Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος!

Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος!

Την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Η συνάντησή τους στο Φανάρι διήρκεσε 1,5 ώρα. Στη Σύνοδο 9 με 11 Μαΐου θα εκλεγεί ο διάδοχός του.


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης επιβεβαιώθηκε σήμερα το μεσημέρι όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υπέβαλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την παραίτησή του. 


Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε καλέσει εκτάκτως στο Φανάρι τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο κ. Δημήτριος είχε συνάντηση 1,5 ώρας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και κατά τη διάρκεια αυτής, του υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα την καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει από τις 9 έως τις 11 Μαΐου και εκεί θα αποφασιστεί ποιος θα διαδεχτεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Οι πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ανέφεραν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Τις δυο πρώτες, ο 90χρονος σήμερα Δημήτριος είχε αρνηθεί, την τρίτη, όμως, άλλαξε στάση και το μόνο που ζήτησε ήταν να παραιτηθεί μετά το Πάσχα.

Ανέλαβε τη θέση του το 1999, μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα. Για χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ομογένεια αλλά τα τελευταία χρόνια η σχέση αυτή είχε διαρραγεί. Αιτία ήταν και η καθυστέρηση στην ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (αν και τα χρήματα είχαν δοθεί) στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την πτώση των Δίδυμων Πύργων μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μια από τις αιτίες που ουσιαστικά ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ήταν η πρωτοφανής οικονομική κρίση που προκλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Αρχιεπισκοπή και οδήγησε τον κ. Δημήτριο σε ριζικές διοικητικές αλλαγές. Τα μέτρα τα οποία έλαβε ήταν, μεταξύ άλλων, μείωση κατά περίπου 25% του προσωπικού και μείωση κατά 25% των λειτουργικών εξόδων της Αρχιεπισκοπής.
Πηγή

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα παίρνουν

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια...

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό...

"Πρωταθλητές" στο κάπνισμα οι Έλληνες

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η...

 «Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

«Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού...

Από το Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΔεν υιοθέτησε η...

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Μαζικό χαρακτήρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι...

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την...

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο νέο καθεστώς...

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα ολοκαίνουργια βαγόνια του μετρό!!

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα...

Με συνθήματα και γκράφιτι γέμισαν τα βαγόνια του Μετρό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια αναμένεται να δουν οι φαντάροι.Η σχετική αύξηση θα μετατραπεί από τα 8,70 ευρώ στα 30 ευρώ το μήνα, στην οποία θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά σχολή για τις Πανελλαδικές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισακτέοι φέτος είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι και...

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.Όπως αναφέρεται, η...