Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Με εξαιρετική επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, επαγγελματιών του χώρου και πολιτών ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αντωνιάδειο Στέγη της Βέροιας η ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», που διοργανώθηκε από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» και τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας. 

Αντίστοιχη ημερίδα δεν έχει ξαναγίνει στην Ημαθία, με οργανωτές και ομιλητές να φωνάζουν ένα ηχηρό “Όχι στην άγνοια”, και να εστιάζουν στην έλλειψη ψυχικών δομών, μέσα από τις οποίες θα ενημερωθούν φορείς και πολίτες, ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν δράσεις και πολιτικές ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα παρουσιάστηκε το έργο περιοχών με πολύ αναπτυγμένο δίκτυο ψυχικής υγείας (Δυτική Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα κ.α.)

Στη διάρκεια της ημερίδας παραβρέθηκαν η Προϊστ/νη της Δ/νσης Οικονομικών του Υπ. Υγείας κ.Φωτεινή Κουλούρη , εκπρ. του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργος Ουρσουζίδης, η  εκπρ. της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Περιφ/κή Σύμβουλος  κ. Νίκη Καρατζιούλα, ο  Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης,  η κ. Στέλλα Αραμπατζή από το Δήμο Νάουσας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος,  ο Πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων. (Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τελικά δεν παραβρέθηκε).

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

 

Παντελής έλλειψη  δημόσιων δομών και υποδομών

Για παντελή έλλειψη υποδομών και δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ημαθία έκανε λόγο η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν ο ΄Δεσμός΄ και ο ΣΟΦΨΥ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει ενεργά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και δήλωσε την αμέριστη προσωπική της συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για το μεγάλο κενό στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, το οποίο ήρθε να καλύψει ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας με εντυπωσιακό τρόπο, υποβοηθούμενος από τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή μετέφερε τον χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, καλώντας σε υποστήριξη των πρωτοβουλιών του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Διαμαντόπουλος ανέδειξε τον ρόλο του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε στο τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης της κοινωνίας και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.

Η διευθύντρια οικονομικών του υπουργείου Υγείας Φωτεινή Κουλούρη είπε πως η Πολιτεία έχει στόχο της την εργασιακή ένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και υποσχέθηκε συμπαράσταση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Γιώργος Σαλιάγκας μίλησε για το ζοφερό τοπίο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, με ανύπαρκτες δομές υποστήριξης, εστιάζοντας στην ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Αποτέλεσμα της ημερίδας ήταν το “Κείμενο Ομοφωνίας” που δήλωσαν ότι συνυπογράφουν πολλοί φορείς και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και υπογραφές άλλων φορέων και πολιτών.

Μέσα από αυτό ζητείται η ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας το οποίο θα παρέχει ισότιμα και χωρίς διακρίσεις ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη και παράλληλα θα προαγάγει την ψυχική υγεία του πληθυσμού της Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ...

Τραμπούκοι  της ακροδεξιάς σε όποιον πολιτικό χώρο...

Παρουσία Τζιτζικώστα και Καλαιτζίδη έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Ημαθίας

Παρουσία Τζιτζικώστα και Καλαιτζίδη έκοψαν την πίτα...

Την Βασιλόπιτα του 2019 έκοψε το μεσημέρι, στο κέντρο ...

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη δεξαμενή Στενημάχου -  ΔΕΥΑΝ:

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη...

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη...

Απόντηση της ΝΟΔΕ Ημαθίας σε δηλώσεις υποψηφίων

Απόντηση της ΝΟΔΕ Ημαθίας σε δηλώσεις υποψηφίων

 Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει συντεταγμένα και...

2η Δημοσίευση ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη της κίνησης «Πολίτες σε Δράση»

2η Δημοσίευση ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική...

Οι παρακάτω υπογράφοντες συμμετείχαν στο διάλογο...

Πρόγραμμα Εκμάθησης γραφής  Braille 16/1

Πρόγραμμα Εκμάθησης γραφής Braille 16/1

 Το ΕΚΕΔΙΜ  Θεοχαρόπουλος , στα πλαίσια της...

Νέα λίστα  ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη της κίνησης «Πολίτες σε Δράση»

Νέα λίστα ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική...

Δεύτερη λίστα  ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική...

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο   της Κυριακής με αναχώρηση   από την Αλεξάνδρεια

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής με αναχώρηση...

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου στις 2 το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Τραμπούκοι  της ακροδεξιάς σε όποιον πολιτικό χώρο και αν βρίσκονται ενταγμένα, χθες το βράδυ, ανώνυμα ανάρτησαν αφίσες με τις φωτογραφίες των βουλευτών στην Ημαθία, Πιερία, Πέλλα και Χαλκιδική με προφανή ...

Την Βασιλόπιτα του 2019 έκοψε το μεσημέρι, στο κέντρο Ακρόπολη της Βέροιας, ο Σύλλογος  Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με παράλληλο απολογισμό της περυσινής υπηρεσιακής...