«Απόσχιση» Βεργίνας  και Αρχοντικό Σαράφογλου  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

«Απόσχιση» Βεργίνας και Αρχοντικό Σαράφογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Δύο θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, και την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Η πρόταση που ακούστηκε στην λαϊκή συνέλευση κατοίκων της Βεργίνας, Μελίκης και γύρω περιοχών, περί απόσχισης από τον Δήμο Βέροιας, και η παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Λυπηρά και ατυχή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης όσα ειπώθηκαν για τη Βεργίνα. «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να σεβόμαστε την ιστορία» τόνισε σημειώνοντας ότι σε περίπτωση αυτονομίας της, η Βεργίνα θα είχε πολύ λιγότερη χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα και τους ΚΑΠ σε σχέση με σήμερα, όπου η Βέροια σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των δημοτικών τελών προς όφελος των κοινοτήτων. «Καταφέραμε να εντάξουμε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης παρ’ ότι ο οικισμός έχει κάτω από 2.000 κατοίκους» πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης, εκφράζοντας τη λύπη του, που κάποιοι «σπέρνουν τέτοια θέματα ανάμεσα στον κόσμο».

«Έχετε την εντύπωση ότι δίνετε περισσότερα από 32.000 ευρώ;» ρώτησε ο κ. Γουλτίδης, επισημαίνοντας ότι η Βεργίνα έχει εγκαταλειφθεί , ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη για την επανίδρυση του Τμήματος για την καλύτερη αστυνόμευση της τουριστικής περιοχής.

Την ίδρυση αντιδημαρχίας Τουρισμού στη Βεργίνα, επανέλαβε ως πρόταση ο κ. Παυλίδης.

Η επαναφορά της Βεργίνας δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο, παρά τις φιλοδοξίες κάποιων, σημείωσε ο κ. Στ. Ασλάνογλου.

Μεταξύ των αντιπαραθέσεων, ακούστηκε και μία ομοφωνία, όταν ο δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση Γουλτίδη, για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη Βεργίνα (Αιγές) για τον Μανόλη Ανδρόνικο.

Ενημέρωση για το Αρχοντικό Σαράφογλου και την παραχώρησή του (κατά χρήση) στο Λύκειο Ελληνίδων της Βέροιας (ΛΕΒ) ζήτησαν οι κ.κ. Παυλίδης και Μαρκούλης που ρώτησαν και για τη στατικότητα και την «τεχνική» κατάσταση του κτιρίου καθώς και ο κ. Παλουκίδης που ζήτησε να μάθει τι έγινε με την μελέτη που είχε εκπονήσει, επί δημαρχίας Χαρ. Ουσουλτζόγλου, η Νόρα Σκουτερη για την αξιοποίησή του ως λαογραφικό μουσείο.

Για το θέμα απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουριδης, του οποίου η σύζυγος είναι μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου, όπως ανέφερε, δηλώνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος γνωρίζουν τα προβλήματα στέγασης του ΛΕΒ. Όπως είπε, ο δήμαρχος εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή την παραχώρηση του Σαράφογλου, για να αποκτήσει ζωή το άδειο κτίριο και μετά από λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα η επιστολή Καμπούρη (πρώην Δ/ντή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας που διαχειριζόταν το Αρχοντικό), που εξέφραζε τη θέση και την αντίθεσή του σ’ αυτή την απόφαση. «Άλλο όμως άποψη και αντιπαράθεση και άλλο δυσφήμιση και εξύβριση…» είπε ο κ. Τσαχουρίδης και πρόσθεσε: «Εμείς απαντάμε πολιτικά… Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Και οι πολίτες, μας κατέταξαν στις θέσεις που έχουμε. Ακούμε την κριτική αλλά εμείς παίρνουμε την ευθύνη των αποφάσεών μας». Απαντώντας στο ερώτημα, περί της στατικότητας του κτιρίου, είπε ότι αυτό λύνεται.

Ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, από την πλευρά του, ως πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ, ανέφερε ότι επί της θητείας του δεν χρησιμοποιήθηκε το Αρχοντικό Σαράφογλου, ως χώρος εκδηλώσεων, ενώ ο νυν πρόεδρος κ. Θεόφιλος Κορωνάς, πρόσθεσε ότι ακόμα εκκρεμεί η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας για τα τεχνικά προβλήματα του κτιρίου.

Το θέμα ωστόσο δεν έκλεισε και όπως φαίνεται, θα επανέλθει προς συζήτηση σε ημερήσια διάταξη.

Σ. Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (18/10/2021)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (18/10/2021)

Έκανε εκκίνηση η δράση «Euphoria» Κ. Κιλτίδης προς παραγωγούς: Αξιοποιείστε τα προγράμματα προώθησης-προβολής γεωργικών προϊόντων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Έκανε εκκίνηση η δράση «Euphoria» Κ. Κιλτίδης προς...

Η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης “EUPHORIA” ολοκληρώθηκε...

Συμμαχία Τάσου Μπαρτζώκα με Ευρωβουλευτές της ΝΔ για επανεκκίνηση διαλόγου περί ρωσικού εμπάργκο

Συμμαχία Τάσου Μπαρτζώκα με Ευρωβουλευτές της ΝΔ για...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τ....

Άγγελος Τόλκας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής : «Ευκαιρίες για τους πολλούς – Νέα ανάπτυξη μέσω της υπαίθρου»

Άγγελος Τόλκας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής :...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας...

Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Του Αναστάσιου ΒασιάδηΟ ρομαντικός παρατηρητής που...

Για ποια θρησκεία ομιλείτε κύριε;

Για ποια θρησκεία ομιλείτε κύριε;

ΠαναγιώτουΣ. ΧαλκιάΘα μου επιτρέψεις σήμερα, φίλε...

Την Τρίτη (19-10-2021) συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας

Την Τρίτη (19-10-2021) συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή...

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου...

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου - Διακοπή νερού  στην περιοχή μεταξύ  των οδών  Ανοίξεως – Ε. Βενιζέλου  – Ελιάς στη Βέροια

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου - Διακοπή νερού στην περιοχή...

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Αναστάσιου ΒασιάδηΟ ρομαντικός παρατηρητής που ατενίζει την Βέροια από τα δυτικά της υψώματα, ξεχωρίζει με ευχάριστη έκπληξη, μια αιθέρια γυναικεία μορφή να ξεπετάγεται από τις πολυκατοικίες πίσω από...

Κάνε το καλύτερο για την πόλη σου απέναντι στα ζητήματα καθημερινότηταςΣε ένα ακόμα βήμα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών προχωρά ο Δήμος Βέροιας. Τα...

“numquam enim quamvis obcura virtus latte, sed mitti sui signa; quisquis dignus fuerit, vestigiis illam colliget» ** Του Απόστολου ΙωσηφίδηΜε αφορμή τον πρόσφατο εγκαινιασμό της φερώνυμης, πλέον, του Φιλοκτήμονος Παπαδόπουλου, μεγάλης αίθουσας...

Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Βέροιας Ναούσης και Καμπάνιας κ.κ, Παντελεήμονα,Κύριε Υπουργέ Απόστολε Βεσυρόπουλε,Κύριοι βουλευτές (Λάζαρε Τσαβδαρίδη, Αναστάσιε Μπαρτζώκα και Άγγελε Τόλκα)Κύριε...