Κριτική δημοτικών συμβούλων  επί του προϋπολογισμού του Δήμου Βέροιας

Κριτική δημοτικών συμβούλων επί του προϋπολογισμού του Δήμου Βέροιας

‘Όχι μία, όπως ήταν προγραμματισμένο στην πρόσκληση της ειδικής συνεδρίασης, αλλά πάνω από 3 ώρες διήρκησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Μία συζήτηση που το πρώτο δίωρο πήγαινε στο ρελαντί, με ευχές, κεράσματα και καλές προθέσεις για σύμπνοια και συνεργασία, όμως δεν άργησε να έρθει, ένας μικρής –ευτυχώς- διάρκειας καβγάς μεταξύ Γ. Μιχαηλίδη και Σ. Τζήμα, με άκομψους χαρακτηρισμούς για αποζημιώσεις και αντιμισθίες, για αξιώματα και καρέκλες.

Κατά τα άλλα, μίλησαν επί του θέματος οι επικεφαλής των παρατάξεων (βλέπε χθεσινό φύλλο) αλλά και σύμβουλοι που ζήτησαν τον λόγο, να τοποθετηθούν και να κρίνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου:

Συρμούλα Τζήμα-Τόπη:


«Να σταθούμε στο αναπτυξιακό στίγμα του προϋπολογισμού. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι αναλώνονται στη διαχείριση της μιζέριας. Οι δημότες κουράστηκαν να ακούν μόνο γκρίνια και διαφωνίες» τόνισε επισημαίνοντας το μεγάλο κομμάτι του τεχνικού προγράμματος που αφορά στα σχολεία.

Γ. Μιχαηλίδης:


«Ο προϋπολογισμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την πορεία του Δήμου. Εμείς δεν καταθέσαμε ετεροπρόταση γιατί θεωρούμε πως είναι μια ευκαιρία να δείξουμε σύμπνοια και για να μην ξεκινήσουμε με αψιμαχίες τη νέα χρονιά. Θα ήταν χρήσιμο όμως να προβλέπεται μια συζήτηση με τις παρατάξεις… Όσο γι’ αυτούς που σήμερα βλέπουν ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό (σπόντα για Μπατσαρά), το 2023 που θα έχει λήξει το προικοσύμφωνο, θα το βλέπουν αλλιώς».

Γ. Γουλτίδης:


«Ως Βεργινιώτες κάποτε χτυπιόμασταν να μην φύγουμε από τη Βέροια, και τώρα θα χτυπιόμαστε για να φύγουμε. Δεν ψηφίζω αυτόν τον προϋπολογισμό… Κάποτε τελειώνουν οι γουρουνοχαρές».

Κυρ. Θεοδωρίδης:


«Ψάχνουμε κοινό τόπο να καταθέσουμε από κοινού προϋπολογισμό, όμως διαπιστώνω σοβαρές αδυναμίες ως προς τους πόρους της Τ.Α. Αδυναμία και η παράλειψη εισηγητικής έκθεσης».

Άννα Συμεωνίδου:


«Είναι ένας προϋπολογισμός μίζερος, χωρίς προοπτική ανάπτυξης, με δείγματα στασιμότητας».

Γ. Μελιόπουλος:


«Στον προϋπολογισμό, βλέπουμε ότι συναινούν οι περισσότερες παρατάξεις. Απορώ γιατί δεν εξηγείτε στον κόσμο ότι είσαστε ένα…».

Θοδ. Θεοδωρίδης:


«Δεν πρέπει να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί, να επιμένουμε σ’ αυτά που θέλουμε και να γίνουν αναπροσαρμογές κατά τη διάρκεια του χρόνου».


Θ. Κορωνάς:


«Έχουμε την ευχάριστη συγκυρία, για πρώτη φορά, να κατατεθεί μία εναλλακτική πρόταση από τις παρατάξεις. Αυτό είναι καλό, αλλά να γίνεται με περισσότερη σοβαρότητα και σαφήνεια».

Βασ. Παπαδόπουλος


: «Να βοηθήσουμε όλοι για την ανάπτυξη, όχι μόνο να κριτικάρουν κάποιοι και να φεύγουν… Ήρθε η ώρα να γίνουν βήματα… (Απάντησε επίσης με ένταση σε θέματα που θίχθηκαν και αφορούν τις αρμοδιότητές του).

Να σημειώσουμε ότι υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι παρατάξεις Βοργιαζίδη, Μπατσαρά και Παυλίδη.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" (24/2)

Λιγότεροι νεκροίΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ...

Συνελήφθη 72χρονος για κλοπή μηχανή αρμέγματος αξίας 15.000 ευρώ

Συνελήφθη 72χρονος για κλοπή μηχανή αρμέγματος αξίας...

Συνελήφθη χθες (22 Φεβρουαρίου 2020) το απόγευμα σε ...

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης  Κωνσταντίνος Τσουβάλας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος...

Την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας επισκέφτηκε το...

Ενημερωτική εκδήλωση   στην Αλεξάνδρεια για την δράση της Οργάνωσης Α21 και την κατάργηση της   δουλείας στον 21ο αιώνα

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια για την δράση...

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, συνάντηση...

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη...

Ο Βάλτος

Ο Βάλτος

Πώς αγριεύει ο άνθρωπος,σε τι δρόμους μπερδεύετε ο...

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ Τρία χρόνια χωρίς ΧΡΗΣΤΟ ΡΑΠΟ

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ Τρία χρόνια χωρίς ΧΡΗΣΤΟ ΡΑΠΟ

«Τρία χρόνια περάσανε, δίχως να σ’ ανταμώσω.Τρία...

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος        Από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τους πεσόντες υπέρ πατρίδας, τίμησε η Ι Μεραρχία πεζικού Βέροιας το πρωί του σημερινού ψυχοσάββατου 22 Φεβρουαρίου ,στα στρατιωτικά νεκροταφεία Βέροιας, στα Κοιμητήρια της πόλης.Παρουσία συγγενών και...

«Η Κόρη της Βέροιας» αναμφίβολα είναι ένα –και το μοναδικό- έργο τέχνης που έκανε και συνεχίζει να κάνει γνωστή την πόλη μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία, αφού το αυθεντικό μπρούτζινο...

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ. Γιάννη Καμπούρη, αναφορικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου να παραχωρήσει το (χαρακτηρισμένο ως μνημείο) αρχοντικό Σαράφογλου, προς χρήση,...

Πρόβλημα στέγης αντιμετωπίζουν οικογένειες και ζευγάρια από την κατακόρυφη πτώση των «οικοδομών» την 10ετία της κρίσηςΤης Σοφίας ΓκαγκούσηΕνός κακού, μύρια έπονται και το πάγωμα της ανοικοδόμησης είχε...