ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - «ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ»

ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - «ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ»

Στα πλαίσια του συνθήματος «ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ» η Προδιοικητής της 247 Περιφέρειας Inner Wheel Ελλάδας Βιβή Ιατροπούλου αναφέρθηκε σε ένα θέμα από αφορά τα μηνύματα της προσφοράς των μελών του Ομίλου I.W. Βέροιας στα 25 χρόνια ύπαρξής του.

«Όταν μιλώ φίλες μου σε ένα ακροατήριο, συχνά συλλαμβάνω τον εαυτό μου να παραθέτει λόγια άλλων. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα γνωμικά ή τα λόγια που χρησιμοποιώ σπανίως προέρχονται από πηγές του I.W. εκφράζουν όμως τα παγκόσμια διδάγματα του I.W. όπως τα Ινεργουιλικά μας έργα προσφοράς.

Ένας Αμερικανο-Λιβανέζος, ο Τζιμπράν Χαλίλ (1883 – 1931), φιλόσοφος, ποιητής, συγγραφέας, καλλιτέχνης έγραψε: Όταν δίνεις από τα υπάρχοντά σου δεν δίνεις παρά ελάχιστα. Δίνεις όμως αληθινά και πραγματικά μόνο όταν δίνεις από το εαυτό σου.

Όντως αυτά είναι τα τέλεια λόγια που ταιριάζουν στην χαρά που δοκιμάζουμε όταν κάνουμε τις προσφορές μας όλα τα μέλη του Ομίλου μας προς τους φιλανθρωπικούς συλλόγους της πόλης μας και προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας εκτελώντας το ανθρωπιστικό μας έργο.

Πολύ συχνά έρχεται στο μυαλό μου τα λόγια της συζύγου του προέδρου των Η.Π.Α., της Ελεονόρας Ρούσβελτ (1884-1962) η οποία είπε: το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.

Σίγουρα είναι έτσι, γιατί ο κόσμος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να κάνουν όνειρα.

Κάθε μέρα στο I.W. βλέπουμε πως αυτά τα όνειρα επηρεάζουν τα πράγματα που κάνουμε, γιατί το να ονειρεύεσαι μόνο δεν είναι αρκετό – πρέπει να κάνεις τα όνειρά σου πράξη.

Στα 25 χρόνια ύπαρξης του ομίλου μας ο ένας από τους στόχους μας είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Σε συνδυασμό με τους άλλους δύο, την ΦΙΛΙΑ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Από την πρώτη ημέρα 13 Ιουνίου 1998 που πήραμε τη ΧΑΡΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ και το σήμα του Inner Wheel στο πέτο μας, όλα τα μέλη είχαμε ένα όραμα, την πίστη για προσφορά.

Βλέπουμε μέσα στην κοινωνία που ζούμε πως τα προβλήματα πολλών συνανθρώπων μας είναι πάρα πολύ μεγάλα και προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι προσφοράς, ώστε να λύσουμε σε ένα πολύ μικρό έστω βαθμό τον ανθρώπινο πόνο και τις δυσκολίες της ζωής.

Έχοντας σαν κινητήριο δύναμη την αγάπη και την συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που υποφέρει και ζητά βοήθεια, προχωράμε όλα αυτά τα χρόνια πιασμένες χέρι – χέρι προσφέροντας ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Το «Ινεργουϊλικό παιχνίδι» φίλες μου το παίζουμε ομαδικά και βασίζεται στην συνεργασία, την αλληλοκατανόηση, την αλληλοεκτίμηση, την εμπιστοσύνη και προπαντός στην φιλία.

Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τα μηνύματα που περιγράφουν την «ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Με τα χριστουγεννιάτικα και τα πασχαλινά bazaar, με τις απογευματινές εκδηλώσεις και τις προσφορές όλων των μελών του ομίλου και των φίλων μας, όλα αυτά τα χρόνια αποκομίσαμε χρήματα με τα οποία κατορθώσαμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος του Ομίλου I.W. Βέροιας νοιώθω την μεγαλύτερη τιμή που με αξίωσε ο Θεός να ανήκω κι εγώ στην Παγκόσμια Οργάνωση I.W., την μεγαλύτερη οργάνωση προσφοράς υπηρεσίας στον κόσμο.

Νοιώθω ευλογημένη να μοιράζομαι μαζί σας τη χαρά της προσφοράς με τη φιλία, τη συνεργασία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την εμπιστοσύνη, με όλα αυτά που μας δίνουν το κουράγιο για να συνεισφέρουμε για το κοινό καλό.

Διαθέτουμε όλες μας την πίστη πως μπορούμε κι έχουμε το κουράγιο να πραγματοποιήσουμε ότι ονειρευόμαστε, κάνοντας τα όνειρά μας πράξη.

