Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Την παραχώρηση της χρήσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών στον ΕΟΣ Νάουσας για έναν χρόνο αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, αφού δεν βρέθηκε συμφωνία –όπως αναμενόταν- στην αρχική εισήγηση της μακροχρόνιας μίσθωσης που αρχικά είχε προτείνει στο σώμα ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, ο ορειβατικός σύλλογος είναι ενημερωμένος για την επιλογή. Θα τύχει μάλιστα της βοήθειας του δήμου σε ό,τι χρειαστεί. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προετοιμαστεί με τον καταλληλότερο τρόπο και θα ωριμάσει ο διεθνής διαγωνισμός.

Πάγιες οι διαφωνίες…

Επέμειναν στις θέσεις τους οι πλευρές της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Πέμπτης, στην αρχική εισήγηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, και πριν πέσει στο τραπέζι αναγκαστικά η δωρεάν παραχώρηση στον ΕΟΣ για φέτος τον χειμώνα, προκειμένου να μην μείνει κλειστό. 

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη μίσθωση ως τη μοναδική επιλογή, σύμφωνα με όλες τις εισηγήσεις νομικών και θεσμικών στους οποίους απευθύνθηκε. Μοναδική και για να αξιοποιηθεί η κρατική ενίσχυση των 10,7 εκατ. ευρώ, με διαφανή διαγωνισμό και επ’ ωφελεία του δήμου, όπως είπε. Με τη νέα εισήγηση επί του θέματος να έχει γίνει στη βάση των παρατηρήσεων της μειοψηφίας από την περσινή αντίστοιχη συνεδρίαση, και να παραμένει ανοικτή σε κάθε νέα παρατήρηση.

Κουτσογιάννης: Προσπάθεια παραπλάνησης

Μνημειώδη συρραφή προσωπικών απόψεων χαρακτήρισε την εισήγηση ο Νίκος Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του σώματος. Τόνισε ότι είναι ‘λάστιχο’ οι μισθώσεις, κι ότι ποτέ δικαστήριο δεν δικαίωσε το δημόσιο σε βάρος μισθωτή. Υποστήριξε ότι με τη διαδικασία της παραχώρηση οι δεσμεύσεις δήμου και επενδυτή είναι ξεκάθαρες και όχι αχταρμάς.

«Το μόνο μοντέλο που εξασφαλίζει τον δήμο και τους επενδυτές είναι η παραχώρηση χρήσης, ξεκάθαρα και με αυστηρά όρια. Αλλιώς, θα έλθει ένας περιστασιακός επενδυτής, θα δοκιμάσει και πιθανόν να αποχωρήσει. Να μην θυσιάσουμε την προσπάθεια στον βωμό κάποια βιασύνης ή λανθασμένης επιλογής. Η μίσθωση είναι καταστροφική για τον δήμο και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής» είπε κλείνοντας ο τέως δήμαρχος.

Στις θέσεις τους περί λειτουργίας του χιονοδρομικού από τον δήμο επέμειναν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, με τον Θωμά Τσουκαλά να σημειώνει ότι «πιάσαμε πάτο με τους ιδιώτες».

Ίλια: Αιφνιδιασμός από τον δήμαρχο

«Δεν είναι κυρίαρχο το μοντέλο, αλλά η συναίνεση…» σημείωσε η Ίλια Ιωσηφίδου, διαμαρτυρόμενη ότι άλλα συμφωνήθηκαν στις δύο συναντήσεις των επικεφαλής και άλλα έκανε ο δήμαρχος, φέρνοντας τη νέα εισήγηση.

«Τορπιλίζει την καλή πίστη η βιασύνη του δημάρχου. Δεν είναι δική μας περιουσία, αλλά του λαού. Να υπάρξει βάσανος μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση επί των ερωτημάτων μας, παρά μόνον κλειστά χαρτιά και αιφνιδιασμός. Δεν άλλαξε τίποτα. Να λειτουργήσει φέτος όσο γίνεται με τις συνθήκες του κορωνοϊού. Δεν είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω» ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

«Ένας σκασμός συναδέλφων μου είπαν τη γνώμη τους στον δήμαρχο, μία υπογραφή σε γνωμοδότηση δεν έχω δει…» είπε ο Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας: «Ψάχνουμε τον μουτζούρη». «Βρίθει ακροβασιών η εισήγηση. Να ερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας από τον δήμο…» ανέφερε ο Θοδωρής Δολδούρης. «Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη» χαρακτήρισε τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης ο Λάκης Λακηνάνος, με τον Αλέξη Χατζηιωαννίδη να υποστηρίζει όσο το χιονοδρομικό ήταν δημοτικό το αγαπούσαν οι Ναουσαίοι. Μονόδρομο χαρακτήρισε τη μακροχρόνια μίσθωση ο Άρης Τόσιος, προτείνοντας την παραχώρηση για έναν χρόνο στον ΕΟΣ, όπως και ο Γιώργος Βασιλείου. Ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου για τη μακροχρόνια μίσθωση ο Σταύρος Τσέλιος, για να μην μείνει κλειστό φέτος το χιονοδρομικό, όπως είπε.

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη κλιμακίου του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας στο Δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη

Επίσκεψη κλιμακίου του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας...

ο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη...

Με ένα νέο μηχάνημα έργου εξοπλίζεται ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Με ένα νέο μηχάνημα έργου εξοπλίζεται ο Δήμος...

Με ένα ακόμη νέο μηχάνημα έργου – φορτωτή εκσκαφέα...

Διαδικτυακή συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ιστορικών Κήπων της Ευρώπης στη Βουδαπέστη

Διαδικτυακή συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στη Γενική...

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του δικτύου Ιστορικών Κήπων...

Μάθημα νταουλιού στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Μάθημα νταουλιού στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Η διάσωση και διάδοση της μουσικής παιδείας του Πόντου...

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Καθημερινά, και όχι μόνο σήμερα, 5 Οκτωβρίου, ημέρα που...

Γιατί η αντιπολίτευση είναι σε άμυνα;

Γιατί η αντιπολίτευση είναι σε άμυνα;

Του ΓιάννηΜαγκριώτηΟ Πρωθυπουργός και οι Αρχηγοί των...

Άγγελος Τόλκας: Καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής με ευθύνη της Κυβέρνησης. Πολιτική για λίγους και εκλεκτούς και στην Ημαθία.

Άγγελος Τόλκας: Καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής...

Ακρίβεια, αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα, εφόδια, καύσιμα...

Διακοπή νερού την Πέμπτη (6 Οκτωβρίου), λόγω νέων συνδέσεων και ακύρωση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στο Μακροχώρι

Διακοπή νερού την Πέμπτη (6 Οκτωβρίου), λόγω νέων...

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΜε αφορμή το δημοσίευμα του «Λαού» της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, στη στήλη «τα λαϊκά μας» και το σχόλιο για την «Κόρη της Βέροιας» με τον ευφάνταστο τίτλο «Δεσποινίς ετών 39…», το οποίο...

-Πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο ΒέροιαςΈναν μίνι απολογισμό για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τον σχεδιασμό και τις συνεργασίες για την τουριστική προβολή της Βέροιας...

Στην Αγορά της Βέροιας αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της παραμονής του στην πόλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή επίσκεψή του στη Βέροια, στο πλαίσιο της...

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε πριν λίγες ημέρες η διοίκηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, με την επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης στον αγροτικό τομέα και με ανακοίνωσή της...