Απολογισμός Δραστηριοτήτων 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013

Απολογισμός Δραστηριοτήτων 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013

Γνωριμία Λυκόπουλων με τον κόσμο των ψηφιδωτών στο Βυζαντινό Μουσείο Βεροίας.

Στις 9 Νοεμβρίου 2013 τα λυκόπουλα μας γνώρισαν τον κόσμο του ψηφιδωτού, και έγιναν τα ίδια ψηφοθέτες φτιάχνοντας το ψηφιδωτό της πόλης μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Βυζαντινού Μουσείου Βεροίας» που είχε θέμα την «Γνωρίζω τον κόσμο του ψηφιδωτού» έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες μας να περιηγηθούν στο μουσείο και παρατηρήσουν από κοντά μουσειακά εκθέματα που προέρχονται από την πόλη της Βέροιας, να γίνουν οι ίδιοι ψηφοθέτες και να τοποθετήσουν ψηφίδες στο δικό τους ξεχωριστό ψηφιδωτό. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την ζεστή τους φιλοξενία.

Εκδρομή Λυκοπούλων στον Τριπόταμο Βεροίας

Στον κόσμο του παραμυθιού, των μύθων και των παραδόσεων ταξίδεψαν στις 16-17 Νοεμβρίου 2013 τα λυκόπουλα και οι βαθμοφόροι της 5ης Αγέλης Λυκοπούλων Βεροίας. Η πολυαναμενόμενη άφιξη του Άγιου Βασίλη για την ημέρα της Πρωτοχρονίας παραλίγο να ακυρωνόταν λόγω… ατυχήματος. Όχι, ο συμπαθής Αϊ-Βασίλης με τα κόκκινα δεν κόλλησε σε κάποια καμινάδα, αλλά σε ένα δέντρο!!! Κατά την είσοδό του Άγιου Βασίλη στο χωριό του (Τριπόταμο Βεροίας), είχε ένα μικρό ατύχημα: ο σκούφος του κόλλησε σε ένα κλαδί δέντρου και χάθηκε!!!

Κατά την άφιξη των μικρών μας φίλων στο χωρίο του, Αϊ-Βασίλης τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε πως έχασε τον σκούφο του και δεν ξέρει που ακριβώς του έπεσε και πως εάν δεν τον έβρισκαν δεν θα γινόταν φέτος η πρωτοχρονιά, παρακαλώντας τα λυκόπουλα να τον βοηθήσουν να εντοπίσει τον σκούφο μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και έρευνες των παιδιών μέσα στο χωριό του.

Τα Λυκόπουλα μας πάντως κατάφεραν μέσα στο φανταστικό αυτό διήμερο γεμάτο ξεφάντωμα και παιχνίδι μέσα στην φύση να εντοπίσουν το σκούφο και έτσι μπορέσαμε και φέτος να κάνουμε πρωτοχρονιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την επιτυχή αυτή εκδρομή τους εξής:

 Την κοινότητα Τριποτάμου και το Τοπικό Συμβούλιο του για την ζεστή φιλοξενία τους.

 Τους γονείς για την μεταφορά των παιδιών.

 Το επιτελείο της εκδρομής :Χρήστο Στεργιόπουλο και Σταυρούλα Σισμανίδου και ασφαλώς τον αρχηγό της δράσης Κώστα Χασιούρα.

Επίσκεψη Λυκοπούλων στην «Ονειρούπολη» Δράμας.

Την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα επισκέφτηκαν τα Λυκόπουλα της Αγέλης της 5ης & 3ης Αγέλης στις 15 Δεκεμβρίου 2013 η οποία δεν είναι άλλη από την «Ονειρούπολη».Σε αυτήν την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων οι μικροί μας φίλοι μεταφέρθηκαν στην παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα όπου είχε δημιουργηθεί ένα φανταστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους. Ο απίστευτα μεγάλος αριθμός δράσεων και γιορτινών παραστάσεων εν μας άφησε κανέναν ούτε λεπτό χωρίς εκπλήξεις.Η φετινή «Ονειρούπολη» θα μείνει αξέχαστη στην καρδιά όλων μας γιατί μόνο στην «Ονειρούπολη» ζεις το δικό σου παραμύθι. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις ποιο είναι αυτό!!!

Παρακολούθηση παιδικού θέατρου «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ» της ομάδας Μικρός Βορράς

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου τα Λυκόπουλα της Αγέλης μας παρακολουθήσαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Βέροιας “Χριστούγεννα στον Παραμυθοχώρο” το παιδικό θέατρο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» της θεατρικής ομάδας Μικρός Βόρρας και είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια τους ένας γοητευτικός και παραμυθένιος κόσμος σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες μαθαίνοντας ότι ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα σύμβολο, ένα φωτεινό σημείο, ένα αστέρι συναντίληψης κι επικοινωνίας όλων εκείνων που παρά τους δύσκολους καιρούς παραμένουν πιστοί στις αξίες του ανθρώπου, στο απαραβίαστο του εσωτερικού του κόσμου, στο δικαίωμά του να δώσει ένα νόημα στη ζωή, και για την ευτυχία του.

