Για όσους έχουν δικαίωμα πρόσβασης… Με μαγνητικές κάρτες πλέον η είσοδος στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας

Για όσους έχουν δικαίωμα πρόσβασης… Με μαγνητικές κάρτες πλέον η είσοδος στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας

Από την Επιτροπή Διαβούλευσης περνάει σήμερα Πέμπτη (εκτός απροόπτου), η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας στον πεζόδρομο του εμπορικού κέντρου Βέροιας. Η μελέτη ανακατασκευής και αντικατάστασης του οδοστρώματος του εμπορικού πεζόδρομου προέβλεπε και την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στον πεζόδρομο.

Με το νέο σύστημα θα υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου, ένα στην οδό Βικέλα, απέναντι από το Δημαρχείο και ένα στην είσοδο της οδού Τσαλδάρη, από την Μεγ. Αλεξάνδρου.

Ηδη, μετά από ειδικές εργασίες, έχουν τοποθετηθεί οι κολώνες για τις ανυψούμενες μπάρες βαρέως τύπου, ελεγχόμενες από μαγνητικές κάρτες (στην πρώτη μπάρα) και αντίστοιχη συσκευή ανάγνωσης της κάρτας (καρταναγνώστη) αμέσως μετά τον έλεγχο της κάρτας. Ο οδηγός του οχήματος που  του επιτρέπεται να περάσει στον εμπορικό πεζόδρομο, μπορεί να εισέλθει, με μια απλή επαφή της κάρτας στην επιφάνεια της μπάρας – αναγνώστη που βρίσκεται στο ρεύμα εισόδου αλλά και στο ρεύμα εξόδου.

Οι κάρτες περιορισμένης πρόσβασης θα χορηγηθούν σε:

-Ιδιοκτήτες φορτηγών που εξυπηρετούν καταστήματα του πεζοδρόμου

-Ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαθέτουν ιδιόκτητα αυτοκίνητα τροφοδοσίας

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Βέροιας για την έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων που αφορούν σε δικαιολογητικά κατοχής ιδιωτικού παρκινγκ από μόνιμους κατοίκους του πεζοδρόμου, αριθμός καρτών για Π.Υ, ΕΛΑΣ κλπ., δικαιολογητικά από εταιρείες security, δικαιολογητικά από ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφορών και τροφοδοσίας κλπ. 

Ο νέος κανονισμός προβλέπει επίσης και τις εξής ρυθμίσεις:

-Η παραμονή ή η στάθμευση στον πεζόδρομο απαγορεύεται σε όλους. 

-Κάθε αναγκαία έκτακτη περίπτωση που τυχόν θα προκύψει και δεν προβλέπεται στις παραπάνω ρυθμίσεις (μετακόμιση, ανακαίνιση κ.λ.π.) θα αντιμετωπίζεται μετά από επικοινωνία και συνεννόηση του ενδιαφερόμενου με τη Δημοτική Αστυνομία. 

-Όλοι οι δικαιούχοι εισόδου στους πεζόδρομους και κάτοχοι κάρτας, θα υπογράφουν ότι ενημερώθηκαν με προφορικές και γραπτές οδηγίες για λειτουργία του συστήματος. Θα χρησιμοποιούν το σύστημα μόνο για το όχημα επάνω στο οποίο θα έχουν τοποθετήσει την κάρτα άδειας χρήσης των πεζόδρομων και δεν θα δανείζουν ούτε θα βγάζουν αντίγραφα της μαγνητικής κάρτας εισόδου.  Οποιαδήποτε ζημία ή ατύχημα προκληθεί από λάθος χειρισμό του συστήματος θα βαρύνει το χρήστη.

Δύο είδη μαγνητικής κάρτας

Για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων του πεζοδρόμου, των επαγγελματιών με έδρα στον πεζόδρομο (όπως ιατροί κλπ.) αλλά και των καταστημάτων του πεζοδρόμου (εταιρείες τροφοδοσίας και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων) προβλέπονται δύο είδη μαγνητικής κάρτας :

- Κάρτα απεριόριστης πρόσβασης. Η πρόσβαση στον πεζόδρομο μπορεί να γίνει με την χρήση της κάρτας 24 ώρες κάθε 24ωρο όλες τις ημέρες του έτους. 

- Κάρτα περιορισμένης πρόσβασης. Η πρόσβαση στον πεζόδρομο μπορεί να γίνει με χρήση της κάρτας (ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων) ως εξής : 05:30 έως 10:30 καθημερινά εκτός Κυριακών, 14:00 έως 20:00 Δευτέρα και Τετάρτη, 13:30 έως 17:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και 14:00 έως 19:00 το Σάββατο.

