ΤΟΠΙΚΑ

Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Την παραχώρηση της χρήσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών στον ΕΟΣ Νάουσας για έναν χρόνο αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, αφού δεν βρέθηκε συμφωνία –όπως αναμενόταν- στην αρχική εισήγηση της μακροχρόνιας μίσθωσης που αρχικά είχε προτείνει στο σώμα ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, ο ορειβατικός σύλλογος είναι ενημερωμένος για την επιλογή. Θα τύχει μάλιστα της βοήθειας του δήμου σε ό,τι χρειαστεί. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προετοιμαστεί με τον καταλληλότερο τρόπο και θα ωριμάσει ο διεθνής διαγωνισμός.

Πάγιες οι διαφωνίες…

Επέμειναν στις θέσεις τους οι πλευρές της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Πέμπτης, στην αρχική εισήγηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, και πριν πέσει στο τραπέζι αναγκαστικά η δωρεάν παραχώρηση στον ΕΟΣ για φέτος τον χειμώνα, προκειμένου να μην μείνει κλειστό. 

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη μίσθωση ως τη μοναδική επιλογή, σύμφωνα με όλες τις εισηγήσεις νομικών και θεσμικών στους οποίους απευθύνθηκε. Μοναδική και για να αξιοποιηθεί η κρατική ενίσχυση των 10,7 εκατ. ευρώ, με διαφανή διαγωνισμό και επ’ ωφελεία του δήμου, όπως είπε. Με τη νέα εισήγηση επί του θέματος να έχει γίνει στη βάση των παρατηρήσεων της μειοψηφίας από την περσινή αντίστοιχη συνεδρίαση, και να παραμένει ανοικτή σε κάθε νέα παρατήρηση.

Κουτσογιάννης: Προσπάθεια παραπλάνησης

Μνημειώδη συρραφή προσωπικών απόψεων χαρακτήρισε την εισήγηση ο Νίκος Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του σώματος. Τόνισε ότι είναι ‘λάστιχο’ οι μισθώσεις, κι ότι ποτέ δικαστήριο δεν δικαίωσε το δημόσιο σε βάρος μισθωτή. Υποστήριξε ότι με τη διαδικασία της παραχώρηση οι δεσμεύσεις δήμου και επενδυτή είναι ξεκάθαρες και όχι αχταρμάς.

«Το μόνο μοντέλο που εξασφαλίζει τον δήμο και τους επενδυτές είναι η παραχώρηση χρήσης, ξεκάθαρα και με αυστηρά όρια. Αλλιώς, θα έλθει ένας περιστασιακός επενδυτής, θα δοκιμάσει και πιθανόν να αποχωρήσει. Να μην θυσιάσουμε την προσπάθεια στον βωμό κάποια βιασύνης ή λανθασμένης επιλογής. Η μίσθωση είναι καταστροφική για τον δήμο και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής» είπε κλείνοντας ο τέως δήμαρχος.

Στις θέσεις τους περί λειτουργίας του χιονοδρομικού από τον δήμο επέμειναν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, με τον Θωμά Τσουκαλά να σημειώνει ότι «πιάσαμε πάτο με τους ιδιώτες».

Ίλια: Αιφνιδιασμός από τον δήμαρχο

«Δεν είναι κυρίαρχο το μοντέλο, αλλά η συναίνεση…» σημείωσε η Ίλια Ιωσηφίδου, διαμαρτυρόμενη ότι άλλα συμφωνήθηκαν στις δύο συναντήσεις των επικεφαλής και άλλα έκανε ο δήμαρχος, φέρνοντας τη νέα εισήγηση.

«Τορπιλίζει την καλή πίστη η βιασύνη του δημάρχου. Δεν είναι δική μας περιουσία, αλλά του λαού. Να υπάρξει βάσανος μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση επί των ερωτημάτων μας, παρά μόνον κλειστά χαρτιά και αιφνιδιασμός. Δεν άλλαξε τίποτα. Να λειτουργήσει φέτος όσο γίνεται με τις συνθήκες του κορωνοϊού. Δεν είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω» ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

«Ένας σκασμός συναδέλφων μου είπαν τη γνώμη τους στον δήμαρχο, μία υπογραφή σε γνωμοδότηση δεν έχω δει…» είπε ο Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας: «Ψάχνουμε τον μουτζούρη». «Βρίθει ακροβασιών η εισήγηση. Να ερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας από τον δήμο…» ανέφερε ο Θοδωρής Δολδούρης. «Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη» χαρακτήρισε τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης ο Λάκης Λακηνάνος, με τον Αλέξη Χατζηιωαννίδη να υποστηρίζει όσο το χιονοδρομικό ήταν δημοτικό το αγαπούσαν οι Ναουσαίοι. Μονόδρομο χαρακτήρισε τη μακροχρόνια μίσθωση ο Άρης Τόσιος, προτείνοντας την παραχώρηση για έναν χρόνο στον ΕΟΣ, όπως και ο Γιώργος Βασιλείου. Ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου για τη μακροχρόνια μίσθωση ο Σταύρος Τσέλιος, για να μην μείνει κλειστό φέτος το χιονοδρομικό, όπως είπε.

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Έφυγε" ο Θωμάς Κατσιαμάκας - Yπήρξε επί σειρά ετών...

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στον ναό του Αγίου Μηνά...

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και  Αλεξάνδρεια (27/07/2021)

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και ...

 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 16:00-21:00 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ...

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον κατώτατο μισθό - Οι επιπτώσεις της αύξησης του κατώτα του μισθού στις επιχειρήσεις

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον...

Η Κυβέρνηση, με τη σημερινή της απόφαση για τον...

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε...

Οι Σχολές Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης...

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων - Σε προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό...

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων...

 «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση βρεφικού σταθμού Κυψέλης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση...

Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου...

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και άνεργους της Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και...

Προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και...

 Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...

Και δεύτερη φωτιά στο ίδιο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής, σημειώθηκε και πάλι χθες Πέμπτη 15 Ιουλίου, το μεσημέρι, έξω από τον συνεταιρισμό Venus Crowers, δίπλα στο δρόμο Βέροιας - Λαζοχωρίου...