Τριήμερη εκδρομή 5-3ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας στην «Ονειρούπολη»Δράμας

Στις 27 Δεκεμβρίου 2013 η 5η Ομάδα Προσκόπων Βεροίας μαζί με την 3η Ομάδα Προσκόπων Βεροίας ξεκίνησαν από το Σταθμό του ΟΣΕ στη Βέροια με χριστουγεννιάτικη και άκρως ανεβασμένη διάθεση για το ταξίδι στο όνειρο με το πολικό Express, το οποίο μεταλλάχθηκε σε ΠΡΟΣΚΟ(πολ)ικό !!! Φτάνοντας στην παγωμένη Δράμα εγκατασταθήκαμε στον χώρο που μας φιλοξένησε και την επόμενη ημέρα το πρωί μαζί με τους προσκόπους από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης (1η Καλαμαριάς και 8η Τούμπας και 5ου Κομοτηνής, γίναμε μια παρέα όπου παίξαμε πολλά παιχνίδια και επισκεφτήκαμε όλοι μαζί τον χώρο της Ονειρούπολης , περιπλανηθήκαμε, παίξαμε, πήγαμε σε συναυλίες, χορέψαμε ,λύσαμε μυστήρια και σώσαμε τα Χριστούγεννα και τον Αϊ Βασίλη. Βραδιάζοντας δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην γεμάτη κόσμο, λαμπάκια και μυρωδιές «Ονειρούπολη», όπου ο Αϊ Βασίλης για να μας ευχαριστήσει μας γέμισε τις κάλτσες με λιχουδιές και τρώγοντας από μια λαχταριστή βάφλα … που στο τέλος, όλοι μας πιστέψαμε ότι ακούσαμε το μαγικό καμπανάκι του πολικού Εxpress!!! Την τελευταία ημέρα της δράσης (29/12) πλημυρισμένοι από χαρά και γεμάτα σακίδια με αναμνήσεις και καινούργιους φίλους πήραμε το τρένο της επιστροφής για την Βέροια το οποίο γέμισε γέλια, τραγούδια και φωνές .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την φανταστική αυτή εκδρομή με την οποία κλείσαμε την χρονιά και πήραμε δύναμη για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν, τους εξής βαθμοφόρους:

Την Αρχηγό του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Δράμας κ.Σταϊκίδου Μαρία

Το επιτελείο της εκδρομής μας : Θόδωρο Μωυσίδη, Νικολέτα Βαρακλή,Ρίτα Τζατζάκη και Γιώργο Τσαμήτρο και τον αρχηγό της δράσης Κοσμά Καρατζίδη.

Τετραήμερη εκδρομή 5ης Κοινοτητας Ανιχνευτών Βεροίας στο «Κάτω Βέρμιο Ημαθίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά των Ανιχνευτών (έφηβοι ηλικίας 15 έως 18) του 5ου συστήματος προσκόπων Βεροίας μετά και την χειμερινή εκδρομή τους στο Κάτω Βέρμιο και στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου. Πιο συγκεκριμένα η παρέα των ανιχνευτών της Βέροιας με αυτή της Αλεξάνδρειας έζησαν άλλη μια μοναδική εμπειρία τέσσερις ημέρες σε ένα τοπίο που δε θύμιζε σε τίποτα την παλιά αίγλη του άλλοτε γνωστού σε όλους μας χιονοδρομικού κέντρου. Οι πρώτες δυο μέρες κύλησαν ήρεμα μέσα στο καταφύγιο με πολλά παιχνίδια, πειράγματα, υπέροχες γαστρονομικές συνταγές και πολύ συζήτηση με θέματα κοινωνικά αλλά και τις επικαιρότητας καθώς η ασταμάτητη βροχή σε συνδυασμό με την πυκνή ομίχλη δε μας επέτρεπε το παιχνίδι στο ύπαιθρο. Την τρίτη ημέρα η ομάδα ξεκίνησε το πιο ωραίο κομμάτι αυτό της ανάβασης στη κορυφή Αρσούμπασι (1847μ.) με σύμμαχο τον καιρό και την καλή διάθεση όλων μας. Η θέα από ψηλά αποζημίωσε κάθε μας προσδοκία. Η μέρα συνεχίστηκε με προβολή dvd καθώς και με τις παρουσιάσεις παιδιών σε αλλά χόμπι με τα οποία ασχολούνται. Το σύστημα μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν τους παρακάτω:

τον κ.Παντελίδη Ανδρέα (Πρόεδρος ΣΧΟΒ)

τον κ.Παπουτσάκη Νικόλαο.

Καθώς και το επιτελείο της εκδρομής Μακρυγιαννη Βασίλειο, Παπαεμμανουήλ Αποστόλο και Αρβανιτίδη Χέρμπερτ καθώς και τον αρχηγό της δράσης Γουναρά Αρτέμιο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων μας μπορείτε να απευθυνθείτε στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας

στην οδό Γοργοποτάμου 07 & Κολοκοτρώνη γωνία στην περιοχή Ωρολογίου – έναντι Δημοτικού Τσαλέρα

κάθε Σάββατο από 12:00-14:30 και 17:00 -20:00 καθώς

και στα τηλ.23310-62821 (τις παραπάνω ημέρες & ώρες).

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου  στον Δήμο Αλεξάνδρειας, παραμένει δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι...

Δεν θα διεξαχθούν εκ νέου δημοτικές εκλογές στον Δήμο...

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...