Και επίσημα υποψήφιος για το Δήμο Αλεξάνδρειας  - Μιχάλης Χαλκίδης: «Στόχος μας η ανατροπή της κατάστασης…Θέλουμε έναν άλλο Δήμο και θα τον έχουμε»

Και επίσημα υποψήφιος για το Δήμο Αλεξάνδρειας - Μιχάλης Χαλκίδης: «Στόχος μας η ανατροπή της κατάστασης…Θέλουμε έναν άλλο Δήμο και θα τον έχουμε»

-Ως την «πιο ανίκανη διοίκηση που πέρασε ποτέ» χαρακτήρισε την παρούσα Δημοτική Αρχή

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε επίσημα χθες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μιχάλης Χαλκίδης, με αυστηρή κριτική στη σημερινή διοίκηση και προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει αναλυτικότερα σε επόμενο χρόνο, για την ανατροπή της κατάστασης και της σημερινής λειτουργίας του Δήμου.» Όπως δήλωσε και στο ΛΑΟ,  μετά τη συνέντευξη, αυτός θα είναι ο στόχος του συνδυασμού του και πρόσθεσε ότι «θέλουμε έναν άλλο Δήμο και θα τον έχουμε…»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έγινε στην Αλεξάνδρεια, μίλησε για κραυγαλέες περιπτώσεις κακής λειτουργίας του δήμου, αναφερόμενος στη φωτιά στα απορρίμματα στο ΣΜΑ Νησελίου, με τοξίνες και επιπτώσεις μετά από χρόνια, σε χαμένες ευκαιρίες ένταξης σε προγράμματα εκατομμυρίων -Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης- όπου μπήκαν οι δήμοι Βέροιας και Νάουσας, όταν ο δήμος υστερεί περισσότερο σε υποδομές, σε εγκληματική επιπολαιότητα για επενδυτική ‘ευκαιρία’ με δύο επιχειρηματίες κάνναβης κ.ά.
 Αναφέρθηκε επίσης σε δυσλειτουργίες της διοίκησης, διάλυση της ομάδας της πλειοψηφίας (που δεν είναι πλειοψηφία, όπως είπε), φιλονικίες, αντιπαραθέσεις κ.λπ.
«Ήταν η πιο ανίκανη διοίκηση που πέρασε ποτέ. Πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτε. Εμείς θα απαντήσουμε με συνεργασίες και όχι αντιπαράθεση, για την ανατροπή όλων όσων μας ενοχλούν και με δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες» είπε.
Σε επίπεδο προτάσεων ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη αξιοποίηση και αποτελεσματικότητα της διοίκησης, με πρακτικούς τρόπους και αλλαγές και στους χώρους, αξιοποίηση της τεχνολογίας κ.α. Επίσης, για άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, για όλα τα μέσα, τον δήμο και τους φορείς, με ανεξάρτητη φιλοσοφία με απόλυτη ελευθερία λόγου και έλεγχος εξουσίας. Αλλά και επιβάρυνση ενός ευρώ τον μήνα στον πολίτη, αν φυσικά συμφωνούν, με τα οποία θα μαζεύονται σχεδόν 500.000 ευρώ τον χρόνο, με τα οποία την πρώτη χρονιά θα γίνει αγορά δέκα περιπολικών και καυσίμων για την ασφάλεια των πολιτών, τη δεύτερη ασθενοφόρων, την τρίτη δημόσιων παραθαλάσσιων εγκαταστάσεων φιλοξενίας πολιτών σε ανάγκη κ.ά.
«Μέσα από την πρόταση αυτή επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση της κοινωνίας σε έναν κοινό σκοπό, αλλά και ο παραδειγματισμός της νέας γενιάς, στην οποία θα αφήσουμε τα σκήπτρα μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας μας» τόνισε ο κ. Χαλκίδης.
Αναφορικά με το ψηφοδέλτιό του ο κ. Χαλκίδης υπογράμμισε ότι είναι έτοιμο και πολυσυλλεκτικό, ενώ πρόκειται να ανοίξει δύο πολιτικά γραφεία από την 1η Νοεμβρίου, σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη, αλλά και να κάνει μια ανοικτή συγκέντρωση παρουσίασης του συνδυασμού σε επόμενο χρόνο.
«Είμαι περήφανος για την κομματική μου ταυτότητα. Ωστόσο είναι έξω από τον δήμο, μένει στην άκρη. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι θα συγκρουστώ με όποιον δεν στηρίξει τον τόπο μας» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τους τρεις υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ. (Γκυρίνης, Πανταζόπουλος, Χαλκίδης) απάντησε:
«Κάντε υπομονή, μέχρι το τέλος δεν θα είναι τρεις…»
Για τον κ. Γκυρίνη, τόνισε:
«Έκανα λάθος στην επιλογή Γκυρίνη. Δεν υπήρχε σύγκριση Γκυρίνη-Δημητριάδη. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να συμμετέχω στα δημοτικά είναι και αυτός. Το έχω βάρος στη συνείδησή μου για την πορεία της πόλης…»
Για την πρόταση υποψηφιότητάς του στον δήμο Βέροιας, ο κ. Χαλκίδης το επιβεβαίωσε και σχολίασε:
«Αν μου το λέγανε νωρίτερα από το κόμμα, μπορεί και να πήγαινα στη Βέροια. Ωστόσο είχα ήδη δεσμευθεί ότι θα είμαι στην Αλεξάνδρεια, πόσο μάλλον όταν εδώ ζει και η οικογένειά μου…»
Υπό την πίεση των δημοσιογράφων να ανακοινώσει ονόματα, ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε σε τρία: Ηλίας Παντόπουλος, Άννα Μακρή Νίκος Μαμουτόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι όποιον δήμαρχο στήριξε, στην πορεία ήταν απέναντι (Βενιόπουλος, Καρέλης, Γκυρίνης και Δημητριάδης), ο κ. Χαλκίδης απάντησε:
«Η ηθική μου υπόσταση δεν μου επέτρεψε να στηρίξω τον Κώστα Καρέλη. Τον Φώτη Δημητριάδη τον στήριξα δύο τετραετίες, ο προσωπικός του βουλευτής ήμουν, ερχόταν κάθε εβδομάδα στην Αθήνα με μελέτες. Η σύγκρουση μαζί του ήλθε λόγω της παρουσίας του Αλεξόπουλου, όχι λόγω των ικανοτήτων του. Για δεν τον Γκυρίνη, έκανα λάθος και θα το διορθώσω…»
Για την υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη, απάντησε:
«Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Πήρε την πρωτοβουλία να είναι υποψήφιος, στέλεχος πρώτης γραμμής του ΚΙΝΑΛ. Δεν ξέρω πώς θα πάει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μη συνεργασίας μαζί του…»
Απαντώντας τέλος για τον Αργύρη Πανταζόπουλο, ο κ. Χαλκίδης είπε:
«Είναι καλό παιδί, πρέπει να δείξει τις δυνατότητές του. Από καλά παιδιά χορτάσαμε. Θα κριθεί από τους πολίτες…»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...