Πυρετωδώς ετοιμάζονται για τα ψηφοδέλτια τα Κομματικά ΄Οργανα στην Ημαθία

Πυρετωδώς ετοιμάζονται για τα ψηφοδέλτια τα Κομματικά ΄Οργανα στην Ημαθία

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας  από το Κοινοβούλιο, ενεργοποίησε άμεσα κομματικούς μηχανισμούς και πρόσωπα και αυτό που κυριαρχεί είναι η αναζήτηση υποψηφίων για τη στελέχωση ψηφοδελτίων ενόψει των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Δεν μένουν παρά τρεισήμισι εβδομάδες περίπου για την προετοιμασία και τον προεκλογικό αγώνα κομμάτων και υποψηφίων και τα επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς  με εσωκομματικές διαδικασίες και επαφές με πρόσωπα που θα φέρουν ψήφους στα κόμματα.

Στην Ημαθία από προχθές ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε 18 υποψηφιότητες ενδιαφερομένων από την περιοχή της Βέροιας για το ψηφοδέλτιο και τα ονόματα όσων ανακοινώθηκαν στη νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια, το βράδυ της Δευτέρας στην Ελιά, είναι (αλφαβητικά) τα εξής:

 Αγγελής Βασίλης, Γεωργιάδης Γρηγόρης, Ηλιάδης Νίκος, Κάκαρης Γιώργος, Καφτεράνης Χάρης, Κοντογιαννίδης Παύλος, Κωνσταντινόπουλος Βασίλης, Κωστόπουλος Τάσος, Ντίνας Χάρης, Ουρσουζίδης Γιώργος, Παπαγιαννούλη  Εύη, Σαράντη Βαρβάρα, Σιδηροπούλου Κική, Τουτουντζίδου Μαριάνθη, Τσιφλίδης Ηλίας, Χαμπίδης Δημήτρης, Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος, Χειμώνας Αθανάσιος.

 Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μας, για την περιοχή Νάουσας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του Κώστα Λαπαβίτσα.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο Χάρης Καφτεράνης την επομένη το πρωί (χθες) απέσυρε την αίτηση υποψηφιότητάς του και βγήκε από τις λίστες. Οπότε ο αριθμός καταβαίνει στους 17.

Χθες, Τρίτη, το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε δύο κάλπες μελών, μια για τους υποψήφιους που ανήκουν παραδοσιακά στον ΣΥΡΙΖΑ και μια με τις υποψηφιότητες από άλλους χώρους και τα ονόματα που θα προκύψουν θα σταλούν στην Αθήνα.

Στη Ν.Δ.

Εκ νέου υποψήφιοι, βάσει καταστατικού του κόμματος, θα είναι οι τρεις βουλευτές του Νομού Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά, ενώ τηλέφωνα και επαφές από τα Κεντρικά γραφεία έγιναν με αρκετά τοπικά στελέχη για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. Από νέα ονόματα βέβαιο είναι προς το παρόν η προσχώρηση και υποψηφιότητα με τη  Ν.Δ. του ανεξάρτητου βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλου τον οποίο καλωσόρισε χθες στην παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.

 Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων που απαιτείται προς έναν δίκαιο και φιλελεύθερο κόσμο. Η συνεργασία μου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι μια πράξη ευθύνης και σύνεσης. Η Ελλάδα μόνο ενωμένη μπορεί να διεκδικήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Πάντως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη των Θεοφανείων η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτια σ’ όλη τη χώρα.

Στο ΠΑΣΟΚ

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται επίσης, με την ενεργοποίηση ενός Συντονιστικού Οργάνου που θα αντικαταστήσει τη Ν.Ε. Ημαθίας. Ηδη ξεκίνησαν διεργασίες και υπάρχουν κάποια ονόματα, ενώ παραμένει με ερωτηματικό η υποψηφιότητα Τόλκα, ο οποίος δεν έχει εκφραστεί ακόμα.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται και παλαιά στελέχη που υπήρξαν ενεργοί στην Αυτοδιοίκηση και συζητιούνται κάποια ονόματα. Μεταξύ αυτών και της πρώην δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου η οποία όμως το διαψεύδει. Πάντως, το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα απαρτίζεται από πρόσωπα που δεν έχουν  εκτεθεί ποτέ σε βουλευτικές εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...