Ανακατεύεται η τράπουλα

Ανακατεύεται η τράπουλα

   Εξελίξεις με πολλές ερμηνείες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τα συνεπαγόμενα της παραίτησης, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη και την τοποθέτηση του Αντώνη Καγκελίδη στη θέση του, ενώ ο Γιώργος Μιχαηλίδης εισέρχεται ως πρώτος επιλαχών στην δημοτική ομάδα.

   Εκ πρώτης, ο Καραπαναγιωτίδης δηλώνει ότι ως αρχηγός της μειοψηφίας, δεν έχει αποκλειστική ευθύνη του Δήμου όπου η συνεχής παρουσία είναι απαραίτητη και επιπλέον έχει ένα γεμάτο επαγγελματικό πρόγραμμα που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί, ακόμα και στο ρόλο της αντιπολίτευσης.

  Η απεμπλοκή του από αυτά τα καθήκοντα, προφανώς του δίνει το χρόνο να ασχοληθεί με τη δουλειά του και τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις, αφετέρου του δίνει και τον χώρο να κινηθεί, σε ένα ενδεχόμενο επόμενο βήμα, σε επίπεδο Περιφέρειας ή εθνικό, όταν και εφόσον έχει την αναμενόμενη πρόταση.

  Ο Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της παράταξης με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας (εκτός εάν κάτι αλλάξει μέχρι την υπογραφή του πρακτικού) είναι σκληρός πόντιος, «αντάρτης», έχει τη δική του γραμμή και όπως λέει «δεν καταλαβαίνει τίποτα» όταν πιστεύει και υποστηρίζει μια άποψη. Κάτι που αποδείχθηκε με την καθοριστική συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Καταγράφηκε εξάλλου στα πρακτικά η έντονη αντίδρασή του στην τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου περί Ρώσων διπλωματών και κινήσεων προσέλκυσης Μητροπολιτών και αυτοδιοικητικών, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και στο ονοματολογικό (κάτι που πιθανόν να έχει ίσως προκαλέσει ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις Δημοτικής Αρχής και Μητρόπολης… Ίδωμεν!).

  Ο δε Γιώργος Μιχαηλίδης, πρώτος αντιδήμαρχος με την παράταξη Ουσουλτζόγλου που προηγήθηκε της σημερινής (με μικρές αλλαγές στο ψηφοδέλτιο), εντάσσεται πλέον στα έδρανα της ομάδας, μετά την αποχώρηση Καραπαναγιωτίδη, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο επικεφαλής άργησε να παραιτηθεί.

Το νέο σκηνικό λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται και ανακατεύει την τράπουλα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ενώ στην «πιάτσα», έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές, από όσους έχουν δηλώσει ή προβληματίζονται ακόμα, εάν πρέπει ή όχι, να διεκδικήσουν την αγκαλιά του Κλεισθένη στο Δήμο Βέροιας.

   Αν μη τί άλλο, αυτό το καλοκαίρι δεν μας αφήνει ήσυχους. Μάλιστα κάποιοι κάνουν βαθιές βουτιές για να πιάσουν, όσο γίνεται, μεγαλύτερα ψάρια!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιο νωρίς σύνταξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Πιο νωρίς σύνταξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Υπό προϋποθέσεις για πρώην ασφαλισμένους του...

 «Φρέσκιες»  ζημιές  από χαλάζι, αλλά ο ΕΛΓΑ  τα ίδια Παντελάκη μου  τα ίδια Παντελή μου;

«Φρέσκιες» ζημιές από χαλάζι, αλλά ο ΕΛΓΑ τα ίδια...

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι καιρικές συνθήκες δεν...

Φουλ τα νομοθετικά γκάζια στη Βουλή μέχρι το Πάσχα

Φουλ τα νομοθετικά γκάζια στη Βουλή μέχρι το Πάσχα

Μπορεί οι εργάσιμες ημέρες για την Βουλή να είναι...

Φως στο αδιέξοδο  της δημοτικής περιουσίας στη Νάουσα

Φως στο αδιέξοδο της δημοτικής περιουσίας στη Νάουσα

Πέρασε από 40 κύματα η υπόθεση της ΕΤΑ Α.Ε. στη Νάουσα...

Όλα από την Ευρώπη περνάνε…

Όλα από την Ευρώπη περνάνε…

Μπορεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουμε...

Ποιον διευκολύνει η παραίτηση Τσαπαρόπουλου λίγο πριν το σφύριγμα  της λήξης;

Ποιον διευκολύνει η παραίτηση Τσαπαρόπουλου λίγο πριν...

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,...

Γυναίκες υποψήφιες  που θέλουν και μπορούν και όχι που πρέπει

Γυναίκες υποψήφιες που θέλουν και μπορούν και όχι που...

Ένα θέμα που «πονάει» τους επικεφαλής υποψηφίους στην...

Προσοχή από τις Αρχές  σε καλέσματα  για «νέα Ειδομένη»

Προσοχή από τις Αρχές σε καλέσματα για «νέα Ειδομένη»...

Φωτό αρχείουΣε επανάληψη το σήριαλ Ειδομένη πάει να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Υπό προϋποθέσεις για πρώην ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ), πέφτει το συνταξιοδοτικό όριο στα 60 και φαίνεται να ανακουφίζει πολλούς αυτοαπασχολούμενος και ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι γεγονός ότι ενώ είχαν...

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σύμμαχος του αγρότη. Ο καιρός πραγματικά «τρελάθηκε», αφού μέσα σε λίγες ώρες από καλοκαίρι γίνεται χειμώνας με ισχυρούς ανέμους, καταρρακτώδη...

Μπορεί οι εργάσιμες ημέρες για την Βουλή να είναι λίγες(μέχρι την Μ. Τρίτη), ωστόσο αναμένεται φορτωμένο νομοθετικό έργο με πολύ σημαντικά νομοσχέδια.Με υπ’αριθμόν ένα στην λίστα αναμονής τις 120 δόσεις που...

Πέρασε από 40 κύματα η υπόθεση της ΕΤΑ Α.Ε. στη Νάουσα και τελικά στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι ξεκόλλησε η υπόθεση. Με την ψήφιση της εκκαθάρισης, ουσιαστικά η δημοτική...