Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια! Γράφει ο Γιάννης Βελέντζας

Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια! Γράφει ο Γιάννης Βελέντζας

Φίλοι μου, καλή σας μέρα,

αφού τα χρόνια φεύγουν ως γάργαρο νεράκι (τι έγραψα πάλι ο ποιητής Φανφάρας!), και αισίως διανύουμε την κρίσιμη ηλικία, αποφάσισα να ασχοληθώ με την κορμάρα μου, να τη μειώσω κατά κάποιο τρόπο.

Η μέρα μου ξεκίνησε με πρωινό που περιλάμβανε μπουγάτσα λάιτ (να τη συνηθίσετε, διότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, θα περιέχει και λάιτ ΦΠΑ!), συνεχίστηκε …χωρίς εργασία και χαρά, επισκέφθηκα το “θεσμικό ναό” για να ευχαριστήσω τους τροϊκανούς - μοίκανούς που μου επιτρέπουν ακόμη να αναπνέω και αποφάσισα να βάλω και γυμναστική στο πρόγραμμά μου. Περπάτημα με καλή παρέα.

Και εκεί που βαδίζαμε και αναλύαμε την πολιτική κατάσταση της χώρας, με “ενθαρρυντικά” σχόλια για τον ακατανόμαστο (εδώ ξεκαρδίζεστε στα γέλια!), κάποιος θεώρησε σκόπιμο να αναρωτηθεί, τι να κάνει άραγε, ο Μητσοτάκης. Και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά μας ένα καινούριο χασαποταβερνείο, “Τα τρία γουρουνάκια”. Όσο όμως να επιθυμούσε το στομάχι και το μυαλό, η τσέπη δεν επέτρεπε. Αρκεστήκαμε, στο φάτε μάτια, ψάρια και …

Μια φορά και ένα καιρό, η μαμά γουρούνα και ο μπαμπάς γουρουνόπουλο είπαν στα τρία μικρά τους παιδάκια, που ζούσαν έως τότε ξέγνοιαστα και ευτυχισμένα: τώρα παιδιά μας θα πάτε να ζήσετε μόνα σας, να φτιάξετε το δικό σας τσαρδί. Να προσέχετε, όμως, γιατί ένας κακός λύκος έχει έρθει και το χειρότερο είναι ότι τρελαίνεται για γουρουνίσιο κρεατάκι στα κάρβουνα!  

Το πρώτο γουρουνάκι πήρε το δρόμο και συνάντησε έναν κύριο που πουλούσε άχυρα και τρίχες. Σκέφθηκε, λοιπόν, “γιατί να κάθομαι να δουλεύω; ας φτιάξω γρήγορα ένα σπίτι με άχυρα”. Το δεύτερο γουρουνάκι βρήκε πρόχειρα κάτι ξύλα. Σκέφθηκε και αυτό “τα ξύλα γερά είναι, με αυτά θα φτιάξω το σπιτάκι μου”. 

Το τρίτο γουρουνάκι, το πιο γνωστικό απ’ όλα, πήρε το σακίδιό του στην πλάτη (όχι αυτό του Ποταμιού), κάθισε κι έχτισε ένα σπιτάκι με τούβλα και οπλισμένο σκυρόδεμα (ώρες - ώρες δεν παίζομαι!).

Ο λύκος, όμως, μυρίστηκε τα τρία γουρουνάκια. Πρώτα πήγε στο αχυρένιο σπιτάκι και το γκρέμισε φυσώντας. Το ίδιο συνέβη και με το ξύλινο σπιτάκι, δεν άντεξε. Στο τρίτο σπιτάκι, ο λύκος τα βρήκε μπαστούνια. Το σπιτάκι ήταν γερό και είχε αυτοματισμούς και καλώδια. Ήταν μελετημένο και κατασκευασμένο από … ηλεκτρολόγο μηχανικό! Αφού δυσκολεύτηκε, άρχισε να φυσά με θυμό και λύσσα, αλλά το σπιτάκι άντεξε και τα τρία γουρουνάκια σώθηκαν. 

Στο σήμερα, φίλοι μου,

το πρώτο γουρουνάκι είναι οι συμπολίτες μας που υποστηρίζουν ότι “οι Γερμανοί είναι φίλοι μας”, οπότε δεν χρειάζεται να έχουμε γερό σπιτάκι. Κάτι σαν τον γνωστό Μπάμπη που προέτρεψε το ΔΝΤ να κρατήσει γερά στα εργασιακά θέματα.

Το δεύτερο γουρουνάκι εκπροσωπεί τους συμπολίτες μας που είναι μεν υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πάει καλά “με τους φίλους μας”, αλλά θέλουν να δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία στον … χερ Σόιμπλε και την παρέα του. Επειδή όμως υπάρχει μέσα τους η αμφιβολία, χτίζουν πιο γερό σπιτάκι.

Το τρίτο γουρουνάκι γνωρίζει καλά ότι ο λύκος παραμένει λύκος, όποιο προσωπείο και να φορέσει. Αυτός εκπροσωπεί τους στυγνούς τοκογλύφους που διψούν για αίμα και σάρκα.

Είναι αυτοί που, ξεκάθαρα πλέον, απαιτούν τη μετατροπή της πατρίδας μας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη της Ευρώπης. Είναι αυτοί που επιθυμούν να πούμε ναι στην “εξαφάνιση” της χώρας.

Μας μιλούν για ανάπτυξη και ταυτόχρονα επιθυμούν ομαδικές απολύσεις, μείωση συντάξεων, κατάργηση ΕΚΑΣ, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τη μικρή ΔΕΗ, αύξηση ΦΠΑ, νέους φόρους… Επιδιώκουν να γίνει η πατρίδα μας μία υπεραγορά από την οποία θα ψωνίζουν ότι θέλουν και τζάμπα! 

Θέλουν να “ξεσκίσουν” το εργασιακό και το ασφαλιστικό, τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ευρώπης. Μας οδηγούν στο Μεσαίωνα.

Προσέξτε, όμως φίλοι μου,

το τρίτο γουρουνάκι έκανε ότι έκανε με προσωπική εργασία και σοβαρότητα. Προγραμματισμό και οργάνωση. Με το να πιστεύουμε ότι οι “Ναζί” δεν θα πατήσουν το κουμπί, δεν κερδίζουμε τίποτα. Απλά, χάνουμε χρόνο και χρήμα που δεν έχουμε!

Συμπέρασμα ή αλλιώς ηθικό δίδαγμα.

Με πρόγραμμα και σχέδιο θα χτίσουμε τη χώρα μας και θα σωθούμε. Τα γουρουνάκια όσο παραμένουν ενωμένα απέναντι στον εχθρό δεν κινδυνεύουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...