Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος!

Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος!

Την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Η συνάντησή τους στο Φανάρι διήρκεσε 1,5 ώρα. Στη Σύνοδο 9 με 11 Μαΐου θα εκλεγεί ο διάδοχός του.


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης επιβεβαιώθηκε σήμερα το μεσημέρι όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υπέβαλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την παραίτησή του. 


Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε καλέσει εκτάκτως στο Φανάρι τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο κ. Δημήτριος είχε συνάντηση 1,5 ώρας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και κατά τη διάρκεια αυτής, του υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα την καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει από τις 9 έως τις 11 Μαΐου και εκεί θα αποφασιστεί ποιος θα διαδεχτεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Οι πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ανέφεραν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Τις δυο πρώτες, ο 90χρονος σήμερα Δημήτριος είχε αρνηθεί, την τρίτη, όμως, άλλαξε στάση και το μόνο που ζήτησε ήταν να παραιτηθεί μετά το Πάσχα.

Ανέλαβε τη θέση του το 1999, μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα. Για χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ομογένεια αλλά τα τελευταία χρόνια η σχέση αυτή είχε διαρραγεί. Αιτία ήταν και η καθυστέρηση στην ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (αν και τα χρήματα είχαν δοθεί) στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την πτώση των Δίδυμων Πύργων μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μια από τις αιτίες που ουσιαστικά ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ήταν η πρωτοφανής οικονομική κρίση που προκλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Αρχιεπισκοπή και οδήγησε τον κ. Δημήτριο σε ριζικές διοικητικές αλλαγές. Τα μέτρα τα οποία έλαβε ήταν, μεταξύ άλλων, μείωση κατά περίπου 25% του προσωπικού και μείωση κατά 25% των λειτουργικών εξόδων της Αρχιεπισκοπής.
Πηγή

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στην δωρεάν ιατρική περίθαλψη αλλοδαπών βάζει το υπουργείο Υγείας

Τέλος στην δωρεάν ιατρική περίθαλψη αλλοδαπών βάζει...

Σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: Σε ποιες περιοχές θα φτάσουν τα 8 μποφόρ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: Σε ποιες περιοχές θα...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε τη Δευτέρα η...

Ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των...

Εφαρμόζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος...

Εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια: Όλα τα νέα δεδομένα της διαδικασίας

Εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια: Όλα τα νέα...

Πρώτη φορά θα εφαρμοστεί φέτος το Σεπτέμβριο η νέα...

Παραιτήθηκε ο Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε ο Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε από τη θέση του μητροπολίτη...

Συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες- Εμφανίστηκαν «τοξικοί» λαγοκέφαλοι

Συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες- Εμφανίστηκαν...

Εχουν γεμίσει τις ελληνικές θάλασσες οι λαγοκέφαλοι...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης...

Έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια ο γνωστός...

Βάσεις 2019: Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας

Βάσεις 2019: Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από...

Θέμα λίγων ημερών αποτελεί η ανακοίνωση των Βάσεων 2019...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.«Ούτε...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 'Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις σε μεγάλα...

Εφαρμόζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος συνδυάζει την ενημέρωση των πολιτών, τους στοχευμένους ελέγχους και την αυξημένη αστυνομική παρουσίαΔίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις επικίνδυνες τροχονομικές...