Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας: Αγωνιστικό παρών τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας: Αγωνιστικό παρών τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Από την Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας ανακοινώνονται τα εξής: 

«Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο: Δώρα, επιδόματα άδειας από την κύρια και την επικουρική σύνταξη, οι κρατήσεις που έγιναν με τον Ν. 4093/2012(για όσους έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1000 ευρώ).

Η απόφαση αυτή είναι πρωτόδικη και ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει και άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο των δικαστηρίων που αν τελικά τελεσιδικήσουν έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο. Αυτό έγινε και με τις αποφάσεις του ΣτΕ(2287 και 2288 του 2015), με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 4051 και του Ν. 4093 του 2012( αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ, δώρα και επιδόματα αδείας).

Αυτές όμως οι αποφάσεις που αφορούν όλους τους συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αντίθετα με πολιτική απόφαση η κυβέρνηση επίμονα αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα σε όλους του συνταξιούχους.

Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις.Άλλωστε και ανεξάρτητα από την δικαστική έκβαση, υπάρχει ρητή η δέσμευση της κυβέρνησης ότι κάθε παροχή θα μπαίνει σον Προκρούστη των δημοσιονομικών δεικτών(φοροληστεία, πλεονάσματα κλπ) και ταυτόχρονα θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της σιδερένιας φτέρνας της εποπτείας των εταίρων της(Ε.Ε.- ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Η κυβέρνηση στην συνέχεια έφερε τον Ν. 4387/2016 και τον Ν.4372/2017(νόμοι Κατρούγκαλου) που ενσωματώνουν τους προηγούμενους νόμους και επιβάλλουν νέα κατακρεούργηση των συντάξεων. Και έπεται συνέχεια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι αποπροσανατολιστική η καμπάνια μερίδας ΜΜΕ και «ειδικών» που προτρέπουν τους συνταξιούχους σε προσφυγές. Οι συνταξιούχοι επιβάλλεται να καταδικάσουν αυτούς που συμπλέουν με μεγαλοδικηγορικά γραφεία, διάφορα Δίκτυα που καλούν τους συνταξιούχους σε δικαστικές αγωγές με το αζημίωτο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Γυρίστε την πλάτη σε επιτήδειους, έτοιμους να αρπάξουν ότι μας έχει απομείνει από την καταλήστευση των συντάξεών μας. Γυρίστε την πλάτη σε όσους συμφωνούν με λύσεις μέσω δικαστικής οδού, ενστάσεις και αγωγές, που επιδιώκουν την αποστράτευση των συνταξιούχων από τους αγώνες.

Ότι δόθηκε πίσω συνάδελφο(τα ψίχουλα υπέρ ΕΟΠΠΥ και εισφορά αλληλεγγύης) δόθηκε με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ύστερα από επίμονους και διαρκείς αγώνες.

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι άδικες και αντισυνταγματικές οι περικοπές. Το λέμε και το επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις μας, στους υπουργούς και στον πρωθυπουργό. Είναι δικά μας χρήματα, πληρωμένα με το αίμα μας και ζητάμε να μας επιστραφούν με πολιτική απόφαση.

Καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν τον αγώνα για ανάκτηση όλων των απωλειών

Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίου να πάρει πρωτοβουλίες για ανάδειξη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Να συμβάλλει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων συνταξιούχων με αιτήματα:

• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου που περικόπτει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας

• Ανάκτηση όλων των απωλειών

• Πλήρης, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δηλώνουμε ότι οι συνταξιούχοι αν και απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής και του αγώνα. Διεκδικούμε όσα με αίμα και θυσίες πληρώσαμε και μας τα κλέβουν. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Η δικαίωση των δίκαιων διεκδικήσεών μας δεν θα έρθει στους διαδρόμους των υπουργείων των δικαστηρίων, ούτε με την χαρτούρα των αιτήσεων. Απαιτεί μαζική, οργανωμένη, συντονισμένη αγωνιστική ετοιμότητα και κινητοποίηση.Αυτή την απάντηση οφείλουμε να δώσουμε χωρίς να υπολογίζουμε θυσίες, γιατί το οφείλουμε όχι μόνο στους εαυτούς μας και αλλά και στις επόμενες γενιές.

Ας αναλογιστούμε τι θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Η ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτυχόντες του 12ου Ημαθιώτικου  Μαθηματικού Διαγωνισμού  «Κ. Καραθεοδωρή»

Επιτυχόντες του 12ου Ημαθιώτικου Μαθηματικού...

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της...

Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειoφόρου αγοράς στον ετήσιο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειoφόρου αγοράς στον ετήσιο...

 Αφού ευχαριστήσουμε θερμά για μια ακόμη φορα τα μέλη...

Ενημέρωση μαθητών   του ΕΠΑΛ, για την έκφυλη βία

Ενημέρωση μαθητών του ΕΠΑΛ, για την έκφυλη βία

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου...

Μιχάλης Βλασταράκος:   Ο ασυμβίβαστος Πρόεδρος της προσφοράς και της δημιουργίας

Μιχάλης Βλασταράκος: Ο ασυμβίβαστος Πρόεδρος της...

Του Νίκου Λυσίτσα*Πριν από 10 ημέρες αποχαιρετήσαμε τον...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους πολίτες,  περι των ατομικών ειδοποιητηρίων που παρέλαβαν  από την ΔΟΥ Βέροιας για οφειλές στον Δήμο

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους πολίτες, περι...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχοντας υπόψη τα ατομικά...

Να μην χάσουμε το δάσος βλέποντας το δέντρο... *Του Πάρη Παπακανάκη

Να μην χάσουμε το δάσος βλέποντας το δέντρο... *Του Πάρη...

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ....

Προγράμματα 73 εκατ. προς τους Δήμους για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης

Προγράμματα 73 εκατ. προς τους Δήμους για έργα...

Χρηματοδοτήσεις για περιβαλλοντικά έργα που θα...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει  την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας με συμμετοχές σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ. Γιάννη Καμπούρη, αναφορικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου να παραχωρήσει το (χαρακτηρισμένο ως μνημείο) αρχοντικό Σαράφογλου, προς χρήση,...

Πρόβλημα στέγης αντιμετωπίζουν οικογένειες και ζευγάρια από την κατακόρυφη πτώση των «οικοδομών» την 10ετία της κρίσηςΤης Σοφίας ΓκαγκούσηΕνός κακού, μύρια έπονται και το πάγωμα της ανοικοδόμησης είχε...

Ο 68χρονος ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του σπιτιού του στην Αγία Τριάδα Ημαθίας από συγγενικά του πρόσωπα, που ειδοποίησαν τις αρχές.Ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του σπιτιού του...

Η ανάρτηση του πρώτου σχεδίου πόλης της Βέροιας, τον Ιανουάριο του 1925, στο Δημαρχείο σηματοδότησε ταυτόχρονα την έναρξη του παραγκωνισμού του Τριποτάμου από το σύνολο σχεδόν των μετέπειτα τοπικών αρχόντων...