Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας: Αγωνιστικό παρών τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας: Αγωνιστικό παρών τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Από την Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας ανακοινώνονται τα εξής: 

«Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο: Δώρα, επιδόματα άδειας από την κύρια και την επικουρική σύνταξη, οι κρατήσεις που έγιναν με τον Ν. 4093/2012(για όσους έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1000 ευρώ).

Η απόφαση αυτή είναι πρωτόδικη και ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει και άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο των δικαστηρίων που αν τελικά τελεσιδικήσουν έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο. Αυτό έγινε και με τις αποφάσεις του ΣτΕ(2287 και 2288 του 2015), με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 4051 και του Ν. 4093 του 2012( αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ, δώρα και επιδόματα αδείας).

Αυτές όμως οι αποφάσεις που αφορούν όλους τους συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αντίθετα με πολιτική απόφαση η κυβέρνηση επίμονα αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα σε όλους του συνταξιούχους.

Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις.Άλλωστε και ανεξάρτητα από την δικαστική έκβαση, υπάρχει ρητή η δέσμευση της κυβέρνησης ότι κάθε παροχή θα μπαίνει σον Προκρούστη των δημοσιονομικών δεικτών(φοροληστεία, πλεονάσματα κλπ) και ταυτόχρονα θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της σιδερένιας φτέρνας της εποπτείας των εταίρων της(Ε.Ε.- ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Η κυβέρνηση στην συνέχεια έφερε τον Ν. 4387/2016 και τον Ν.4372/2017(νόμοι Κατρούγκαλου) που ενσωματώνουν τους προηγούμενους νόμους και επιβάλλουν νέα κατακρεούργηση των συντάξεων. Και έπεται συνέχεια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι αποπροσανατολιστική η καμπάνια μερίδας ΜΜΕ και «ειδικών» που προτρέπουν τους συνταξιούχους σε προσφυγές. Οι συνταξιούχοι επιβάλλεται να καταδικάσουν αυτούς που συμπλέουν με μεγαλοδικηγορικά γραφεία, διάφορα Δίκτυα που καλούν τους συνταξιούχους σε δικαστικές αγωγές με το αζημίωτο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Γυρίστε την πλάτη σε επιτήδειους, έτοιμους να αρπάξουν ότι μας έχει απομείνει από την καταλήστευση των συντάξεών μας. Γυρίστε την πλάτη σε όσους συμφωνούν με λύσεις μέσω δικαστικής οδού, ενστάσεις και αγωγές, που επιδιώκουν την αποστράτευση των συνταξιούχων από τους αγώνες.

Ότι δόθηκε πίσω συνάδελφο(τα ψίχουλα υπέρ ΕΟΠΠΥ και εισφορά αλληλεγγύης) δόθηκε με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ύστερα από επίμονους και διαρκείς αγώνες.

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι άδικες και αντισυνταγματικές οι περικοπές. Το λέμε και το επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις μας, στους υπουργούς και στον πρωθυπουργό. Είναι δικά μας χρήματα, πληρωμένα με το αίμα μας και ζητάμε να μας επιστραφούν με πολιτική απόφαση.

Καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν τον αγώνα για ανάκτηση όλων των απωλειών

Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίου να πάρει πρωτοβουλίες για ανάδειξη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Να συμβάλλει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων συνταξιούχων με αιτήματα:

• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου που περικόπτει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας

• Ανάκτηση όλων των απωλειών

• Πλήρης, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δηλώνουμε ότι οι συνταξιούχοι αν και απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής και του αγώνα. Διεκδικούμε όσα με αίμα και θυσίες πληρώσαμε και μας τα κλέβουν. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Η δικαίωση των δίκαιων διεκδικήσεών μας δεν θα έρθει στους διαδρόμους των υπουργείων των δικαστηρίων, ούτε με την χαρτούρα των αιτήσεων. Απαιτεί μαζική, οργανωμένη, συντονισμένη αγωνιστική ετοιμότητα και κινητοποίηση.Αυτή την απάντηση οφείλουμε να δώσουμε χωρίς να υπολογίζουμε θυσίες, γιατί το οφείλουμε όχι μόνο στους εαυτούς μας και αλλά και στις επόμενες γενιές.

Ας αναλογιστούμε τι θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Η ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ευχαριστίες στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος...

Εγγραφές πρωτοετών  φοιτητών 2019: Άνοιξε η  πλατφόρμα για τους επιτυχόντες

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα...

Από το υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  σε νέους και νέες της Κεντρικής Μακεδονίας για το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω»

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες της...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες από την...

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»:  Τεράστια η συμμετοχή,  προβληματική η διαδικασία λόγω αδυναμίας του συστήματος

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Τεράστια η συμμετοχή, ...

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους μηχανικούς, η...

Ευχαριστίες από το Υφάδι

Ευχαριστίες από το Υφάδι

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια του Αναστάση...

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ:   Η μίσθωση leasing για   τον στόλο των οχημάτων, μονόδρομος   για την Αστυνομία

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ: Η μίσθωση leasing για τον στόλο των...

«Έχουν ωριμάσει εκείνες οι συνθήκες που απαιτούν...

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διευθυντή Αστυνομίας Ημαθίας Δ. Κούγκα, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διευθυντή Αστυνομίας...

Χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις  10:00 το πρωί...

Προκήρυξη κενών θέσεων   σε τάξεις του Μουσικού   Σχολείου Βέροιας

Προκήρυξη κενών θέσεων σε τάξεις του Μουσικού ...

Έχοντας υπόψη την Αρ. Πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. (κεφάλαιο Γ)...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...