Ανακατεύεται η τράπουλα

Ανακατεύεται η τράπουλα

   Εξελίξεις με πολλές ερμηνείες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τα συνεπαγόμενα της παραίτησης, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη και την τοποθέτηση του Αντώνη Καγκελίδη στη θέση του, ενώ ο Γιώργος Μιχαηλίδης εισέρχεται ως πρώτος επιλαχών στην δημοτική ομάδα.

   Εκ πρώτης, ο Καραπαναγιωτίδης δηλώνει ότι ως αρχηγός της μειοψηφίας, δεν έχει αποκλειστική ευθύνη του Δήμου όπου η συνεχής παρουσία είναι απαραίτητη και επιπλέον έχει ένα γεμάτο επαγγελματικό πρόγραμμα που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί, ακόμα και στο ρόλο της αντιπολίτευσης.

  Η απεμπλοκή του από αυτά τα καθήκοντα, προφανώς του δίνει το χρόνο να ασχοληθεί με τη δουλειά του και τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις, αφετέρου του δίνει και τον χώρο να κινηθεί, σε ένα ενδεχόμενο επόμενο βήμα, σε επίπεδο Περιφέρειας ή εθνικό, όταν και εφόσον έχει την αναμενόμενη πρόταση.

  Ο Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της παράταξης με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας (εκτός εάν κάτι αλλάξει μέχρι την υπογραφή του πρακτικού) είναι σκληρός πόντιος, «αντάρτης», έχει τη δική του γραμμή και όπως λέει «δεν καταλαβαίνει τίποτα» όταν πιστεύει και υποστηρίζει μια άποψη. Κάτι που αποδείχθηκε με την καθοριστική συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Καταγράφηκε εξάλλου στα πρακτικά η έντονη αντίδρασή του στην τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου περί Ρώσων διπλωματών και κινήσεων προσέλκυσης Μητροπολιτών και αυτοδιοικητικών, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και στο ονοματολογικό (κάτι που πιθανόν να έχει ίσως προκαλέσει ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις Δημοτικής Αρχής και Μητρόπολης… Ίδωμεν!).

  Ο δε Γιώργος Μιχαηλίδης, πρώτος αντιδήμαρχος με την παράταξη Ουσουλτζόγλου που προηγήθηκε της σημερινής (με μικρές αλλαγές στο ψηφοδέλτιο), εντάσσεται πλέον στα έδρανα της ομάδας, μετά την αποχώρηση Καραπαναγιωτίδη, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο επικεφαλής άργησε να παραιτηθεί.

Το νέο σκηνικό λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται και ανακατεύει την τράπουλα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ενώ στην «πιάτσα», έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές, από όσους έχουν δηλώσει ή προβληματίζονται ακόμα, εάν πρέπει ή όχι, να διεκδικήσουν την αγκαλιά του Κλεισθένη στο Δήμο Βέροιας.

   Αν μη τί άλλο, αυτό το καλοκαίρι δεν μας αφήνει ήσυχους. Μάλιστα κάποιοι κάνουν βαθιές βουτιές για να πιάσουν, όσο γίνεται, μεγαλύτερα ψάρια!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Η ΔΕΗ… «άλλα λόγια  να αγαπιόμαστε»!

Η ΔΕΗ… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!

  Η προσπάθεια μείωσης των έντυπων λογαριασμών από την...

Τι γίνεται  με τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας  στην περιοχή;

Τι γίνεται με τα τελευταία κρούσματα...

  Τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της...

Ξεκινά ο πολιτικός τζερτζελές…λάβετε θέσεις μην χάσετε το θέαμα!

Ξεκινά ο πολιτικός τζερτζελές…λάβετε θέσεις μην...

  Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στην Βουλή για την παροχή...

Τελικά η «καυτή πατάτα» έρχεται στην Αθήνα

Τελικά η «καυτή πατάτα» έρχεται στην Αθήνα

  Το πολυαναμενόμενο τετ-α-τετ της Παρασκευής μεταξύ...

Η Παθολογική Νάουσας ανοιγοκλείνει  και οι ασθενείς βόλτες  με το ΕΚΑΒ

Η Παθολογική Νάουσας ανοιγοκλείνει και οι ασθενείς...

  Πραγματικά διεκδικούμε παγκόσμια πρωτοτυπία να...

Εκπτώσεις και προσφορές κουβαλούν  νερό στον μύλο των πολυεθνικών

Εκπτώσεις και προσφορές κουβαλούν νερό στον μύλο των...

  Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των χειμερινών...

Έχει και η κακοκαιρία γυρίσματα…

Έχει και η κακοκαιρία γυρίσματα…

Κλειστά μεν τα σχολεία σε όλο το νομό Ημαθίας, αλλά...

«Πόρτα» στα κάλαντα   και στην φάτνη;;;

«Πόρτα» στα κάλαντα και στην φάτνη;;;

Αφορμή της σημερινής θέσης είναι δικά σας σχόλια και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

  Η προσπάθεια μείωσης των έντυπων λογαριασμών από την ΔΕΗ με την χρέωση τους με επιπλέον 1€, είναι ένα μέτρο που θα φέρει στις τσέπες αυτών που θα ακολουθήσουν ένα ευρουλάκι, από την άλλη όμως έρχονται και...

  Τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας; Με την είδηση της ληστείας του 50ευρω σε μονοκατοικία στην Αγκαθιά  να «παίζει» μέχρι στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων...

  Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με την ψηφοφορία, μια ημέρα λιγότερο από το τριήμερο που δίδει δυνατότητα το...

  Το πολυαναμενόμενο τετ-α-τετ της Παρασκευής μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πήγε στις καλένδες, αφού το «βραχυκύκλωμα» της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, ήταν μια καλή ευκαιρία για...