ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - «ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ»

ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - «ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ»

Στα πλαίσια του συνθήματος «ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ» η Προδιοικητής της 247 Περιφέρειας Inner Wheel Ελλάδας Βιβή Ιατροπούλου αναφέρθηκε σε ένα θέμα από αφορά τα μηνύματα της προσφοράς των μελών του Ομίλου I.W. Βέροιας στα 25 χρόνια ύπαρξής του.

«Όταν μιλώ φίλες μου σε ένα ακροατήριο, συχνά συλλαμβάνω τον εαυτό μου να παραθέτει λόγια άλλων. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα γνωμικά ή τα λόγια που χρησιμοποιώ σπανίως προέρχονται από πηγές του I.W. εκφράζουν όμως τα παγκόσμια διδάγματα του I.W. όπως τα Ινεργουιλικά μας έργα προσφοράς.

Ένας Αμερικανο-Λιβανέζος, ο Τζιμπράν Χαλίλ (1883 – 1931), φιλόσοφος, ποιητής, συγγραφέας, καλλιτέχνης έγραψε: Όταν δίνεις από τα υπάρχοντά σου δεν δίνεις παρά ελάχιστα. Δίνεις όμως αληθινά και πραγματικά μόνο όταν δίνεις από το εαυτό σου.

Όντως αυτά είναι τα τέλεια λόγια που ταιριάζουν στην χαρά που δοκιμάζουμε όταν κάνουμε τις προσφορές μας όλα τα μέλη του Ομίλου μας προς τους φιλανθρωπικούς συλλόγους της πόλης μας και προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας εκτελώντας το ανθρωπιστικό μας έργο.

Πολύ συχνά έρχεται στο μυαλό μου τα λόγια της συζύγου του προέδρου των Η.Π.Α., της Ελεονόρας Ρούσβελτ (1884-1962) η οποία είπε: το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.

Σίγουρα είναι έτσι, γιατί ο κόσμος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να κάνουν όνειρα.

Κάθε μέρα στο I.W. βλέπουμε πως αυτά τα όνειρα επηρεάζουν τα πράγματα που κάνουμε, γιατί το να ονειρεύεσαι μόνο δεν είναι αρκετό – πρέπει να κάνεις τα όνειρά σου πράξη.

Στα 25 χρόνια ύπαρξης του ομίλου μας ο ένας από τους στόχους μας είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Σε συνδυασμό με τους άλλους δύο, την ΦΙΛΙΑ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Από την πρώτη ημέρα 13 Ιουνίου 1998 που πήραμε τη ΧΑΡΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ και το σήμα του Inner Wheel στο πέτο μας, όλα τα μέλη είχαμε ένα όραμα, την πίστη για προσφορά.

Βλέπουμε μέσα στην κοινωνία που ζούμε πως τα προβλήματα πολλών συνανθρώπων μας είναι πάρα πολύ μεγάλα και προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι προσφοράς, ώστε να λύσουμε σε ένα πολύ μικρό έστω βαθμό τον ανθρώπινο πόνο και τις δυσκολίες της ζωής.

Έχοντας σαν κινητήριο δύναμη την αγάπη και την συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που υποφέρει και ζητά βοήθεια, προχωράμε όλα αυτά τα χρόνια πιασμένες χέρι – χέρι προσφέροντας ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Το «Ινεργουϊλικό παιχνίδι» φίλες μου το παίζουμε ομαδικά και βασίζεται στην συνεργασία, την αλληλοκατανόηση, την αλληλοεκτίμηση, την εμπιστοσύνη και προπαντός στην φιλία.

Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τα μηνύματα που περιγράφουν την «ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Με τα χριστουγεννιάτικα και τα πασχαλινά bazaar, με τις απογευματινές εκδηλώσεις και τις προσφορές όλων των μελών του ομίλου και των φίλων μας, όλα αυτά τα χρόνια αποκομίσαμε χρήματα με τα οποία κατορθώσαμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος του Ομίλου I.W. Βέροιας νοιώθω την μεγαλύτερη τιμή που με αξίωσε ο Θεός να ανήκω κι εγώ στην Παγκόσμια Οργάνωση I.W., την μεγαλύτερη οργάνωση προσφοράς υπηρεσίας στον κόσμο.

Νοιώθω ευλογημένη να μοιράζομαι μαζί σας τη χαρά της προσφοράς με τη φιλία, τη συνεργασία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την εμπιστοσύνη, με όλα αυτά που μας δίνουν το κουράγιο για να συνεισφέρουμε για το κοινό καλό.

