Επιστολή προς αρμοδίους από τους περιοίκους της γέφυρας Κούσιου, στην περιοχή Κτηνιατρείου Βέροιας  - Ζητούν αγάπη, ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον

Επιστολή προς αρμοδίους από τους περιοίκους της γέφυρας Κούσιου, στην περιοχή Κτηνιατρείου Βέροιας - Ζητούν αγάπη, ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον


Εικοσιτρείς (23) κάτοικοι της περιοχής της πλατείας Κτηνιατρείου στη Βέροια συγκέντρωσαν υπογραφές για το παρακάτω κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα με την αποστολή του στο Λαό, περιγράφοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό στην γειτονιά τους και  ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.Στην επιστολή τους αναφέρουν:

  «Δυστυχώς το στολίδι όχι μόνο της Βέροιας αλλά και της περιοχής, η γέφυρα Κούσιου, τους οποίους αδελφούς Κούσιου μνημονεύουμε και τιμούμε, καταντάει επικίνδυνη και ρυπογόνα.

Η συνέχεια της κατασκευής της γέφυρας από την Δημοτική αρχή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η γέφυρα διευκολύνει όλους τους κατοίκους Βέροιας και όχι μόνο. Περισσότερο δε τους κατοίκους του Προμηθέα και τους περιφερειακούς.

Το περιβάλλον μας που είναι καλύτερο και από το σπίτι μας πρέπει να το προστατεύουμε από κάθε είδους ρύπανση, ακόμα και από ηχορύπανση.

Τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας πρέπει να κατευθυνθούν να σέβονται περισσότερο το περιβάλλον για να γίνουν πολιτισμένοι πολίτες και να σέβονται τον εαυτό τους.Το πάρκο της Ζωγιοπούλου όμως και δεξιά και αριστερά της γέφυρας για τα παιδιά μας ίσως και για μερικούς μεγάλους, είναι χώρος σκουπιδιών. Ο χορτοτάπητας και τα πυξάρια γύρω από το πάρκο κοντεύουν να εξαφανιστούν. Το ενδιαφέρον της γειτονιάς και οι προτροπές προς τα παιδιά, και όχι οι παραξενιές της ηλικίας, για να διατηρηθεί όλος αυτός ο χώρος, είναι μεγάλο.

Δυστυχώς όμως η Αστυνομική Υπηρεσία δεν έχει την ίδια γνώμη. Οι ομάδες ΔΙΑΣ αντί να βοηθήσουν χειροτερεύουν την κατάσταση. Όταν υπάρχουν φθορές μπροστά στα παιδιά παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν μηνύσεις. Με μερικές καλές συστάσεις προς τα παιδιά θα διευκολύνουν την υπόθεση.

Στην υπενθύμιση ότι ο κορωνοϊός στην Ημαθία απαγορεύει συγχρωτισμό άνω των 50 ατόμων η ομάδα Δίας απάντησε ότι μπορούν να μαζεύονται περισσότερα των 100 ατόμων δημιουργώντας φασαρία και πέραν των ωρών κοινής ησυχίας. Τα παιδιά μετά τις 9.00 το βράδυ καταλαμβάνουν το οδόστρωμα, προκαλούν τους οδηγούς, ενώ με τα ποδήλατα κινούνται επικίνδυνα, χωρίς ανακλαστικό ή φώτα και από τύχη δεν έχει συμβεί κάτι χειρότερο.

Όποια λοιπόν δημόσια αρχή θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει πολιτισμός και να πάμε μπροστά όχι μόνο με τους γραπτούς νόμους αλλά και με τους άγραφους και ηθικούς ας πάρει αποφάσεις.

Η Δημοτική Αστυνομία τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού δείχνει ανθρώπινο ενδιαφέρον.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, οι γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους είναι πολύ επικίνδυνο το σημείο να γίνουν αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

(Ακολουθούν υπογραφές, που είναι στη διάθεση της εφημερίδας)


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη...

Στην πλημμυρισμένη πόλης της Καρδίτσας βρέθηκε το...

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε τα νέα κρούσματα στην Ημαθία,  εκ των οποίων 2...

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:  Η αποστολή μας αναγνωρίζεται και ο αγώνας μας δικαιώνεται

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Η...

Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας...

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Τετάρτης

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Π.Ε. Καρδίτσας

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για...

Ο Δήμος Νάουσας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας...

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες των ηλεκτρονικών...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για 22 επενδυτικά έργα με...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του...

Τηλεδιάσκεψη του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και 3 συναδέλφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...