Ανακατεύεται η τράπουλα

Ανακατεύεται η τράπουλα

   Εξελίξεις με πολλές ερμηνείες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τα συνεπαγόμενα της παραίτησης, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη και την τοποθέτηση του Αντώνη Καγκελίδη στη θέση του, ενώ ο Γιώργος Μιχαηλίδης εισέρχεται ως πρώτος επιλαχών στην δημοτική ομάδα.

   Εκ πρώτης, ο Καραπαναγιωτίδης δηλώνει ότι ως αρχηγός της μειοψηφίας, δεν έχει αποκλειστική ευθύνη του Δήμου όπου η συνεχής παρουσία είναι απαραίτητη και επιπλέον έχει ένα γεμάτο επαγγελματικό πρόγραμμα που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί, ακόμα και στο ρόλο της αντιπολίτευσης.

  Η απεμπλοκή του από αυτά τα καθήκοντα, προφανώς του δίνει το χρόνο να ασχοληθεί με τη δουλειά του και τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις, αφετέρου του δίνει και τον χώρο να κινηθεί, σε ένα ενδεχόμενο επόμενο βήμα, σε επίπεδο Περιφέρειας ή εθνικό, όταν και εφόσον έχει την αναμενόμενη πρόταση.

  Ο Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της παράταξης με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας (εκτός εάν κάτι αλλάξει μέχρι την υπογραφή του πρακτικού) είναι σκληρός πόντιος, «αντάρτης», έχει τη δική του γραμμή και όπως λέει «δεν καταλαβαίνει τίποτα» όταν πιστεύει και υποστηρίζει μια άποψη. Κάτι που αποδείχθηκε με την καθοριστική συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Καταγράφηκε εξάλλου στα πρακτικά η έντονη αντίδρασή του στην τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου περί Ρώσων διπλωματών και κινήσεων προσέλκυσης Μητροπολιτών και αυτοδιοικητικών, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και στο ονοματολογικό (κάτι που πιθανόν να έχει ίσως προκαλέσει ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις Δημοτικής Αρχής και Μητρόπολης… Ίδωμεν!).

  Ο δε Γιώργος Μιχαηλίδης, πρώτος αντιδήμαρχος με την παράταξη Ουσουλτζόγλου που προηγήθηκε της σημερινής (με μικρές αλλαγές στο ψηφοδέλτιο), εντάσσεται πλέον στα έδρανα της ομάδας, μετά την αποχώρηση Καραπαναγιωτίδη, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο επικεφαλής άργησε να παραιτηθεί.

Το νέο σκηνικό λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται και ανακατεύει την τράπουλα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ενώ στην «πιάτσα», έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές, από όσους έχουν δηλώσει ή προβληματίζονται ακόμα, εάν πρέπει ή όχι, να διεκδικήσουν την αγκαλιά του Κλεισθένη στο Δήμο Βέροιας.

   Αν μη τί άλλο, αυτό το καλοκαίρι δεν μας αφήνει ήσυχους. Μάλιστα κάποιοι κάνουν βαθιές βουτιές για να πιάσουν, όσο γίνεται, μεγαλύτερα ψάρια!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα ξαναδούν το φώς νοικοκυριά που είχε κοπεί το ρεύμα λόγω χρεών

Θα ξαναδούν το φώς νοικοκυριά που είχε κοπεί το ρεύμα...

   Πραγματική ανακούφιση έρχεται για χιλιάδες πολίτες...

«Ξύπνησαν» τα παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας

«Ξύπνησαν» τα παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας

  Σαν βόμβα έπεσε η είδηση για την υποχρέωση 74...

Εγκατελειμμένα, παρατημένα, τα όσο αντέχουν ακόμη…διατηρητέα!

Εγκατελειμμένα, παρατημένα, τα όσο αντέχουν...

  Δυστυχώς με την εφεύρεση της αντιπαροχής τις...

Η ελπίδα  πεθαίνει τελευταία

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

  Στον απόηχο της 83ης Δ.Ε.Θ. είχαμε τεράστια...

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θέλει και ανθρώπινο δυναμικό. Τό χουμε;

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θέλει και ανθρώπινο...

  Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν η χώρα που...

Να περιφρουρηθεί  η ΔΕΘ για να μην μπει  στο περιθώριο

Να περιφρουρηθεί η ΔΕΘ για να μην μπει στο περιθώριο

  Μόνο θετική μπορεί κριθεί η πρωτοβουλία του...

Πως θα μεταφερθούν και φέτος οι μαθητές  στα σχολεία τους;

Πως θα μεταφερθούν και φέτος οι μαθητές στα σχολεία...

 Μπορεί να ιδρύθηκε μέχρι και Ελληνική Διαστημική...

Σπεύσατε! Δεν θα χαιρόμαστε για πολύ με τον πρωτογενή τομέα

Σπεύσατε! Δεν θα χαιρόμαστε για πολύ με τον πρωτογενή...

  Πρωτογενής τομέας και αγροτικά κυριαρχούν, σε κάθε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

   Πραγματική ανακούφιση έρχεται για χιλιάδες πολίτες που ζουν στα σκοτάδια, αφού λόγω  χρεών προς τους παρόχους ρεύματος έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα σπίτια τους. Πρόκειται για τη κοινή υπουργική...

  Σαν βόμβα έπεσε η είδηση για την υποχρέωση 74 αγροτικών συνεταιρισμών να επιστρέψουν χρήματα από παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Δυστυχώς αποκαλύπτεται σιγά-σιγά κάτι που ήταν ωστόσο κοινό μυστικό, τα...

  Δυστυχώς με την εφεύρεση της αντιπαροχής τις προηγούμενες δεκαετίες, το πιο καλαίσθητο και αρχοντικό κομμάτι της Βέροιας που ήταν τα παλιά αρχοντικά σπίτια στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έγιναν...

  Στον απόηχο της 83ης Δ.Ε.Θ. είχαμε τεράστια επισκεψιμότητα που έσπασε τα κοντέρ φέτος,  τα συνηθισμένα δυσάρεστα επεισόδια στα εγκαίνια και τις  εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής...