Διοικητής Νοσοκομείου Νάουσας:

Διοικητής Νοσοκομείου Νάουσας: "Σε λίγες ημέρες σχεδιάσαμε και ενεργοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες κλινικές Covid στη Βόρεια Ελλάδα"

 Αγαπητοί συνάδελφοι και εργαζόμενοι του Γ.Ν. Ημαθίας Μονάδα Νάουσας, αγαπητοί πολίτες του Δήμου Νάουσας, του Νομού Ημαθίας και γειτονικών περιοχών, 

 Εύχομαι ολόψυχα υγεία και καλές ημέρες, εύχομαι να είμαστε όλοι δυνατοί και ψύχραιμοι στο χρόνο του καθολικού lockdown. Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ημαθίας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

     Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 5 ειδικευμένων ιατρών. Προσεχώς αναμένεται ένας (1) ακόμη. Δρομολογήθηκε η προκήρυξη 2 ακόμη ιατρικών θέσεων για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών ενώ ενισχυθήκαμε με την επιπλέον μετακίνηση 2 ειδικών ιατρών. Λάβαμε επίσης και τη συνδρομή ιατρών από τοπικά Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση των κλινικών μας.

     Δημιουργήσαμε ένα νέο πλαίσιο οργάνωσης των τμημάτων της διοικητικής, νοσηλευτικής, τεχνικής και ιατρικής υπηρεσίας για την ταχεία ανταπόκριση στα νέα δεδομένα. Εκτελέσαμε μελέτες για νέες προμήθειες εξοπλισμού και ενεργοποιήσαμε σχέδια για την ψηφιακή αναβάθμιση των κλινικών μας με υλοποιήσεις ήδη εν ενεργεία.

     Μελετήσαμε προσεκτικά, αναλύσαμε και καταθέσαμε τροποποίηση οργανισμού του Νοσοκομείου Νάουσας με σημαντική προστιθέμενη αξία ενώ ενισχύσαμε και αναβαθμίσαμε το ρόλο του γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

     Ενισχύσαμε και ενεργοποιήσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

 Είμαστε σε συνεχή εξέλιξη και συνεχόμενες ενέργειες για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των Νοσοκομείων μας. Και βρισκόμαστε μόνον στην αρχή αυτής της προσπάθειας. Περισσότερο όμως από όλα, είμαι περήφανος για όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Νάουσας, που στο κάλεσμα της χώρας και της κοινωνίας να πολεμήσει το κοινό βιολογικό μας εχθρό, απάντησε. Απάντησε με αποφασιστικότητα, δύναμη και θάρρος. Απάντησε έγκαιρα, γρήγορα και καθοριστικά σε αυτό το δεύτερο κύμα πανδημίας. Απάντησε έτσι  ώστε να φροντίζουμε στο μέγιστο δυνατόν οι ασθενείς covid της περιοχής να μην χρειάζεται να διακομίζονται μακριά για τη νοσηλεία τους.

 Το Υπουργείο Υγείας και η χώρα ζήτησε τη συνδρομή μας, και μέσα σε λίγες ημέρες σχεδιάσαμε, στήσαμε και ενεργοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες κλινικές Covid στη Βόρεια Ελλάδα. Εμείς με τη σειρά μας ζητήσαμε την συνδρομή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας για ιατροτεχνικό εξοπλισμό το οποίο εξίσου ανταποκρίθηκε άμεσα και καθοριστικά. ‘Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Νοσοκομείο Νάουσας πολύ σύντομα μέσα σε λίγες μέρες θα μπορεί να παρέχει αναπνευστική υποστήριξη σε ασθενείς που την έχουν ανάγκη, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.

 Θα διαθέσουμε ότι χρειάζεται για να ενισχύσουμε το προσωπικό μας και το έργο τους. Όλοι μαζί, γιατί χρειάζεται ενότητα και πειθαρχία, χρειάζεται θάρρος και πυγμή, όλοι μαζί απέναντι στον βιολογικό εχθρό, ποτέ απέναντι ο ένας από τον άλλο. Γιατί τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, θα γίνουν πιο εύκολα. Όμως πριν γίνει αυτό, πρώτα θα γίνουν πιο δύσκολα. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε.

 Θα υπάρξουν εντάσεις, θα υπάρξουν διαφωνίες, θα υπάρξουν εκτονώσεις. Όλα αυτά όμως θα τα περάσουμε μαζί και όλα αυτά μας δένουν. Όλοι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή και προπάντων με Μέτρα Ατομικής Προστασίας στο εθνικό lockdown. Να προσέχετε και να μην αρρωστήσετε, αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί το νοσοκομείο και όλοι οι εργαζόμενοί του βρίσκονται στο πλευρό σας. Ένας μήνας ακριβώς έκλεισε από τη στιγμή που ορκίστηκα στις 7 Οκτωβρίου και ανέλαβα τα ηνία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Νάουσας. Ένας μήνας δύσκολος, ένας μήνας έντονος, με πολλές αναταράξεις και καταστάσεις που απαίτησαν γρήγορες αποφάσεις. Ένας μήνας με πολύ λίγο ύπνο, πολλές σπαζοκεφαλιές και πολλές εργασίες. Ευχαριστώ το Υπουργείο Υγείας, την 3η ΥΠΕ και τον Διοικητή Γ.Ν. Ημαθίας και το Δήμο Νάουσας που βρίσκονται στο πλευρό μας πάντα ακλόνητοι σύμμαχοι. Ευχαριστώ το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη στήριξη και την ενότητα που επιδεικνύει.

 Δεν είναι πάντα εύκολο να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων. ‘Όλοι ζυγιζόμαστε μπροστά στον κοινό εχθρό, για αυτά που κάναμε και όλα όσα δεν κάναμε όταν η χώρα μας είχε ανάγκη. Όλοι ζυγιζόμαστε για το αν λέμε λίγα και κάνουμε πολλά ή λέμε πολλά και κάνουμε λίγα. Όλοι ζυγιζόμαστε, και όταν όλο αυτό περάσει, θα θυμόμαστε τι καταφέραμε να κάνουμε, σε όσο λίγο χρόνο μας δόθηκε για να το κάνουμε, όταν είχαμε την ευκαιρία.Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Η πορεία του νομού μας προς το «κόκκινο» ήταν...

Πολιτική και… πρασσονουρές! *Του Πάρη Παπακανάκη

Πολιτική και… πρασσονουρές! *Του Πάρη Παπακανάκη

Ο Σεπτέμβρης, από την καθιέρωση επισκέψεων των...

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ! *του Ιωάννη  Βελέντζας  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ! *του Ιωάννη Βελέντζας Διπλ....

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια...

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ...

 Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος - φιλόλογοςΟ Μήνας...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (17/9/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (17/9/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα...

Σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, αναρτήθηκαν στον...

Άγγελος Τόλκας για το λοκντάουν στην Ημαθία: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει εξηγήσεις»

Άγγελος Τόλκας για το λοκντάουν στην Ημαθία: «Η...

Ενόψει του λοκντάουν στην Ημαθία ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –...

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ… του Γιάννη Ναζλίδη

Στο κέντρο  της  πλατείας μόνος!Γύρω μουΤα ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...

Σήμερα το ξημέρωμα άγνωστοι δηλητηρίασαν ( βρέθηκαν και σχετικές φόλες) 4 σκυλιά και μια γάτα που βρίσκονταν στην πάνω γειτονιά του Σελίου.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σελίου, Γιώργο Φαρσαρώτο, αμέσως...