ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτική Παράταξη «Συνδημότες» Σύμφωνοι με την εξαγορά οικοπέδου-εκπαιδευτηρίου αλλά με ενιαίο σχεδιασμό

Δημοτική Παράταξη «Συνδημότες» Σύμφωνοι με την εξαγορά οικοπέδου-εκπαιδευτηρίου αλλά με ενιαίο σχεδιασμό

Μετά από ένα χρόνο κι αφού ζητούσαμε επίμονα να έρθουν σοβαρά θέματα για την ανάπτυξη του Δήμου στο Δημ. Συμβούλιο κι όχι μόνο γραφειοκρατικά και διαδικαστικά, ο Δήμαρχος έφερε την πρόταση που ζητούσαμε ως ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ να δρομολογηθεί και η οποία έλκει την προέλευσή της σε παλαιότερη πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Παντελεήμονα προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.  Η συνολική πρόταση αναφέρεται στην εξαγορά εκ μέρους της δημοτικής αρχής οικοπέδου με κτιριακή εγκατάσταση ικανή να φιλοξενήσει μαθητικό δυναμικό, η τακτοποίηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που εφάπτεται του Βήματος του Αποστόλου Παύλου στις νέες σχολικές μονάδες και η ανταλλαγή του χώρου του Δημαρχείου που μέχρι και σήμερα ανήκει στον Δήμο μόνο κατά χρήση, με αυτόν του σχολείου στην Μητρόπολη Βέροιας για την δημιουργία ενός θρησκευτικού-πολιτιστικού χώρου υψηλών προδιαγραφών για την ανάπτυξη τουριστικών και θρησκευτικών υπηρεσιών των επισκεπτών του Βήματος του Αποστόλου Παύλου.

Η πρόταση αντιμετωπίστηκε από την παράταξή μας θετικά και αυτό διότι είναι μικρό τμήμα της συνολικής πρότασης που είχαμε καταθέσει προεκλογικά και αφορούσε τον Δήμο Βέροιας για τις επόμενες δεκαετίες. 

Επί της ουσίας όμως θα προσθέταμε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για λόγους πληρότητας, θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύνολο ενεργειών που θα έχουν ως τελική εικόνα, την αναμόρφωση της πλατείας Ωρολογίου με απόκτηση παντί τρόπο των παλαιών Δικαστηρίων, την διαμόρφωση της Μπαρμπούτας ως επισκέψιμου χώρου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και φυσικά την αναμόρφωση του χώρου που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πάνω από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, του χώρου που είναι γνωστός ως «τα παπάκια». Ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα απαιτηθεί, το σχέδιο πρέπει να είναι ενιαίο, οι διεκδικήσεις συνεχείς επίπονες και η  στρατηγική δεδομένη και σταθερή. Αντάξιο των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Επί μέρους θέματα που χρήζουν προσοχής.

Ο Δήμος θα έπρεπε ήδη και προ πάσης άλλης ενέργειας, να διερευνήσει την καταλληλότητα του προς αγορά προσφερόμενου οικοπέδου (εννοούμε το πρώην Γυμνάσιο Τσαλέρα) στο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο  σχολείο για τις επόμενες δεκαετίες καθώς επίσης και το οικονομικό κόστος αγοράς και παρεμβάσεων. Θεωρούμε ότι αν δεν έγινε πρέπει άμεσα να γίνει.

Επίσης  ο Δήμος δια των Υπηρεσιών του θα πρέπει να έχει αποσαφηνισμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τα κτίσματα που προτίθεται να θέσει ως ανταλλάξιμα, ως βάση σοβαρού διαλόγου. Αν υπάρχουν θέματα θα πρέπει επίσης να τακτοποιηθούν προ της έναρξης των συζητήσεων.

Αφού ολοκληρωθούν τα άκρως απαραίτητα, καλό θα ήταν πιστεύω ο Δήμαρχος να καλέσει σε πρώτη φάση τους επικεφαλής των παρατάξεων, να εισηγηθεί μια ολοκληρωμένη πλέον πρόταση, με λεπτομερή περιγραφή όρων και προϋποθέσεων και να οριστεί μια επιτροπή διαπαραταξιακή η οποία θα αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης-συναπόφασης με όλους τους εμπλεκόμενους.

Δηλώνουμε εκ των προτέρων την δική μας σύμφωνη γνώμη σε μια τέτοια προοπτική. Άλλωστε μας δεσμεύει πέραν του συμφέροντος των πολιτών και η προεκλογική μας θεώρηση για την ανάπτυξη της πόλης.

Για την παράταξη «Συνδημότες» 

Παύλος Παυλίδης 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

 …Στον Πειραιά συννέφιασε   και στην Αθήνα βρέχει   ...

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202...

Από Τρίτη οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

Από Τρίτη οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο...

 Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 9:00, θα ενεργοποιηθεί...

Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: «Θεόφιλος Παπαφίλου, ένας διδάσκαλος του γένους, Επίσκοπος Καμπανίας» (Βίντεο)

Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: «Θεόφιλος...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Τοποθέτηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Τοποθέτηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα...

Τοποθέτηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες επηρεάζονται από τη διέλευση του Αγωγού φυσικού αερίου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες...

Η εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ...

4ο RIV3R ENDURO CROSSING στη Βέροια: Πότε και σε ποιες οδούς θα απαγορευτεί η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία

4ο RIV3R ENDURO CROSSING στη Βέροια: Πότε και σε ποιες οδούς θα...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑΣ 203 ΜΠΟΣΙ ΛΑΟΥΡΑ ΦΕΡΙΤ 204 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 205 ΖΙΩΓΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19 13/146 ΠΑΣΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 19 13/147...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...