Ελπίζω ότι και αυτή η Ινεργουϊλική χρονιά με πυξίδα το νέο σύνθημα του I.I.W. «WORK WONDERS» που είναι ένα κάλεσμα για μεταμόρφωση, δημιουργία και επίτευξη θετικών αναβαθμιστικών αποτελεσμάτων για την Ανθρωπότητα, να έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε επίπεδο ομίλου, Περιφέρειας και Εθνικό επίπεδο ώστε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και φωτεινότερο για το αύριο με τις δικές μας ομαδικές προσπάθειες ενεργοποιώντας τις ικανότητες μας όπως μας παρότρυνε η νέα Πρόεδρος I.I.W. Zonaida Farcon από τις Φιλιππίνες.

Η ίδια δε στο μήνυμά της έγραψε: «Μπορεί να μην είναι η τέλεια στιγμή για βοήθεια, αλλά η ανιδιοτελής υπηρεσία είναι η πίστη, η άσκηση σε καιρούς ατέλειας παρά τελειότητας, σε περιόδους αβεβαιότητας παρά βεβαιότητας, σε περιόδους ελλείψεων παρά αφθονίας, σε περιόδους αδυναμίας παρά δύναμης».

Υπέροχες γυναίκες του I.I.W. ας ηγηθούμε αντί να οδηγούμαστε! Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι στα χέρια του Θεού αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε πιστά στο κάλεσμά μας ως ηγέτες και μέλη του I.W. Ας αρχίσουμε όλες να «WORK WONDERS» εννοώντας να κάνουμε έργο I.W. που να είναι τόσο ουσιαστικό, τόσο πολύτιμο, τόσο σημαντικό και αυθεντικό για τον κόσμο, ένα έργο που να εμπνέει και να δημιουργεί θαύματα για την μικρή μας κοινωνία πρώτα αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα.

Δανείζομαι φίλες μου κι εγώ ένα σύνθημα του Ρόταρυ της χρονιάς 1992 – 1993 που ήταν Διοικητής της 2480 Ροτ. Περιφέρειας ο σύζυγός μου Βασίλης Ιατρόπουλος, που έλεγε:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Το εκπληκτικό είναι ότι πολλές από τις καλύτερες στιγμές της ευτυχίας μας βρίσκονται στην εθελοντική προσφορά χρόνου, προσπάθειας και οικονομικών πόρων, προς όφελος άλλων ανθρώπων.

Δεν είναι εκπληκτικό αυτό το μοναδικό αίσθημα ικανοποίησης που νοιώθουμε όταν ανταποκρινόμαστε σε ένα αληθινό κάλεσμα για βοήθεια;

Εμείς οι Ινεργουΐλερς όπως και οι Ροταριανοί μοιραζόμαστε ένα πελώριο μυστικό και μια παγκόσμια αλήθεια ότι πραγματική ευτυχία – ίσως η βαθύτερη ανθρώπινη επιθυμία – μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα βοηθώντας τους άλλους».

Εκ του Ομίλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία...

Πράξη αγάπης και προσφοράς  για τη Μ.Α.μ.Α, από το ΜcOzA

Πράξη αγάπης και προσφοράς για τη Μ.Α.μ.Α, από το ΜcOzA

Πράξη αγάπης και προσφοράς για τη Μέριμνα Ατόμων με...

Η Άγκυρα πηγαίνει, μέσω Λιβύης, νότια της Κρήτης για τους Υδρογονάνθρακες

Η Άγκυρα πηγαίνει, μέσω Λιβύης, νότια της Κρήτης για...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,...

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  - Μεγάλη πληγή για τους Δήμους, το «λαμβάνειν» από τις εταιρίες παροχής ρεύματος

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Μεγάλη πληγή για τους...

Κ. Βοργιαζίδης: Ποτέ δεν γνωρίζαμε τι πρέπει να...

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας για την διαρροή υγρού σε ιδιωτικό οικόπεδο της Αλεξάνδρειας

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής...

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στις 9:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε...

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...

του Αναστάσιου ΒασιάδηΟ μαινόμενος πόλεμος στην...

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας : Συνάντηση δικτύωσης με τον Διοικητή και τον Αξιωματικό του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας :...

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, το επιστημονικό προσωπικό...

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ...

Από τη Δευτέρα, ο αγροτικός κόσμος είναι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΜε αφορμή το δημοσίευμα του «Λαού» της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, στη στήλη «τα λαϊκά μας» και το σχόλιο για την «Κόρη της Βέροιας» με τον ευφάνταστο τίτλο «Δεσποινίς ετών 39…», το οποίο...

-Πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο ΒέροιαςΈναν μίνι απολογισμό για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τον σχεδιασμό και τις συνεργασίες για την τουριστική προβολή της Βέροιας...

Στην Αγορά της Βέροιας αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της παραμονής του στην πόλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή επίσκεψή του στη Βέροια, στο πλαίσιο της...

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε πριν λίγες ημέρες η διοίκηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, με την επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης στον αγροτικό τομέα και με ανακοίνωσή της...