«Απόσχιση» Βεργίνας  και Αρχοντικό Σαράφογλου  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

«Απόσχιση» Βεργίνας και Αρχοντικό Σαράφογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Δύο θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, και την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Η πρόταση που ακούστηκε στην λαϊκή συνέλευση κατοίκων της Βεργίνας, Μελίκης και γύρω περιοχών, περί απόσχισης από τον Δήμο Βέροιας, και η παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Λυπηρά και ατυχή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης όσα ειπώθηκαν για τη Βεργίνα. «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να σεβόμαστε την ιστορία» τόνισε σημειώνοντας ότι σε περίπτωση αυτονομίας της, η Βεργίνα θα είχε πολύ λιγότερη χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα και τους ΚΑΠ σε σχέση με σήμερα, όπου η Βέροια σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των δημοτικών τελών προς όφελος των κοινοτήτων. «Καταφέραμε να εντάξουμε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης παρ’ ότι ο οικισμός έχει κάτω από 2.000 κατοίκους» πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης, εκφράζοντας τη λύπη του, που κάποιοι «σπέρνουν τέτοια θέματα ανάμεσα στον κόσμο».

«Έχετε την εντύπωση ότι δίνετε περισσότερα από 32.000 ευρώ;» ρώτησε ο κ. Γουλτίδης, επισημαίνοντας ότι η Βεργίνα έχει εγκαταλειφθεί , ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη για την επανίδρυση του Τμήματος για την καλύτερη αστυνόμευση της τουριστικής περιοχής.

Την ίδρυση αντιδημαρχίας Τουρισμού στη Βεργίνα, επανέλαβε ως πρόταση ο κ. Παυλίδης.

Η επαναφορά της Βεργίνας δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο, παρά τις φιλοδοξίες κάποιων, σημείωσε ο κ. Στ. Ασλάνογλου.

Μεταξύ των αντιπαραθέσεων, ακούστηκε και μία ομοφωνία, όταν ο δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση Γουλτίδη, για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη Βεργίνα (Αιγές) για τον Μανόλη Ανδρόνικο.

Ενημέρωση για το Αρχοντικό Σαράφογλου και την παραχώρησή του (κατά χρήση) στο Λύκειο Ελληνίδων της Βέροιας (ΛΕΒ) ζήτησαν οι κ.κ. Παυλίδης και Μαρκούλης που ρώτησαν και για τη στατικότητα και την «τεχνική» κατάσταση του κτιρίου καθώς και ο κ. Παλουκίδης που ζήτησε να μάθει τι έγινε με την μελέτη που είχε εκπονήσει, επί δημαρχίας Χαρ. Ουσουλτζόγλου, η Νόρα Σκουτερη για την αξιοποίησή του ως λαογραφικό μουσείο.

Για το θέμα απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουριδης, του οποίου η σύζυγος είναι μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου, όπως ανέφερε, δηλώνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος γνωρίζουν τα προβλήματα στέγασης του ΛΕΒ. Όπως είπε, ο δήμαρχος εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή την παραχώρηση του Σαράφογλου, για να αποκτήσει ζωή το άδειο κτίριο και μετά από λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα η επιστολή Καμπούρη (πρώην Δ/ντή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας που διαχειριζόταν το Αρχοντικό), που εξέφραζε τη θέση και την αντίθεσή του σ’ αυτή την απόφαση. «Άλλο όμως άποψη και αντιπαράθεση και άλλο δυσφήμιση και εξύβριση…» είπε ο κ. Τσαχουρίδης και πρόσθεσε: «Εμείς απαντάμε πολιτικά… Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Και οι πολίτες, μας κατέταξαν στις θέσεις που έχουμε. Ακούμε την κριτική αλλά εμείς παίρνουμε την ευθύνη των αποφάσεών μας». Απαντώντας στο ερώτημα, περί της στατικότητας του κτιρίου, είπε ότι αυτό λύνεται.

Ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, από την πλευρά του, ως πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ, ανέφερε ότι επί της θητείας του δεν χρησιμοποιήθηκε το Αρχοντικό Σαράφογλου, ως χώρος εκδηλώσεων, ενώ ο νυν πρόεδρος κ. Θεόφιλος Κορωνάς, πρόσθεσε ότι ακόμα εκκρεμεί η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας για τα τεχνικά προβλήματα του κτιρίου.

Το θέμα ωστόσο δεν έκλεισε και όπως φαίνεται, θα επανέλθει προς συζήτηση σε ημερήσια διάταξη.

Σ. Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

VOUCHER 600 - Κάνε την εγγραφή σου στην ΔΙΚΤΥΩΣΗ τώρα!

VOUCHER 600 - Κάνε την εγγραφή σου στην ΔΙΚΤΥΩΣΗ τώρα!

Στα πλαίσια της δράσης «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

 «Το Παραδοσιακό» παντοπωλείο με ένα τηλεφώνημα χωρίς χρέωση φέρνει τις παραγγελίες σπίτι σας!

«Το Παραδοσιακό» παντοπωλείο με ένα τηλεφώνημα χωρίς...

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε...

Νάουσα: Διανομή 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το συσσίτιο του Δήμου

Νάουσα: Διανομή 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε...

Διανομή 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε ευάλωτες...

Διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία

Διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε διάφορα ηλεκτρικά...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε ...

Σε τρία στάδια η καταβολή των 800 ευρώ

Σε τρία στάδια η καταβολή των 800 ευρώ

Ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των σχετικών...

Ημαθία: Συνελήφθησαν για ναρκωτικά και πρόστιμο για... άσκοπη μετακίνηση!

Ημαθία: Συνελήφθησαν για ναρκωτικά και πρόστιμο για......

Συνελήφθησαν χθες (6 Απριλίου 2020) το βράδυ στην Ημαθία,...

Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη  για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα...

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης σε...

Η Μαρία της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και των αγώνων

Η Μαρία της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και των αγώνων

Ζήλεψε ο ψυχολάτης την καλοσύνη της ψυχής σου, το ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στα ύψη το μπρόκολο…Αρχίζουν να φαίνονται ξεκάθαρα στην αγορά οι αυξήσεις τιμών στα οπωροκηπευτικά, που ανέρχονται από 30%,  και 50% έως και 100% στην περίπτωση των μπρόκολων που εισάγονται από Ισπανία. Είναι...

 Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα...

Βυζάντιο 626 μ.Χ.Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον στρατό βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας και πολεμάει τους Πέρσες που αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν, άρπαξαν τον Τίμιο Σταυρό και βεβήλωσαν...

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η γέφυρα Κούσιου και καλώς εχόντων των πραγμάτων το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί και πολύ πιθανόν να γίνουν και τα εγκαίνια. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ο Δήμος Βέροιας,...