Επτά χρόνια λειτουργίας κλείνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Επτά χρόνια λειτουργίας κλείνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2013 όταν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας άνοιξε τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία της Βέροιας και του Ν. Ημαθίας  με σκοπό να υποδεχθεί , να στηρίξει και να προσφέρει Ψυχοκοινωνική και Νομική Συμβουλευτική σε κάθε ενήλικη γυναίκα θύμα βίας. Από το 2015 το Συμβουλευτικό Κέντρο διευρύνει την ομάδα στόχου του και εκτός από τη γυναικεία κακοποίηση προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε συνθήκη ευαλωτότητας (άνεργη, μονογονέας, ΑμεΑ, προσφύγισσα, μετανάστρια), ενισχύοντας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς, στα πλαίσια αυτών, προστίθεται και η Εργασιακή Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Γυναικών στην αγορά εργασίας.

Στελεχωμένο από Ψυχολόγο, Κοινωνική λειτουργό και Νομική Σύμβουλο παρέχει από το 2013 δωρεάν τις υπηρεσίες του, προωθώντας ταυτόχρονα το μήνυμα Ισότητας των φύλων μέσα από μια πληθώρα δράσεων ευαισθητοποίησης προς το κοινό, ενισχύοντας το ανθρώπινο δικαίωμα της κάθε γυναίκας για μια ασφαλή διαβίωση απαλλαγμένη από έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Επτά χρόνια μετά το Σ.Κ Γυναικών (Καπετάν Άγρα 3Α, τηλ. 23310 65304)

σε πρόσφατη δημοσίευση του στις τοπικές έντυπες/ διαδικτυακές εφημερίδες και blogs δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία του φορέα δίνοντας μια σημαντική εικόνα στην κοινωνία, μέσα από αριθμούς, αναφορικά τόσο με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και όσο και με τη γυναικεία ευαλωτότητα στην περιοχή μας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Γυναικών, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συνεχίζοντας τη λειτουργία του, στέλνει το μήνυμα σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται είτε σε μία κακοποιητική σχέση είτε σε μια ευάλωτη κατάσταση να επικοινωνήσει με τη Δομή όπου, σύμφωνα με το αίτημα της και σε ένα πλαίσιο προστασίας, εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας, θα της παρασχεθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.


Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην

Διαβάστε αύριο στην "ΒΕΡΟΙΑ" (17/5/2021)

Διαβάστε αύριο στην "ΒΕΡΟΙΑ" (17/5/2021)

Συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια, για κλοπή στα Τρίκαλα

Συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια, για κλοπή στα Τρίκαλα

Συνελήφθη χθες (15 Μαΐου 2021) το βράδυ, σε περιοχή της...

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Στενήμαχο, Επισκοπή και Λευκάδια

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Στενήμαχο, Επισκοπή και...

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα για την Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα για την...

«Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των ...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Δωρεάν Rapid Test σε περιοχές του Δήμου Βέροιας

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Δωρεάν Rapid Test σε περιοχές του...

 Από 17.05.01 έως 23.05.01Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα του Σαββάτου (15/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα του Σαββάτου (15/5) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

"Πλούσιο" το αστυνομικό δελτίο στην Ημαθία -...

Συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που αποτελούν πάγια δέσμευση της κυβέρνησης μας, συνεχίζονται»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου από Νάουσα προς 3-5 Πηγάδια, στη συμβολή με τον δρόμο για Άγιο Νικόλαο.@@ads-96@@Ο άτυχος άντρας για άγνωστους...

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά... το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.Τα επόμενα...

Σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων: 1.     Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.2.     Οι δικαιούχοι του...