Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Του Προκόπη Αν. Μπίλη Δικηγόρου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον «Κοινό Τόπο»

Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Του Προκόπη Αν. Μπίλη Δικηγόρου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον «Κοινό Τόπο»

Σε 10 περίπου ημέρες θα κληθούμε στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής. Επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε να καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας. Καλούμαστε, μάλιστα, να δεσμευτούμε τούτη τη φορά, όχι για τέσσερα αλλά για πέντε χρόνια. Διαλέγουμε και αποφασίζουμε για μία πενταετία. 

Το ερώτημα εύλογο: 

Ποιον θέλουμε; Ποιους επιλέγουμε; Με ποιους επιθυμούμε να πορευτούμε την επόμενη πενταετία; 

Ο νυν δήμαρχος ισχυρίζεται ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Ο «καπετάνιος» του καραβιού πρέπει να είναι έμπειρος. Όπως, λέει, «σε αβέβαιο και ανασφαλή δρόμο προχωράς με γνωστό και έμπειρο οδηγό, με στελέχη έμπειρα και ικανά, τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε παλαιότερες θητείες». 

Είναι, όμως, αυτό αρκετό;

Εμπειρία παλαιότερης θητείας σ’ εμάς δεν θα βρείτε. Κυρίως, όμως, δεν θα βρείτε «εμπειρία» που να απαντά σ’ ένα γερασμένο, παρωχημένο και ξεπερασμένο από την εποχή του μοντέλο διοίκησης. Ελάχιστοι στον συνδυασμό μας έχουν ασχοληθεί με την διοίκηση του Δήμου κατά το παρελθόν. 

Και πάλι το ερώτημα εύλογο: 

Γιατί να μας εμπιστευτείτε; 

Πρώτου απαντήσετε, αναρωτηθείτε, κοιτάξτε το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό είναι που έχει σημασία. Τί έχει γίνει όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια;

Υπήρχε όραμα για τον τόπο μας; 

Υπήρχε σχέδιο; 

Υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός; 

Υπήρξε επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης της πόλης προς διάφορους τομείς, όπως στην αξιοποίηση του βουνού, στον πολιτισμό, στον πρωτογενή τομέα οικονομίας, στις ΑΠΕ (π.χ. διαχείριση των υδάτων), στην προβολή, προώθηση κι ενίσχυση τοπικών προϊόντων, όπως το κρασί και το ροδάκινο, στον τουρισμό; (Κάπου, αν θυμάμαι καλά, έχει συσταθεί από το Δήμο μία επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, ποιος άραγε είναι ο πρόεδρος, ποιο το έργο της, τι έγινε το γραφείο τουρισμού;). 

Διάσπαρτα έργα και παρεμβάσεις θα βρούμε. Μας τα απαριθμεί και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Τα συνοδεύει, μάλιστα, και από εντυπωσιακά νούμερα εκατομμυρίων ευρώ. Τι το ουσιαστικό, όμως, έχουν προσφέρει στον δημότη αυτά; Έχουν βελτιώσει την ζωή και την καθημερινότητά του; 

Αναρωτηθείτε και πάλι. Τί πραγματικά έχει αλλάξει στον τόπο μας; Τι καλύτερο έχει σήμερα η Νάουσα, από το 2002; Αναφέρομαι στο 2002, γιατί επιθυμία μου είναι δώσω έμφαση στο χρονικό διάστημα των 12 ετών, χρόνος, δηλαδή, ικανός και αρκετός για να φανεί και υλοποιηθεί το όραμα μιας δημοτικής αρχής για τον τόπο της. 

Όσο και να ψάχνουμε, όραμα δεν θα βρούμε. Και δεν θα βρούμε γιατί δεν υπήρξε. Ποτέ. Πόσο παραπάνω χρόνο χρειάζονται;

 Τί υπήρξε όμως; Υπήρξε μία διαχείριση. Μία ήπια, μάλιστα, διαχείριση, καθότι η ισορροπία και η έλλειψη συγκρούσεων ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο στην δημοτική αυτή αρχή (είναι πρόσφατη, εξάλλου, η ομολογία ότι όλα τα θέματα τακτοποιούνταν πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα η συνεδρίαση είχε έναν απλό και τυπικό ρόλο). 

Το ζητούμενο, όμως, για όλους εμάς είναι το όραμα και η έμπνευση για τον τόπο μας. Και για να γίνει πράξη το όραμα και η έμπνευση πρέπει να είσαι διατεθειμένος να συγκρουστείς! Να μη συμβιβάζεσαι! Να μη μένεις στα «κόκαλα»! Να ζητάς το «ψαχνό», να πασχίζεις και να διεκδικείς το καλύτερο! Να μη δέχεσαι τίποτε λιγότερο! Καμία έκπτωση! Να μην ψάχνεις δικαιολογίες! Να έχεις το θάρρος να αναλαμβάνεις την ευθύνη!

Ευχολόγια θα μου πείτε. Όχι. Δεν είναι ευχολόγια. 

Είναι στάση ζωής. Είναι πίστη στις δυνάμεις, τόσο τις δικές σου, όσο και του τόπου στον οποίο ζεις, εργάζεσαι και μεγαλώνεις την οικογένειά σου. Είναι πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχεις και ζεις μαζί τους.  

Στον «ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ» μπορεί να μην έχουμε την πολιτική εμπειρία. Ο κάθε ένας από εμάς, όμως, είναι έμπειρος στην δουλειά του, έχει διακριθεί στον τομέα του και είναι περήφανος γι’ αυτό. 

Το σημαντικότερο, όμως, για το οποίο είμαστε περήφανοι, είναι η πίστη μας ότι ο τόπος αυτός και θέλει και μπορεί να αλλάξει και η διάθεσή μας να συνεργαστούμε ανυστερόβουλα για το σκοπό αυτό! Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε να μας εμπιστευτείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Συνεχίζεται  το έργο Βελτίωσης  Οδικής Ασφάλειας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Συνεχίζεται το έργο Βελτίωσης ...

Συνεχίζεται να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...