Εγκρίθηκαν 1.125 θέσεις συμβασιούχων   παράλληλα με την προεκλογική αναστολή των   προσλήψεων από 26 Απριλίου -1 Σεπτεμβρίου

Εγκρίθηκαν 1.125 θέσεις συμβασιούχων παράλληλα με την προεκλογική αναστολή των προσλήψεων από 26 Απριλίου -1 Σεπτεμβρίου

- Τα 10 άτομα για τον Δήμο Βέροιας και 8 για τον Δήμο Νάουσας

στις εξαιρέσεις της απαγόρευσης


Προσλήψεις 1.125 συμβασιούχων με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, σε Δήμους της χώρας εγκρίθηκαν από  το υπουργείο Εσωτερικών την ίδια ημέρα που εκδόθηκε και η εγκύκλιος για το προεκλογικό «πάγωμα»

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις και σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θα αφορούν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού ενώ θα υλοποιηθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Για τον Δήμο Βέροιας εγκρίθηκαν 10 προσλήψεις και για τον Δήμο Νάουσας 8 άτομα, οι οποίες ωστόσο εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της αναστολής.

Οι προκηρύξεις κρίθηκαν ανάγκες για την ενίσχυση  των φορέων σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και θα είναι διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες ενώ λήφθηκαν υπόψη βεβαιώσεις των οικονομικών υπηρεσιών των φορέων ότι υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό τους για το έτος 2019 και ότι θα προβλεφθεί αντίστοιχη για το έτος 2020.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του άρθρου 9 του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.



Απαγόρευση προσλήψεων από 26 Απριλίου -1 Σεπτεμβρίου 

λόγω εκλογών 

Σύµφωνα µε το σχετικό άρθρο της εγκυκλίου που ρυθµίζει τις προσλήψεις και τις

υπηρεσιακές µεταβολές κατά τις προεκλογικές περιόδους, ισχύουν οι παρακάτω απαγορεύσεις για το χρονικό

διάστηµα του ενός µηνός που προηγείται της ηµεροµηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών και µέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή

την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε µεταβολή αναφερόµενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των φορέων της Αυτοδιοίκησης, για το χρονικό διάστηµα του ενός (1) µηνός  που προηγείται της

ηµεροµηνίας διεξαγωγής των ̟περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών και µέχρι την

εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ήτοι την 1η Σε̟τεµβρίου 2019.


Φορείς που υπάγονται στη ρύθµιση αυτή είναι οι εξής :

– Οι ΟΤΑ α΄ Βαθµού (∆ήµοι, Ιδρύµατα, Νοµικά Πρόσωπα ∆ηµοσίου ∆ικαίου και

Σύνδεσµοι των ΟΤΑ α΄ βαθµού)

-Οι ΟΤΑ β΄ Βαθµού (Περιφέρειες και τα Νοµικά Πρόσωπα ∆ηµοσίου ∆ικαίου

αυτών)

– Τα Νοµικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ∆ικαίου των ΟΤΑ α΄ και β΄ Βαθµού (επιχειρήσεις

πάσης φύσεως, Περιφερειακά Ταµεία Ανά̟τυξης κ.α.),

– Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

– Η Κεντρική Ένωση ∆ήµων Ελλάδος (ΚΕ∆Ε)

– Οι Περιφερειακές Ενώσεις ∆ήµων (ΠΕ∆)

Επισηµαίνεται ότι η ανωτέρω απαγόρευση ισχύει µόνο για τους

υπαλλήλους των προαναφερόµενων φορέων και όχι για τους υπαλλήλους του

∆ηµοσίου, των ΝΠ∆∆ και του ευρύτερου δηµοσίου τοµέα.



Οποιαδήποτε διαδικασία ̟πρόσληψης, διορισµού ή υπηρεσιακής µεταβολής ̟που είχε ήδη κινηθεί ̟πριν τις 26/4/2019, διακόπτεται, δηλαδή αναστέλλεται ̟προσωρινά και συνεχίζεται αµέσως µετά την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων.

Ποιες προσλήψεις εξαιρούνται 

από την απαγόρευση

Από την προεκλογική αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται για τους ΟΤΑ:

■     Οι διορισμοί και οι προσλήψεις μονίμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, εφόσον οι προκηρύξεις για την πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων δημοσιεύθηκαν από το ΑΣΕΠ, πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

■     Η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό, την πρόσληψη και κάθε σχετική υπηρεσιακή μεταβολή για την πλήρωση των θέσεων που περιλαμβάνονται στην Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ (τ. ΑΣΕΠ 4/2018).

■      Η κάλυψη οργανικών θέσεων των Ο.Τ.Α. με βάση τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4483/2017 (Α’ 107).

■     Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ α’ βαθμού που θα διενεργηθούν με την ειδική διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 91 του ν. 4583/2018 (Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»), όπως τροποποιήθηκε δυνάμει του α. 86 του ν. 4604/2019.

■     Οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσώστων, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), των αμειβομένων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των εργαζομένων στις παιδικές κατασκηνώσεις, του έκτακτου προσωπικού με αντίτιμο και λοιπές αντικαταβολές και των απασχολουμένων στα προγράμματα δακοκτονίας.

■     Οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα της υποπαραγράφου ΙΔ.1 της παρ. ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 (ΑΊ07).

■     Η διαδικασία τακτοποίησης του προσωπικού σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του π.δ. 164/2004 (Α’ 134) και η σύσταση των αντίστοιχων θέσεων με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για πρωτογενή πρόσληψη, δηλαδή για σύσταση νέων θέσεων με πρωτοβουλία του οικείου οργάνου, αλλά για υποχρέωση συμμόρφωσης προς την κρίση του ΑΣΕΠ, μετά από προηγούμενη τήρηση των ανωτέρω διατάξεων του π.δ. 164/2004, σε συνδυασμό με την αυτοτελώς προβλεπόμενη διαδικασία κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1 του ν. 3320/2005 (Α’ 48).


Η πρακτική άσκηση φοιτητών Τ.Ε.Ι., καθώς και η μαθητεία στον εργασιακό χώρο του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας», των ΙΕΚ και του ΟΑΕΔ, μεταξύ άλλων και σε ΟΤΑ, καθόσον δεν πρόκειται για συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...