Διαθέτουμε όλες μας την πίστη πως μπορούμε κι έχουμε το κουράγιο να πραγματοποιήσουμε ότι ονειρευόμαστε, κάνοντας τα όνειρά μας πράξη.

Ελπίζω ότι και αυτή η Ινεργουϊλική χρονιά με πυξίδα το νέο σύνθημα του I.I.W. «WORK WONDERS» που είναι ένα κάλεσμα για μεταμόρφωση, δημιουργία και επίτευξη θετικών αναβαθμιστικών αποτελεσμάτων για την Ανθρωπότητα, να έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε επίπεδο ομίλου, Περιφέρειας και Εθνικό επίπεδο ώστε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και φωτεινότερο για το αύριο με τις δικές μας ομαδικές προσπάθειες ενεργοποιώντας τις ικανότητες μας όπως μας παρότρυνε η νέα Πρόεδρος I.I.W. Zonaida Farcon από τις Φιλιππίνες.

Η ίδια δε στο μήνυμά της έγραψε: «Μπορεί να μην είναι η τέλεια στιγμή για βοήθεια, αλλά η ανιδιοτελής υπηρεσία είναι η πίστη, η άσκηση σε καιρούς ατέλειας παρά τελειότητας, σε περιόδους αβεβαιότητας παρά βεβαιότητας, σε περιόδους ελλείψεων παρά αφθονίας, σε περιόδους αδυναμίας παρά δύναμης».

Υπέροχες γυναίκες του I.I.W. ας ηγηθούμε αντί να οδηγούμαστε! Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι στα χέρια του Θεού αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε πιστά στο κάλεσμά μας ως ηγέτες και μέλη του I.W. Ας αρχίσουμε όλες να «WORK WONDERS» εννοώντας να κάνουμε έργο I.W. που να είναι τόσο ουσιαστικό, τόσο πολύτιμο, τόσο σημαντικό και αυθεντικό για τον κόσμο, ένα έργο που να εμπνέει και να δημιουργεί θαύματα για την μικρή μας κοινωνία πρώτα αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα.

Δανείζομαι φίλες μου κι εγώ ένα σύνθημα του Ρόταρυ της χρονιάς 1992 – 1993 που ήταν Διοικητής της 2480 Ροτ. Περιφέρειας ο σύζυγός μου Βασίλης Ιατρόπουλος, που έλεγε:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Το εκπληκτικό είναι ότι πολλές από τις καλύτερες στιγμές της ευτυχίας μας βρίσκονται στην εθελοντική προσφορά χρόνου, προσπάθειας και οικονομικών πόρων, προς όφελος άλλων ανθρώπων.

Δεν είναι εκπληκτικό αυτό το μοναδικό αίσθημα ικανοποίησης που νοιώθουμε όταν ανταποκρινόμαστε σε ένα αληθινό κάλεσμα για βοήθεια;

Εμείς οι Ινεργουΐλερς όπως και οι Ροταριανοί μοιραζόμαστε ένα πελώριο μυστικό και μια παγκόσμια αλήθεια ότι πραγματική ευτυχία – ίσως η βαθύτερη ανθρώπινη επιθυμία – μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα βοηθώντας τους άλλους».

Εκ του Ομίλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Χάριν Τέχνης και Μνήμης, «άνοιξαν» τα κλειστά μαγαζιά της οδού Κεντρικής, με έργα 40 καλλιτεχνών (φωτο)

Βέροια: Χάριν Τέχνης και Μνήμης, «άνοιξαν» τα κλειστά...

Μια μικρής διάρκειας ζωή, μπροστά στις επι χρόνια...

Διαβάστε αύριο στις εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/12/2023)

Διαβάστε αύριο στις εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/12/2023)

Διαβάστε αύριο στις εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/12/2023)

Με την συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Με την συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης...

Στο 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων – με τίτλο...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή της Πιερίων Βέροιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις γιορτές

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενίσχυση του Κοινωνικού...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πώς είναι η ζωή

Πώς είναι η ζωή

Τον περπάτησα,τον δρόμο μου, μέχρι εδώ.Και ίσως,να έχω...

Ποια είναι η ανώτερη ποιότητα ζωής;

Ποια είναι η ανώτερη ποιότητα ζωής;

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΕυτυχώς, φίλοι...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...