Ανακατεύεται η τράπουλα

Ανακατεύεται η τράπουλα

   Εξελίξεις με πολλές ερμηνείες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τα συνεπαγόμενα της παραίτησης, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη και την τοποθέτηση του Αντώνη Καγκελίδη στη θέση του, ενώ ο Γιώργος Μιχαηλίδης εισέρχεται ως πρώτος επιλαχών στην δημοτική ομάδα.

   Εκ πρώτης, ο Καραπαναγιωτίδης δηλώνει ότι ως αρχηγός της μειοψηφίας, δεν έχει αποκλειστική ευθύνη του Δήμου όπου η συνεχής παρουσία είναι απαραίτητη και επιπλέον έχει ένα γεμάτο επαγγελματικό πρόγραμμα που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί, ακόμα και στο ρόλο της αντιπολίτευσης.

  Η απεμπλοκή του από αυτά τα καθήκοντα, προφανώς του δίνει το χρόνο να ασχοληθεί με τη δουλειά του και τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις, αφετέρου του δίνει και τον χώρο να κινηθεί, σε ένα ενδεχόμενο επόμενο βήμα, σε επίπεδο Περιφέρειας ή εθνικό, όταν και εφόσον έχει την αναμενόμενη πρόταση.

  Ο Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της παράταξης με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας (εκτός εάν κάτι αλλάξει μέχρι την υπογραφή του πρακτικού) είναι σκληρός πόντιος, «αντάρτης», έχει τη δική του γραμμή και όπως λέει «δεν καταλαβαίνει τίποτα» όταν πιστεύει και υποστηρίζει μια άποψη. Κάτι που αποδείχθηκε με την καθοριστική συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Καταγράφηκε εξάλλου στα πρακτικά η έντονη αντίδρασή του στην τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου περί Ρώσων διπλωματών και κινήσεων προσέλκυσης Μητροπολιτών και αυτοδιοικητικών, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και στο ονοματολογικό (κάτι που πιθανόν να έχει ίσως προκαλέσει ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις Δημοτικής Αρχής και Μητρόπολης… Ίδωμεν!).

  Ο δε Γιώργος Μιχαηλίδης, πρώτος αντιδήμαρχος με την παράταξη Ουσουλτζόγλου που προηγήθηκε της σημερινής (με μικρές αλλαγές στο ψηφοδέλτιο), εντάσσεται πλέον στα έδρανα της ομάδας, μετά την αποχώρηση Καραπαναγιωτίδη, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο επικεφαλής άργησε να παραιτηθεί.

Το νέο σκηνικό λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται και ανακατεύει την τράπουλα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ενώ στην «πιάτσα», έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές, από όσους έχουν δηλώσει ή προβληματίζονται ακόμα, εάν πρέπει ή όχι, να διεκδικήσουν την αγκαλιά του Κλεισθένη στο Δήμο Βέροιας.

   Αν μη τί άλλο, αυτό το καλοκαίρι δεν μας αφήνει ήσυχους. Μάλιστα κάποιοι κάνουν βαθιές βουτιές για να πιάσουν, όσο γίνεται, μεγαλύτερα ψάρια!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη…»

«Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη…»

  Το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι τα...

Ξεβαλτώστε  το Τελωνείο Ημαθίας!

Ξεβαλτώστε το Τελωνείο Ημαθίας!

  Τελικά οι τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο...

Με δυνατά όπλα ρίχνεται στην προεκλογική μάχη  ο Τσίπρας

Με δυνατά όπλα ρίχνεται στην προεκλογική μάχη ο...

  Παρόλο που η κυβερνητική πλευρά μιλά σταθερά για...

«Λευκός καπνός»  στο συναινετικό διαζύγιο Εκκλησίας-Κράτους(;)

«Λευκός καπνός» στο συναινετικό διαζύγιο...

 Διαβάζοντας τους όρους της  συμφωνίας μεταξύ...

Μαθαίνεις πληροφορική  ή πληρώνεις επιπλέον 1 ευρώ  για λογαριασμό ΔΕΗ σε χαρτί;

Μαθαίνεις πληροφορική ή πληρώνεις επιπλέον 1 ευρώ για...

  Σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση της ΔΕΗ θα...

Γεύματα στα σχολεία  με ευαισθησία και όχι   ως παυσίπονα φτώχιας

Γεύματα στα σχολεία με ευαισθησία και όχι ως...

  Ξεκινά από την Δευτέρα η διανομή γευμάτων στα...

Τεράστιες επιτυχίες, μεγάλες τιμές,  μικρή συμμετοχή

Τεράστιες επιτυχίες, μεγάλες τιμές, μικρή συμμετοχή

  Με αφορμή την χθεσινή τιμητική εκδήλωση στο...

Ήρθε η ώρα να βάλουν πλάτη οι τράπεζες  και να μην την γυρίσουν…

Ήρθε η ώρα να βάλουν πλάτη οι τράπεζες και να μην την...

Και ενώ βρισκόμαστε στην εκπνοή του νόμου Κατσέλη στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

  Το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που σπεύδουν κατά χιλιάδες για να κάνουν την περίφημη αίτηση αρχικά χειρόγραφα και πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Έχει πλέον καταστεί...

  Τελικά οι τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο προχθές, αλλά και οι διευκρινιστικές δηλώσεις και τοποθετήσεις χθες από Λαζαρίδη και Κάκαρη στον ΑΚΟΥ 99.6 και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως Καρασαρλίδου με...

  Παρόλο που η κυβερνητική πλευρά μιλά σταθερά για εκλογές τον Σεπτέμβριο, στην λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός κάνει κινήσεις που προετοιμάζουν το έδαφος εν όψει εκλογών. Η καταρχήν...

 Διαβάζοντας τους όρους της  συμφωνίας μεταξύ πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και  Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, μας θυμίζει συμφωνητικό συναινετικού διαζυγίου, όπου ρυθμίζονται τα περιουσιακά, η διατροφή, όπως και...