Οι κάρτες απεριόριστης πρόσβασης θα χορηγηθούν σε:

1. Μόνιμους κατοίκους του εμπορικού κέντρου οι οποίοι έχουν ιδιωτικό παρκινγκ εντός του πεζοδρόμου

2. Μόνιμους κατοίκους του εμπορικού κέντρου για είσοδο σε έκτακτες περιπτώσεις και μόνο για αποβίβαση, επιβίβαση ατόμων ή εμπορευμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων στον πεζόδρομο.

Οι κάρτες περιορισμένης πρόσβασης θα χορηγηθούν σε:

-Ιδιοκτήτες φορτηγών που εξυπηρετούν καταστήματα του πεζοδρόμου

-Ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαθέτουν ιδιόκτητα αυτοκίνητα τροφοδοσίας

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Βέροιας για την έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων που αφορούν στην υλοποίηση των παραπάνω όπως δικαιολογητικά κατοχής ιδιωτικού παρκινγκ από μόνιμους κατοίκους του πεζοδρόμου, αριθμός καρτών για Π.Υ, ΕΛΑΣ κλπ., δικαιολογητικά από εταιρείες security, δικαιολογητικά από ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφορών και τροφοδοσίας κλπ. 

Ο νέος κανονισμός περιλαμβάνει επίσης και τις παρακάτω ρυθμίσεις:

-Η παραμονή ή η στάθμευση στον πεζόδρομο απαγορεύεται σε όλους. 

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον πεζόδρομο σε φορτηγά κατηγορίας Ν3 (>12τόνων)

-Κάθε αναγκαία έκτακτη περίπτωση που τυχόν θα προκύψει και δεν προβλέπεται στις παραπάνω ρυθμίσεις (μετακόμιση, ανακαίνιση κ.λ.π.) θα αντιμετωπίζεται μετά από επικοινωνία και συνεννόηση του ενδιαφερόμενου με τη Δημοτική Αστυνομία. 

-Όλοι οι δικαιούχοι εισόδου στους πεζόδρομους και κάτοχοι κάρτας, θα υπογράφουν ότι ενημερώθηκαν με προφορικές και γραπτές οδηγίες για λειτουργία του συστήματος.

-Θα χρησιμοποιούν το σύστημα μόνο για το όχημα επάνω στο οποίο θα έχουν τοποθετήσει την κάρτα άδειας χρήσης των πεζόδρομων και δεν θα δανείζουν ούτε θα βγάζουν αντίγραφα της μαγνητικής κάρτας εισόδου. 

-Οποιαδήποτε ζημία ή ατύχημα προκληθεί από λάθος χειρισμό του συστήματος θα βαρύνει το χρήστη.

-Για την διευκόλυνση της λειτουργίας του φαρμακείου που βρίσκεται στον πεζόδρομο και κατά τις ώρες εφημερίας, ο χειρισμός των μπαρών θα γίνεται σε συνεννόηση με την Δημοτική Αστυνομία.


-Για την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας ή της δραστηριότητας για χορήγηση άδειας εισόδου και μαγνητικής κάρτας θα προσκομίζονται όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (απόδειξη λογαριασμού ΔΕΗ, εκκαθαριστικά σημειώματα ΔΟΥ, αποδεικτικό μη οφειλών προς το Δήμο κ.λ.π.) που θα ζητηθούν από τη Δημοτική Αστυνομία βάσει της εκάστοτε ισχύουσας απόφασης Δημάρχου που θα ρυθμίζει αυτά τα θέματα.

-Η αντικατάσταση μαγνητικής κάρτας δικαιούχου λόγω απώλειας θα επιφέρει την επιβολή προστίμου ίσου με το δεκαπλάσια της αξίας κτήσης της κάρτας. 

-Η Δημοτική Αστυνομία θα ασκεί ελέγχους για την τήρηση όλων των παραπάνω ρυθμίσεων και ειδικότερα για τον αριθμό των καρτών που χρησιμοποιούνται προκειμένου να διαπιστώνεται εάν αυτός αντιστοιχεί στον αριθμό των καρτών που χορηγήθηκαν. 

-Σε κάθε περίπτωση παραβίασης των όρων χορήγησης κάρτας και άδειας χρήσης του πεζόδρομου σημαίνει ανάκληση και αφαίρεση των στοιχείων (κάρτας, κ.λ.π.) από τη Δημοτική Αστυνομία, ανεξάρτητα από τις ποινές που προβλέπονται από τον Κ.Ο.Κ.).

Σ. Γκ. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...