Υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στον Βόλο

Υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στον Βόλο

Με εφαρμογή και φορητές συσκευές θα γίνονται έλεγχος και βεβαίωση παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία 

Επαναστατική υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος για τη διευκόλυνση τόσο των οδηγών που αναζητούν θέσεις στάθμευσης, όσο και του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σήμερα, το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε η μελέτη και η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδειών χρήσης και παροχή υπηρεσιών για το σύνολο των εργασιών που αφορούν σε «Διαδικτυακό (cloud) πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων παρόδιας ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω εφαρμογής έξυπνων κινητών τηλεφώνων (mobile app) και την διενέργεια ελέγχων και βεβαίωσης παραβάσεων με χρήση φορητών συσκευών», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 49.600,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η υπηρεσία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου Βόλου να διαχειρίζεται συνολικά το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) και τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του.

Σήμερα, ο οδηγός που θέλει να σταθμεύσει σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη του Βόλου, αναζητεί για ώρα μία από τις κενές θέσεις (οδηγώντας επί ώρα, επιβαρύνοντας τη κυκλοφορία και το περιβάλλον και καταναλώνοντας επιπλέον καύσιμα), σταθμεύει τελικά το όχημα του, κατευθύνεται στον πλησιέστερο προμηθευτή ξυστών καρτών στάθμευσης, επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, ξύνει την επιφάνεια της κάρτας στα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος) και την τοποθετεί σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του.

Πώς θα λειτουργεί

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή διαχείρισης πληρωμών θα επιτρέπει στους Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βόλου να αγοράσουν εισιτήρια στάθμευσης και να πληρώσουν τυχόν πρόστιμα που τους έχουν κυρωθεί.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί εφαρμογή (mobile App) για χρήση σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) ή άλλες κινητές συσκευές (Tablets) για την εξυπηρέτηση των Δημοτών και επισκεπτών στην στάθμευση και την διεκπεραίωση της πληρωμής των σχετικών τελών που έχει ορίσει ο Δήμος Βόλου.

Η mobile εφαρμογή θα επιτρέπει στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βόλου να αγοράζουν εισιτήρια παρόδιας στάθμευσης με εύκολο και γρήγορο τρόπο από το κινητό τους τηλέφωνο. Στο πλαίσιο αυτό και μέσω συστήματος γεωεντοπισμού ο χρήστης θα γνωρίζει ο χρήστης το σημείο στο οποίο θα σταθμεύσει είτε σε επίπεδο θέσης με ακρίβεια δύο μέτρων απόκλισης είτε σε επίπεδο τομέα δηλαδή μιας προσδιορισμένης περιοχής που αφορά ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης και έχει σημανθεί.

Η web εφαρμογή θα αποτελεί το κεντρικό διαχειριστικό σύστημα της Δημοτικής Αστυνομίας. Θα επιτρέπει την συνολική εποπτεία και διαχείριση των εν δυνάμει 2.000 θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και άλλων ειδικών κατηγοριών, των δημοτικών αστυνομικών, των βεβαιωμένων κλήσεων/παραβάσεων, την καταγραφή και διαχείριση καταγγελιών/κλήσεων για επιτόπιο έλεγχο καθώς και την προβολή επεξεργασμένων στατιστικών στοιχείων και αναφορών.

Τέλος η mobile εφαρμογή θα επιτρέπει στους Δημοτικούς Αστυνομικούς με τη χρήση έξυπνων φορητών συσκευών που θα τους παρέχει ο Δήμος Βόλου να προβαίνουν σε διενέργεια ελέγχων και εφόσον προκύπτει παράβαση να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στο πεδίο, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αποστολή των παραβάσεων σε πραγματικό χρόνο στο διαχειριστικό σύστημα και εκτύπωση των κυρωτικών παραβάσεων μέσω φορητού εκτυπωτή που θα τους παρέχει ο Δήμος Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης προς το προσωπικό που θα υποδείξει ο Δήμος σχετικά με τη χρήση και σωστή λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νταλίκα βούλιαξε σε δρόμο με λάσπη στην βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου

Νταλίκα βούλιαξε σε δρόμο με λάσπη στην βιομηχανική...

Από την βροχή ο δρόμος μετατράπηκε σε λασπότοπο με...

Πώς ο Άγιος Σπυρίδωνας χαλάει τα υποδήματά του – Οι φοβερές παραδόσεις για τον Άγιο της Κέρκυρας

Πώς ο Άγιος Σπυρίδωνας χαλάει τα υποδήματά του – Οι...

Απ’ τ’ άγιου Σπυρίδωνα σπυρί-σπυρί μεγαλώνει η μέρα”...

Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε σήμερα στο Εφετείο Κοζάνης για την υπόθεση Πολύζου - Βίντεο

Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε σήμερα στο Εφετείο...

Συνεχίζεται στην Κοζάνη η εκδίκαση της έφεσης που...

Ανατροπές στο Λύκειο! Όλες οι αλλαγές

Ανατροπές στο Λύκειο! Όλες οι αλλαγές

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει επανάσταση στα...

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα: Μην παρερμηνεύετε την ήπια στάση μας

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα: Μην παρερμηνεύετε την ήπια...

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα...

 Επίδομα παιδιού: Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Επίδομα παιδιού: Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει η...

Αλλαγές στο επίδομα παιδιού που χορηγείται σήμερα...

Εθνική ομοψυχία και σύμπνοια κομμάτων στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Εθνική ομοψυχία και σύμπνοια κομμάτων στη συνεδρίαση...

Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη...

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Βήμα - βήμα η εκτύπωση από το TAXISnet

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Βήμα - βήμα η εκτύπωση από το TAXISnet

Τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019 και θα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρωί της Τρίτης (27/8) αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.Οι υποψήφιοι...

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Από την βροχή ο δρόμος μετατράπηκε σε λασπότοπο με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η διέλευση οχημάτων. Μάλιστα το συγκεκριμένο φορτηγό λόγω του βάρους του χρειάστηκε βοήθεια για να ξεκολλήσει καθώς...

Απ’ τ’ άγιου Σπυρίδωνα σπυρί-σπυρί μεγαλώνει η μέρα” έλεγαν οι παλιοί…“Έπειτα απ’ τη γιορτή του Αϊ-Νικόλα, στις 12 Δεκεμβρίου έρχεται ο Αϊ-Σπυρίδωνας, για τον οποίο ο λαός μας πιστεύει πως θεραπεύει τα...