Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στις 10 Φεβρουρίου αποφασίστηκε από τους ανασφάλιστους

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στις 10 Φεβρουρίου αποφασίστηκε από τους ανασφάλιστους

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ομάδας των Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ στη Βέροια, το Σάββατο το απόγευμα, στο καφέ ΕΛΙΑ. Η συμμετοχή των ανασφάλιστων ήταν μεγάλη και η συζήτηση που ακολούθησε ενδιαφέρουσα και εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν το μέλλον του ΟΑΕΕ, τις υπέρογκες εισφορές, στις οφειλές αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η οποία ουσιαστικά δεν παρέχεται στους ασφαλισμένους-ανασφάλιστους του ταμείου.

Την συνάντηση άνοιξε η κα. Έλσα Παπαδοπούλου, συντονίστρια της ομάδας, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι, έχει υπογραφεί από πολλούς και συνεχίζεται να υπογράφεται η συναίνεση για την προσφυγή των ανασφάλιστων κατά του ΟΑΕΕ, αλλά και η κατάθεση της επιστολής προς τον Οργανισμό, όπου ζητείται να απαντηθεί ο λόγος για τον οποίο χρεώνονται ιατροφαρμακευτικές εισφορές, ενώ δεν τις παρέχει σ’ αυτούς που οφείλουν εισφορές στον Οργανισμό Ασφάλισης.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συντονιστής της ομάδας κ. Κωστόπουλος Αναστάσιος ο οποίος αναφέρθηκε και ανέλυσε τα κύρια αιτήματα που θέτει η ομάδα των ανασφάλιστων πανελλαδικά όπως:

- Η ελεύθερη επιλογή Ταμείου

- Ρύθμιση των οφειλών σε πολλές δόσεις, (100) για όλους ώστε να είναι ικανοί οι   

   ασφαλισμένοι να τις πληρώσουν

- Ασφάλιστρα ανάλογα με το εισόδημα  και κρατήσεις που πρέπει να είναι 20% του

   ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας που υπάγονται

- την κατάργηση της δίωξης των ασφαλισμένων και των κατασχέσεων

- την κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ,

- τη διαγραφή του χρέους για τον κλάδο υγείας

- τη διαφάνεια στη διαχείριση του ταμείου.

Ο ομιλητής τόνισε ότι: αμφισβητούμε τις χρεώσεις που καταλογίζουν σε όλους τους ασφαλισμένους, οι οποίες θα έπρεπε με βάση και το καταστατικό του ΟΑΕΕ να ήταν πολύ χαμηλότερες.

Συνεχίζοντας ενημέρωσε  τους ασφαλισμένους ότι για να τελειώσει η διαδικασία της προσφυγής και της ένστασης θα πρέπει να κατατεθεί στον τοπικό γραφείο αίτηση, με την οποία να ζητείται να ενημερωθεί  ο καθένας για τις οφειλές του και να του δώσουν αντίγραφο του φακέλου του.

Μέχρι τώρα, συνέχισε, σ’ αυτή τη διαδικασία ο τοπικός ΟΑΕΕ είναι αρνητικός και δεν δέχεται τις αιτήσεις κατά παράβαση του Ν. 2690/99. άρθρο5, ενώ σε άλλες περιοχές τα τοπικά γραφεία του Οργανισμού τις δέχονται.

Κλείνοντας ο κ. Κωστόπουλος επισήμανε ότι κανείς ασφαλισμένος δεν θέλει να κλείσει ο ασφαλιστικός τους φορέας και δεν είναι εκείνοι που οδηγούν τον ΟΑΕΕ στο κλείσιμο, γιατί με μια μικρή μηνιαία δόση των 100 ευρώ το Ταμείο θα μπορούσε σε δύο χρόνια να αντιμετωπίσει το έλλειμμα του, των 5 δις ευρώ. Γι΄αυτή την κατάσταση στα οικονομικά οι μόνοι που φέρουν την ευθύνη, είπε,  είναι οι διοικήσεις του και οι κυβερνήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια ``εξαφάνισαν΄΄ τα αποθεματικά του είτε με το χρηματιστήριο είτε με το κόψιμο του PSI.

Επίσης ενημέρωσε, ότι θα δημιουργηθεί και μία ομάδα νομικής στήριξης από νομικούς για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων που σύρονται στα δικαστήρια για τις οφειλές τους.

 

Στη συνέχεια πολλοί από τους συμμετέχοντες, πήραν τον λόγο και κατέθεσαν την άποψή τους αλλά και τον προβληματισμό τους, για την κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο, θέτοντας ως προτεραιότητα την ρύθμιση των οφειλών σε πολλές δόσεις και με κριτήρια που δεν θα αποκλείουν κανένα, αλλά και την κατάργηση των κατασχέσεων και των προσωποκρατήσεων καθώς και τη μείωση των εισφορών.

Κλείνοντας τη συγκέντρωση, αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής από μέλη των φορέων αλλά και  μαζική κατάθεση των αιτήσεων, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...