Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Την παραχώρηση της χρήσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών στον ΕΟΣ Νάουσας για έναν χρόνο αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, αφού δεν βρέθηκε συμφωνία –όπως αναμενόταν- στην αρχική εισήγηση της μακροχρόνιας μίσθωσης που αρχικά είχε προτείνει στο σώμα ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, ο ορειβατικός σύλλογος είναι ενημερωμένος για την επιλογή. Θα τύχει μάλιστα της βοήθειας του δήμου σε ό,τι χρειαστεί. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προετοιμαστεί με τον καταλληλότερο τρόπο και θα ωριμάσει ο διεθνής διαγωνισμός.

Πάγιες οι διαφωνίες…

Επέμειναν στις θέσεις τους οι πλευρές της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Πέμπτης, στην αρχική εισήγηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, και πριν πέσει στο τραπέζι αναγκαστικά η δωρεάν παραχώρηση στον ΕΟΣ για φέτος τον χειμώνα, προκειμένου να μην μείνει κλειστό. 

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη μίσθωση ως τη μοναδική επιλογή, σύμφωνα με όλες τις εισηγήσεις νομικών και θεσμικών στους οποίους απευθύνθηκε. Μοναδική και για να αξιοποιηθεί η κρατική ενίσχυση των 10,7 εκατ. ευρώ, με διαφανή διαγωνισμό και επ’ ωφελεία του δήμου, όπως είπε. Με τη νέα εισήγηση επί του θέματος να έχει γίνει στη βάση των παρατηρήσεων της μειοψηφίας από την περσινή αντίστοιχη συνεδρίαση, και να παραμένει ανοικτή σε κάθε νέα παρατήρηση.

Κουτσογιάννης: Προσπάθεια παραπλάνησης

Μνημειώδη συρραφή προσωπικών απόψεων χαρακτήρισε την εισήγηση ο Νίκος Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του σώματος. Τόνισε ότι είναι ‘λάστιχο’ οι μισθώσεις, κι ότι ποτέ δικαστήριο δεν δικαίωσε το δημόσιο σε βάρος μισθωτή. Υποστήριξε ότι με τη διαδικασία της παραχώρηση οι δεσμεύσεις δήμου και επενδυτή είναι ξεκάθαρες και όχι αχταρμάς.

«Το μόνο μοντέλο που εξασφαλίζει τον δήμο και τους επενδυτές είναι η παραχώρηση χρήσης, ξεκάθαρα και με αυστηρά όρια. Αλλιώς, θα έλθει ένας περιστασιακός επενδυτής, θα δοκιμάσει και πιθανόν να αποχωρήσει. Να μην θυσιάσουμε την προσπάθεια στον βωμό κάποια βιασύνης ή λανθασμένης επιλογής. Η μίσθωση είναι καταστροφική για τον δήμο και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής» είπε κλείνοντας ο τέως δήμαρχος.

Στις θέσεις τους περί λειτουργίας του χιονοδρομικού από τον δήμο επέμειναν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, με τον Θωμά Τσουκαλά να σημειώνει ότι «πιάσαμε πάτο με τους ιδιώτες».

Ίλια: Αιφνιδιασμός από τον δήμαρχο

«Δεν είναι κυρίαρχο το μοντέλο, αλλά η συναίνεση…» σημείωσε η Ίλια Ιωσηφίδου, διαμαρτυρόμενη ότι άλλα συμφωνήθηκαν στις δύο συναντήσεις των επικεφαλής και άλλα έκανε ο δήμαρχος, φέρνοντας τη νέα εισήγηση.

«Τορπιλίζει την καλή πίστη η βιασύνη του δημάρχου. Δεν είναι δική μας περιουσία, αλλά του λαού. Να υπάρξει βάσανος μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση επί των ερωτημάτων μας, παρά μόνον κλειστά χαρτιά και αιφνιδιασμός. Δεν άλλαξε τίποτα. Να λειτουργήσει φέτος όσο γίνεται με τις συνθήκες του κορωνοϊού. Δεν είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω» ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

«Ένας σκασμός συναδέλφων μου είπαν τη γνώμη τους στον δήμαρχο, μία υπογραφή σε γνωμοδότηση δεν έχω δει…» είπε ο Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας: «Ψάχνουμε τον μουτζούρη». «Βρίθει ακροβασιών η εισήγηση. Να ερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας από τον δήμο…» ανέφερε ο Θοδωρής Δολδούρης. «Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη» χαρακτήρισε τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης ο Λάκης Λακηνάνος, με τον Αλέξη Χατζηιωαννίδη να υποστηρίζει όσο το χιονοδρομικό ήταν δημοτικό το αγαπούσαν οι Ναουσαίοι. Μονόδρομο χαρακτήρισε τη μακροχρόνια μίσθωση ο Άρης Τόσιος, προτείνοντας την παραχώρηση για έναν χρόνο στον ΕΟΣ, όπως και ο Γιώργος Βασιλείου. Ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου για τη μακροχρόνια μίσθωση ο Σταύρος Τσέλιος, για να μην μείνει κλειστό φέτος το χιονοδρομικό, όπως είπε.

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας λόγω...

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και ρυθμίσεων...

 682 κορονο-πρόστιμα στην Ημαθία τον Νοέμβριο!

682 κορονο-πρόστιμα στην Ημαθία τον Νοέμβριο!

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών για την ...

Παρά την καραντίνα... 596 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία στην Κεντρ. Μακεδονία

Παρά την καραντίνα... 596 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την...

Ελέγχθηκαν 2.689 οχήματα και βεβαιώθηκαν 596...

Ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές...

Νάουσα: Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δίπλα στους δημότες - Τηλέφωνα επικοινωνίας

Νάουσα: Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και...

· Κατ' οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε...

Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους...

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του...

Μέχρι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 - Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας το λιανεμπόριο – Τι ισχύει για το εμπόριο γενικότερα

Μέχρι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 - Παραμένει σε...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή...

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός...

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στον «1ο Πανελλήνιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές υγείας της Ημαθίας και εξοπλίζει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με σύγχρονα μηχανήματα.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ...

Κτυπημένος από τον κορωνοϊό που προστέθηκε στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, έφυγε ο Γαστρεντερολόγος Θανάσης Γεωργιάδης, αφήνοντας έντονα αισθήματα θλίψης στην Ιατρική...

Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία.@@ads-307@@ Μεταξύ άλλων είναι...

Φωτο: Το Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας και σε ένθετο οι δημοτικιστές παιδαγωγοί Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Δελμούζος και Δημήτρης Γληνός Τέτοιες ημέρες Νοέμβρη του 1925 ήταν, αγαπητοί φίλοι, όταν...