Μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης και στην   Ημαθία για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης και στην Ημαθία για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Υπερκαλύφθηκαν προς το παρόν οι ανάγκες

σε τρόφιμα και ρούχα
Τι χρειάζονται περισσότερο οι Δήμοι που επλήγησαν


Ποιες είναι οι ανάγκες

Η ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της περιοχής, είναι αυτό που προέχει σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις αρμοδίων φορέων των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πρωτοφανή φονική φωτιά, που μετράει πάνω από 80 νεκρούς μέχρι στιγμής  και εκατοντάδες  αγνοούμενους και τραυματίες

Υπερκαλύφθηκαν προς το παρόν οι ανάγκες σε τρόφιμα και ρούχα

Έκκληση προς στους πολίτες να μην συγκεντρώνουν άλλα τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της απηύθυνε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, «είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τους παρακαλούμε να διακόψουν σε αυτή τη φάση τη συγκέντρωση τροφίμων, νερού και ρουχισμού. Όπως ενημερώθηκα από το δήμαρχο κ. Μπουρνούς και τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στις 11 το πρωί στη Ραφήνα θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια».

Επίσης, ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Μπουρνούς, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Την ίδια στιγμή, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού προχωρά στην άμεση παράδοση υγιειονομικού υλικού σε έκκληση του τμήματος του Ε.Ε.Σ στο Δημαρχείο Ραφήνας από το υλικό που διαθέτει το ιατρείο.

Παράλληλα, κάνει έκκληση για την συγκέντρωση ειδών όπως: βρεφικά γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας , γάλα τύπου εβαπορέ, βρεφικές κρέμες , μωρομάντηλα , βρεφικές πάνες και αναπλαστικές δερματικές κρέμες για να διατεθούν στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού, για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί του Έβρου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του ακριτικού νομού, καλεί τους πολίτες που επιθυμούν και μπορούν, να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και να συνεισφέρουν ό,τι προαιρούνται από μια συγκεκριμένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης.

 Μεγάλη κινητοποίηση και στην Ημαθία

Μεγάλο το ενδιαφέρον και η προσφορά των ημαθιωτών προς τους πυρόπληκτους, καθώς από την επομένη ήδη της καταστροφής βγήκαν ανακοινώσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων (βλέπε χθεσινό φύλλο),  από τον Δήμο Βέροιας στο Χώρο Τεχνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Βυζαντινό μουσείο, τις Ευξείνους Λέσχες Νάουσας, Βέροιας και Χαρίεσσας, τους Αστυνομικούς Ημαθίας, τον Δήμο Αλεξάνδρειας στο δημαρχείο, τοπικούς φορείς, επαγγελματίες, Επιμελητήριο επιχειρήσεις και κόμματα.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Όλους τους Δημότες και τους φορείς της καλεί ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, να εκφράσουν έμπρακτα την ανθρωπιά τους στους πληγέντες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς αμέτρητα σπίτια και οικογένειες, όπως και τεράστιες δασικές εκτάσεις στην Αττική.

«Εκατοντάδες συμπατριώτες μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απελπισία, με κατεστραμμένα τα σπίτια και τις οικοσκευές τους. Ας προσφέρουμε όλοι στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, ορισμένα είδη, τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν με τη βοήθεια της πολιτείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Τα είδη συγκετρώνονται μόνο στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42, τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 08:00- 18:00.

Πληροφορίες μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα: 23330- 53071 & 072 στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας.Η οργάνωση και η μεταφορά των ειδών στην Αττική, θα γίνει μέριμνα του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Επιμελητήριο Ημαθίας

Το Επιμελητήριο Ημαθίας ζητά από όσα μέλη του επιθυμούν να συνδράμουν με υλικά αγαθά προς ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής, να τα προσκομίσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Κεντρικής 3 Βέροια από 25/7/2018 μέχρι και την Δευτέρα 30/7/2018 (από τις 08:00 έως τις 15:00)

Επίσης όσοι επιθυμούν για χρηματική στήριξη, τόσο των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς όσο και των κατοίκων των περιοχών, το Ε.Β.Ε.Α. άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό

Αριθμός Λογαριασμού: Εθνική Τράπεζα, Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»

Φιλοξενία για δύο πυρόπληκτες οικογένειες από τον ‘’ΕΡΑΣΜΟ’’

Επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στους συνανθρώπους μας που βίωσαν την απόλυτη φρίκη, επειδή οι νεκροί δεν είναι αριθμοί αλλά ψυχές, επειδή οι εικόνες των αγκαλιασμένων απανθρακωμένων πτωμάτων, της μητέρας που έσωσε το παιδί της κολυμπώντας επί 4 ώρες δίπλα σε πτώματα που επέπλεαν, των εθελοντών που έσπευσαν να βοηθήσουν και κάηκαν εγκλωβισμένοι στην πύρινη λαίλαπα, μας έχουν στοιχειώσει, αισθανόμαστε την ανάγκη να συνεισφέρουμε και εμείς στην αλυσίδα βοήθειας που έχει ξεκινήσει σ’ όλη την Ελλάδα. Έτσι, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ‘’ΕΡΑΣΜΟΣ’’ συμπαραστέκεται στο δράμα που βιώνουν οι πυρόπληκτοι της Αττικής, διαθέτοντας τον ξενώνα του για τη φιλοξενία δύο πυρόπληκτων οικογενειών, καλύπτοντας και τα έξοδα μεταφοράς τους στη Βέροια. Γιατί δεν πρέπει ν’ απανθρακωθεί και η Αλληλεγγύη ... Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310-74073

Η   Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ του ΚΙΝ.ΑΛ.

Με απόλυτο σεβασμό στον απέραντο πόνο των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η Ν.Ε. απευθύνει έκκληση στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας. Θέλοντας να αποφύγουμε την εμπλοκή σε περαιτέρω διαδικασίες καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετέχουν στις προσπάθειες των Δήμων του Νομού μας για την συγκέντρωση όσων αγαθών κρίνονται απαραίτητα για τους πληγέντες συμπολίτες μας. 

Τώρα είναι οι στιγμές που η κοινωνία μας καλείται να δώσει δείγματα υγείας και αλληλεγγύης. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει αρκετός χρόνος στο άμεσο μέλλον.    


Λογαριασμό στη Eurobank για τους πυρόπληκτους άνοιξε το τοπικό τμήμα Βέροιας του Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων. 

Πληροφορίες Λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. Αρ. Λογαριασμού 0026.0240.31.0201181388 IBAN GR6402602400000310201181388

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και το διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...