Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Βέροιας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Βέροιας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, σε συνεδρίασή της στις 3 Ιουνίου 2021, αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, εκφράζοντας την διαμαρτυρία και αντίθεση του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η κρίση στην αγορά εργασίας που προκλήθηκε από την πανδημία COVID- 19 ως συνέχεια της κρίσης των μνημονίων, έχει αυξήσει την πιθανότητα σημαντικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Εμείς, συνεπείς με την ιστορία και τους αγώνες μας, ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που μας αναλογεί, εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας πλαίσιο διεκδίκησης.

Το νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, ΔΕΝ ρυθμίζει την αγορά εργασίας και ΔΕΝ κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αντίθετα, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και τις ρυθμίσεις που προβλέπει, όπως:

  • «Διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους, με τη διεύρυνση των κλάδων που εντάσσει
  • Απελευθέρωση των απολύσεων που θα γίνονται πλέον ανεξέλεγκτες, και πολλά άλλα που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντι-εργατικών ρυθμίσεων που θα επιφέρουν μεγάλη επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και πλήγμα στο θεσμό των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και στο μοντέλο της ασφαλούς και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.

Και ενώ θα περιμέναμε, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, να «επιβάλλει» την υιοθέτηση θετικών πρωτοβουλιών από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να επικεντρώνεται σε μέτρα στήριξης της εργασίας και ανακούφισης των εργαζομένων, η κυβέρνηση – με το νομοσχέδιο που προωθεί – έρχεται να απορρυθμίσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, παραχωρώντας εργαλεία στους εργοδότες, προκειμένου να επιβάλλουν όρους εργασίας και αμοιβής με βάση την ατομική σύμβαση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τεκμηριωμένο αίτημα της Γ.Σ.Ε.Ε. για αύξηση του κατώτατου μισθού, συνιστά εργαλείο οικονομικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συσπείρωσης των δυνάμεων της εργασίας. Η θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η ύψιστη προστασία των εργαζομένων από χαμηλές αμοιβές που δεν διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι σύγχρονες κοινωνίες, πρέπει να αφουγκραστούν τα προβλήματα των εργαζομένων και να δίνουν λύσεις για δίκαιες αμοιβές και προστασία των εργαζομένων από αυθαιρεσίες.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, συμφωνώντας με την προγραμματισμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας για απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, κ.λπ

ΚΑΛΕΙ

ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας

ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανάπτυξη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Να αποκατασταθεί κάθε αντι-εργατική διάταξη που οδηγεί τη χώρα σε δημοκρατική οπισθοδρόμηση και τον κόσμο της εργασίας σε περαιτέρω εργασιακή υποβάθμιση".

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...