Υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στον Βόλο

Υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στον Βόλο

Με εφαρμογή και φορητές συσκευές θα γίνονται έλεγχος και βεβαίωση παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία 

Επαναστατική υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος για τη διευκόλυνση τόσο των οδηγών που αναζητούν θέσεις στάθμευσης, όσο και του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σήμερα, το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε η μελέτη και η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδειών χρήσης και παροχή υπηρεσιών για το σύνολο των εργασιών που αφορούν σε «Διαδικτυακό (cloud) πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων παρόδιας ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω εφαρμογής έξυπνων κινητών τηλεφώνων (mobile app) και την διενέργεια ελέγχων και βεβαίωσης παραβάσεων με χρήση φορητών συσκευών», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 49.600,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η υπηρεσία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου Βόλου να διαχειρίζεται συνολικά το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) και τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του.

Σήμερα, ο οδηγός που θέλει να σταθμεύσει σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη του Βόλου, αναζητεί για ώρα μία από τις κενές θέσεις (οδηγώντας επί ώρα, επιβαρύνοντας τη κυκλοφορία και το περιβάλλον και καταναλώνοντας επιπλέον καύσιμα), σταθμεύει τελικά το όχημα του, κατευθύνεται στον πλησιέστερο προμηθευτή ξυστών καρτών στάθμευσης, επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, ξύνει την επιφάνεια της κάρτας στα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος) και την τοποθετεί σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του.

Πώς θα λειτουργεί

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή διαχείρισης πληρωμών θα επιτρέπει στους Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βόλου να αγοράσουν εισιτήρια στάθμευσης και να πληρώσουν τυχόν πρόστιμα που τους έχουν κυρωθεί.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί εφαρμογή (mobile App) για χρήση σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) ή άλλες κινητές συσκευές (Tablets) για την εξυπηρέτηση των Δημοτών και επισκεπτών στην στάθμευση και την διεκπεραίωση της πληρωμής των σχετικών τελών που έχει ορίσει ο Δήμος Βόλου.

Η mobile εφαρμογή θα επιτρέπει στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βόλου να αγοράζουν εισιτήρια παρόδιας στάθμευσης με εύκολο και γρήγορο τρόπο από το κινητό τους τηλέφωνο. Στο πλαίσιο αυτό και μέσω συστήματος γεωεντοπισμού ο χρήστης θα γνωρίζει ο χρήστης το σημείο στο οποίο θα σταθμεύσει είτε σε επίπεδο θέσης με ακρίβεια δύο μέτρων απόκλισης είτε σε επίπεδο τομέα δηλαδή μιας προσδιορισμένης περιοχής που αφορά ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης και έχει σημανθεί.

Η web εφαρμογή θα αποτελεί το κεντρικό διαχειριστικό σύστημα της Δημοτικής Αστυνομίας. Θα επιτρέπει την συνολική εποπτεία και διαχείριση των εν δυνάμει 2.000 θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και άλλων ειδικών κατηγοριών, των δημοτικών αστυνομικών, των βεβαιωμένων κλήσεων/παραβάσεων, την καταγραφή και διαχείριση καταγγελιών/κλήσεων για επιτόπιο έλεγχο καθώς και την προβολή επεξεργασμένων στατιστικών στοιχείων και αναφορών.

Τέλος η mobile εφαρμογή θα επιτρέπει στους Δημοτικούς Αστυνομικούς με τη χρήση έξυπνων φορητών συσκευών που θα τους παρέχει ο Δήμος Βόλου να προβαίνουν σε διενέργεια ελέγχων και εφόσον προκύπτει παράβαση να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στο πεδίο, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αποστολή των παραβάσεων σε πραγματικό χρόνο στο διαχειριστικό σύστημα και εκτύπωση των κυρωτικών παραβάσεων μέσω φορητού εκτυπωτή που θα τους παρέχει ο Δήμος Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης προς το προσωπικό που θα υποδείξει ο Δήμος σχετικά με τη χρήση και σωστή λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η  κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ...

Γράφει ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης - ΦιλόλογοςΣτις 22...

Εκλογικός νόμος: Πέρασε με 163 ψήφους

Εκλογικός νόμος: Πέρασε με 163 ψήφους

Πέρασε από την Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος με ψήφους...

Η εφορία χτυπά την φοροδιαφυγή ... με ηλεκτρονικά βιβλία και live έλεγχο των αποδείξεων!

Η εφορία χτυπά την φοροδιαφυγή ... με ηλεκτρονικά...

Όλα τα όπλα επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών και...

Στις 26 Φεβρουαρίου η ρύθμιση

Στις 26 Φεβρουαρίου η ρύθμιση "ανάσα "για τα χρέη! -...

Τη ρύθμιση «ανάσα» για τα χρέη στην εφορία περιμένουν...

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη...

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη πρώτη γυναίκα...

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος της...

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο ως...

«Έφυγε» χθες η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

«Έφυγε» χθες η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα...

Τα ποιήματα δεν μπορούν πιανα ’ναι ωραίααφού η...

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες επισημάνσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο λιβυκό ζήτημα

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες επισημάνσεις για τις τελευταίες...

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Διάσκεψη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ιστορική εξέλιξη, Οικονομία, Πολιτισμός, Αστικό τοπίο.Μια έρευνα σε τρία μέρη, του Νικόλα Νταμόν Παπαδημητρίου Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τη μέρα που οι φλόγες ξεκίνησαν από την αρμένικη συνοικία...

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρωί της Τρίτης (27/8) αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.Οι υποψήφιοι...

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Γράφει ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης - ΦιλόλογοςΣτις 22 Ιανουαρίου 2020 σε πανηγυρική συνεδρίαση η Ολομέλεια της Βουλής Ελλήνων με 261 ψήφους εξέλεξε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την  κυρία Αικατερίνη...