Υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στον Βόλο

Υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στον Βόλο

Με εφαρμογή και φορητές συσκευές θα γίνονται έλεγχος και βεβαίωση παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία 

Επαναστατική υπηρεσία «έξυπνου» πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος για τη διευκόλυνση τόσο των οδηγών που αναζητούν θέσεις στάθμευσης, όσο και του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σήμερα, το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε η μελέτη και η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδειών χρήσης και παροχή υπηρεσιών για το σύνολο των εργασιών που αφορούν σε «Διαδικτυακό (cloud) πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων παρόδιας ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω εφαρμογής έξυπνων κινητών τηλεφώνων (mobile app) και την διενέργεια ελέγχων και βεβαίωσης παραβάσεων με χρήση φορητών συσκευών», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 49.600,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η υπηρεσία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου Βόλου να διαχειρίζεται συνολικά το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) και τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του.

Σήμερα, ο οδηγός που θέλει να σταθμεύσει σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη του Βόλου, αναζητεί για ώρα μία από τις κενές θέσεις (οδηγώντας επί ώρα, επιβαρύνοντας τη κυκλοφορία και το περιβάλλον και καταναλώνοντας επιπλέον καύσιμα), σταθμεύει τελικά το όχημα του, κατευθύνεται στον πλησιέστερο προμηθευτή ξυστών καρτών στάθμευσης, επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, ξύνει την επιφάνεια της κάρτας στα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος) και την τοποθετεί σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του.

Πώς θα λειτουργεί

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή διαχείρισης πληρωμών θα επιτρέπει στους Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βόλου να αγοράσουν εισιτήρια στάθμευσης και να πληρώσουν τυχόν πρόστιμα που τους έχουν κυρωθεί.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί εφαρμογή (mobile App) για χρήση σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) ή άλλες κινητές συσκευές (Tablets) για την εξυπηρέτηση των Δημοτών και επισκεπτών στην στάθμευση και την διεκπεραίωση της πληρωμής των σχετικών τελών που έχει ορίσει ο Δήμος Βόλου.

Η mobile εφαρμογή θα επιτρέπει στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βόλου να αγοράζουν εισιτήρια παρόδιας στάθμευσης με εύκολο και γρήγορο τρόπο από το κινητό τους τηλέφωνο. Στο πλαίσιο αυτό και μέσω συστήματος γεωεντοπισμού ο χρήστης θα γνωρίζει ο χρήστης το σημείο στο οποίο θα σταθμεύσει είτε σε επίπεδο θέσης με ακρίβεια δύο μέτρων απόκλισης είτε σε επίπεδο τομέα δηλαδή μιας προσδιορισμένης περιοχής που αφορά ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης και έχει σημανθεί.

Η web εφαρμογή θα αποτελεί το κεντρικό διαχειριστικό σύστημα της Δημοτικής Αστυνομίας. Θα επιτρέπει την συνολική εποπτεία και διαχείριση των εν δυνάμει 2.000 θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και άλλων ειδικών κατηγοριών, των δημοτικών αστυνομικών, των βεβαιωμένων κλήσεων/παραβάσεων, την καταγραφή και διαχείριση καταγγελιών/κλήσεων για επιτόπιο έλεγχο καθώς και την προβολή επεξεργασμένων στατιστικών στοιχείων και αναφορών.

Τέλος η mobile εφαρμογή θα επιτρέπει στους Δημοτικούς Αστυνομικούς με τη χρήση έξυπνων φορητών συσκευών που θα τους παρέχει ο Δήμος Βόλου να προβαίνουν σε διενέργεια ελέγχων και εφόσον προκύπτει παράβαση να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στο πεδίο, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αποστολή των παραβάσεων σε πραγματικό χρόνο στο διαχειριστικό σύστημα και εκτύπωση των κυρωτικών παραβάσεων μέσω φορητού εκτυπωτή που θα τους παρέχει ο Δήμος Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης προς το προσωπικό που θα υποδείξει ο Δήμος σχετικά με τη χρήση και σωστή λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Moody's: Αναβάθμισε στο Baa1 την

Moody's: Αναβάθμισε στο Baa1 την "οροφή" των...

Το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων...

Εικόνες και βίντεο από την κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Εικόνες και βίντεο από την κοινή άσκηση Ελλάδας –...

Ηχηρό μήνυμα κατά των τουρκικών προκλήσεων - Ερντογάν:...

ΑΑΔΕ: Ενημερώθηκαν οι 240.000 επιχειρήσεις που δικαιούνται μείωση προκαταβολής
Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της...

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα...

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού με  47 κιλά κάνναβη! Βίντεο

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού με 47 κιλά...

 Στις έρευνες συμμετείχε ο αστυνομικός σκύλος...

Κορωνοϊός: 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη...

100 άνθρωποι μένουν και εργάζονται συνολικά στον οίκο...

'Εκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη για την τουρκική παραβατικότητα

'Εκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη για την...

Με τον αμερικανό ομόλογό του θα συναντηθεί την...

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Πέθανε ο σπουδαίος και ανένταχτος ποιητής μας

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Πέθανε ο σπουδαίος και...

Η απώλειά του είναι αβάσταχτη για τα ελληνικά γράμματα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τους όρους λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες του Πάσχα περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως έγραψε το Newsit.gr οι...

Οι ημέρες της άδειας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτάΣε κεντρικό θέμα αναδεικνύεται η διευκόλυνση των...

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Ιανουαρίου 1996, όταν ο χρόνος σταμάτησε καθώς ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία μέλη πληρώματος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων.Τα μεσάνυχτα συγκαλείται σύσκεψη...

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης.Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.Ο Γιώργος Κοτανίδης...