Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Με εξαιρετική επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, επαγγελματιών του χώρου και πολιτών ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αντωνιάδειο Στέγη της Βέροιας η ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», που διοργανώθηκε από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» και τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας. 

Αντίστοιχη ημερίδα δεν έχει ξαναγίνει στην Ημαθία, με οργανωτές και ομιλητές να φωνάζουν ένα ηχηρό “Όχι στην άγνοια”, και να εστιάζουν στην έλλειψη ψυχικών δομών, μέσα από τις οποίες θα ενημερωθούν φορείς και πολίτες, ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν δράσεις και πολιτικές ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα παρουσιάστηκε το έργο περιοχών με πολύ αναπτυγμένο δίκτυο ψυχικής υγείας (Δυτική Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα κ.α.)

Στη διάρκεια της ημερίδας παραβρέθηκαν η Προϊστ/νη της Δ/νσης Οικονομικών του Υπ. Υγείας κ.Φωτεινή Κουλούρη , εκπρ. του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργος Ουρσουζίδης, η  εκπρ. της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Περιφ/κή Σύμβουλος  κ. Νίκη Καρατζιούλα, ο  Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης,  η κ. Στέλλα Αραμπατζή από το Δήμο Νάουσας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος,  ο Πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων. (Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τελικά δεν παραβρέθηκε).

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

 

Παντελής έλλειψη  δημόσιων δομών και υποδομών

Για παντελή έλλειψη υποδομών και δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ημαθία έκανε λόγο η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν ο ΄Δεσμός΄ και ο ΣΟΦΨΥ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει ενεργά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και δήλωσε την αμέριστη προσωπική της συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για το μεγάλο κενό στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, το οποίο ήρθε να καλύψει ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας με εντυπωσιακό τρόπο, υποβοηθούμενος από τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή μετέφερε τον χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, καλώντας σε υποστήριξη των πρωτοβουλιών του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Διαμαντόπουλος ανέδειξε τον ρόλο του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε στο τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης της κοινωνίας και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.

Η διευθύντρια οικονομικών του υπουργείου Υγείας Φωτεινή Κουλούρη είπε πως η Πολιτεία έχει στόχο της την εργασιακή ένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και υποσχέθηκε συμπαράσταση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Γιώργος Σαλιάγκας μίλησε για το ζοφερό τοπίο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, με ανύπαρκτες δομές υποστήριξης, εστιάζοντας στην ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Αποτέλεσμα της ημερίδας ήταν το “Κείμενο Ομοφωνίας” που δήλωσαν ότι συνυπογράφουν πολλοί φορείς και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και υπογραφές άλλων φορέων και πολιτών.

Μέσα από αυτό ζητείται η ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας το οποίο θα παρέχει ισότιμα και χωρίς διακρίσεις ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη και παράλληλα θα προαγάγει την ψυχική υγεία του πληθυσμού της Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...