Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας από την έλλειψη δομών και υποδομών στην Ημαθία

Με εξαιρετική επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, επαγγελματιών του χώρου και πολιτών ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αντωνιάδειο Στέγη της Βέροιας η ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», που διοργανώθηκε από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» και τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας. 

Αντίστοιχη ημερίδα δεν έχει ξαναγίνει στην Ημαθία, με οργανωτές και ομιλητές να φωνάζουν ένα ηχηρό “Όχι στην άγνοια”, και να εστιάζουν στην έλλειψη ψυχικών δομών, μέσα από τις οποίες θα ενημερωθούν φορείς και πολίτες, ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν δράσεις και πολιτικές ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα παρουσιάστηκε το έργο περιοχών με πολύ αναπτυγμένο δίκτυο ψυχικής υγείας (Δυτική Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα κ.α.)

Στη διάρκεια της ημερίδας παραβρέθηκαν η Προϊστ/νη της Δ/νσης Οικονομικών του Υπ. Υγείας κ.Φωτεινή Κουλούρη , εκπρ. του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργος Ουρσουζίδης, η  εκπρ. της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Περιφ/κή Σύμβουλος  κ. Νίκη Καρατζιούλα, ο  Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης,  η κ. Στέλλα Αραμπατζή από το Δήμο Νάουσας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος,  ο Πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων. (Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τελικά δεν παραβρέθηκε).

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

 

Παντελής έλλειψη  δημόσιων δομών και υποδομών

Για παντελή έλλειψη υποδομών και δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ημαθία έκανε λόγο η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν ο ΄Δεσμός΄ και ο ΣΟΦΨΥ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει ενεργά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και δήλωσε την αμέριστη προσωπική της συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για το μεγάλο κενό στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, το οποίο ήρθε να καλύψει ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας με εντυπωσιακό τρόπο, υποβοηθούμενος από τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή μετέφερε τον χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, καλώντας σε υποστήριξη των πρωτοβουλιών του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Διαμαντόπουλος ανέδειξε τον ρόλο του ΣΟΦΨΥ και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε στο τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης της κοινωνίας και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.

Η διευθύντρια οικονομικών του υπουργείου Υγείας Φωτεινή Κουλούρη είπε πως η Πολιτεία έχει στόχο της την εργασιακή ένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και υποσχέθηκε συμπαράσταση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Γιώργος Σαλιάγκας μίλησε για το ζοφερό τοπίο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, με ανύπαρκτες δομές υποστήριξης, εστιάζοντας στην ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Αποτέλεσμα της ημερίδας ήταν το “Κείμενο Ομοφωνίας” που δήλωσαν ότι συνυπογράφουν πολλοί φορείς και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και υπογραφές άλλων φορέων και πολιτών.

Μέσα από αυτό ζητείται η ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας το οποίο θα παρέχει ισότιμα και χωρίς διακρίσεις ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη και παράλληλα θα προαγάγει την ψυχική υγεία του πληθυσμού της Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου: «Πρώτοι απ’ την πρώτη,  πρώτοι και τη δεύτερη Κυριακή»

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της ,  “Βέροια,...

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα...

Τα “Παιδιά της Άνοιξης”   και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε   κλιμάκιο της ομάδας γυναικών   της “Ώρας Ευθύνης”

Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών...

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας...

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Αντωνία Παπανδρώνη  Βιογραφικό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου   με τον συνδυασμό   του Παύλου Παυλίδη   «Συνδημότες»

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας...

Γεννήθηκα στη Βέροια στις 18-05-80.Γονείς μου είναι ο...

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα πάει τη χώρα μπροστά»

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το...

«Η πολιτική είναι ένα άγνωστο, αλλά ενδιαφέρον, για...

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα από Τα Παιδιά της Άνοιξης  (Φωτό - Βίντεο)

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα...

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία από τα «Παιδιά της...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της ,  “Βέροια, ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ”, χαρακτήρισε την βραδιά του Σαββάτου, του Λαζάρου, η υποψήφια δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, αφού μαζί με τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου...

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις που θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα την καθημερινότητα του. Κάθε υποψήφιος οφείλει να...