Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Με εξαιρετική επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, επαγγελματιών του χώρου και πολιτών ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αντωνιάδειο Στέγη της Βέροιας η ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», που διοργανώθηκε από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» και τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας. 

Αντίστοιχη ημερίδα δεν έχει ξαναγίνει στην Ημαθία, με οργανωτές και ομιλητές να φωνάζουν ένα ηχηρό “Όχι στην άγνοια”, και να εστιάζουν στην έλλειψη ψυχικών δομών, μέσα από τις οποίες θα ενημερωθούν φορείς και πολίτες, ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν δράσεις και πολιτικές ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα παρουσιάστηκε το έργο περιοχών με πολύ αναπτυγμένο δίκτυο ψυχικής υγείας (Δυτική Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα κ.α.)

Στη διάρκεια της ημερίδας παραβρέθηκαν η Προϊστ/νη της Δ/νσης Οικονομικών του Υπ. Υγείας κ.Φωτεινή Κουλούρη , εκπρ. του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργος Ουρσουζίδης, η  εκπρ. της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Περιφ/κή Σύμβουλος  κ. Νίκη Καρατζιούλα, ο  Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης,  η κ. Στέλλα Αραμπατζή από το Δήμο Νάουσας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος,  ο Πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων. (Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τελικά δεν παραβρέθηκε).

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

 

Παντελής έλλειψη  δημόσιων δομών και υποδομών

Για παντελή έλλειψη υποδομών και δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ημαθία έκανε λόγο η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν ο ΄Δεσμός΄ και ο ΣΟΦΨΥ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει ενεργά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και δήλωσε την αμέριστη προσωπική της συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για το μεγάλο κενό στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, το οποίο ήρθε να καλύψει ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας με εντυπωσιακό τρόπο, υποβοηθούμενος από τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή μετέφερε τον χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, καλώντας σε υποστήριξη των πρωτοβουλιών του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Διαμαντόπουλος ανέδειξε τον ρόλο του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε στο τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης της κοινωνίας και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.

Η διευθύντρια οικονομικών του υπουργείου Υγείας Φωτεινή Κουλούρη είπε πως η Πολιτεία έχει στόχο της την εργασιακή ένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και υποσχέθηκε συμπαράσταση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Γιώργος Σαλιάγκας μίλησε για το ζοφερό τοπίο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, με ανύπαρκτες δομές υποστήριξης, εστιάζοντας στην ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Αποτέλεσμα της ημερίδας ήταν το “Κείμενο Ομοφωνίας” που δήλωσαν ότι συνυπογράφουν πολλοί φορείς και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και υπογραφές άλλων φορέων και πολιτών.

Μέσα από αυτό ζητείται η ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας το οποίο θα παρέχει ισότιμα και χωρίς διακρίσεις ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη και παράλληλα θα προαγάγει την ψυχική υγεία του πληθυσμού της Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και στο κέντρο της πόλης, αυτήν την στιγμή όμως όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό μετά τα Γρεβενά συναντούν χιόνι!!! Με την θερμοκρασία να είναι μόλις 2 βαθμούς...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...