Παν. Λαφαζάνης από τη Βέροια: «Οι πλειστηριασμοί μέχρι και την κυβέρνηση θα ρίξουν»

Παν. Λαφαζάνης από τη Βέροια: «Οι πλειστηριασμοί μέχρι και την κυβέρνηση θα ρίξουν»

Για το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στην Ημαθία, ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στην «Εληά», συνοδευόμενους από τοπικά στελέχη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Λαφαζάνης στην επίσκεψή του στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ, με το οποίο είχε δεσμούς από τη θητεία του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου συναντήθηκε με τους αγρότες, τον δ/ντή προσωπικού και το Σωματείο Εργαζομένων. «Οι παραγωγοί είναι ακόμα απλήρωτοι παρότι παρέδωσαν τον κόπο τους κι αν δεν πληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι πολύ δύσκολο να δηλώσουν την παραγωγή τους στη νέα καλλιεργητική περίοδο» είπε, χαρακτηρίζοντας «υπερεπείγουσα» την άμεση πληρωμή τους. «Η ΕΒΖ έχει και μέλλον και προοπτική, αλλά έχει και μία μεγάλη θηλιά στο λαιμό της που λέγεται Τράπεζα Πειραιώς. Η Βιομηχανία δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ… Αυτοί που χρωστάνε στην ΕΒΖ είναι η Τράπεζα η οποία εξαγόρασε την ΑΤΕ, έστειλε στον εκκαθαριστή την ΕΒΖ, αλλά κράτησε τα χρέη της, προς την Τράπεζα. Αυτό το χρέος δεν υφίσταται» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας αυτή την κίνηση ως «ληστεία».

Για τον λόγο αυτό, η ΛΑΕ απαιτεί, τη διαγραφή χρεών, όπως είπε, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη την πώληση των δύο εργοστασίων ζάχαρης που βρίσκονται στη Σερβία, «με απώτερο σκοπό να μπει στην Τράπεζα Πειραιώς ρευστό χρήμα». Πρότεινε, τέλος, να αναπτύξει η ΕΒΖ διεθνείς συνεργασίες για εξαγωγές ζάχαρης, η οποία, όπως είπε, «είναι διαμάντι και μπορεί να επιβιώσει, αρκεί να υπάρξει σχέδιο και βούληση».

Εντυπωσιασμένος έμεινε από τη λειτουργία, τον εξοπλισμό, την καθαριότητα και την επιμέλεια των παιδιών του Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ, Δήμου Βέροιας, το οποίο επισκέφθηκε μόλις έφτασε στη Βέροια.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου και μίλησαν για την κατάσταση της Αγοράς. «Το εμπόριο πεθαίνει, πνίγεται από πολυεθνικές, φόρους και εισφορές… Βρίσκεται υπό διωγμόν… Τα μνημόνια είναι ο επιθανάτιος ρόγχος των επιχειρήσεων», υπογράμμισε. Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη, το νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτη Καραβασίλη και τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Υπεραστικών κ. Συμεωνίδη, τον οποίο θα υποστηρίξει, όπως είπε, η ΛΑΕ για την επίλυση προβλημάτων των ΚΤΕΛ. Κατά την επίσκεψή του στη Βέροια, ο κ. Λαφαζάνης εισέπραξε ένα ελπιδοφόρο κλίμα, αφού «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνει για να αλλάξει η κυβέρνηση που τον κοροϊδεύει και εξαπατά με ψεύδη το λαό» όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τραγωδία και δεν πρόκειται να βγουν από τα μνημόνια, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις κηδεμονίας και επιτροπείας, για έναν αιώνα.

Τέλος, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, τους οποίους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η ΛΑΕ βρήκε τρόπους να αναστείλει, εκτίμησε ότι το θέμα αυτό μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. «Από τους πλειστηριασμούς, θα προκύψουν ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις» τόνισε με έμφαση ο κ. Λαφαζάνης και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στη Λαϊκή Ενότητα, στο αντιμνημονιακό μέτωπο, «το οποίο, πάει καλά και πάει ψηλά, αλλά δεν το εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις διότι είναι επικίνδυνο, για τον μνημονιακό χώρο και αυτό ενοχλεί». Ο κ. Λαφαζάνης, έκλεισε την επίσκεψή του στη Βέροια, με ομιλία, το βράδυ, στην «Εληά».


Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχόλειο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχόλειο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών ζητημάτων, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποίησε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου κατάληψη στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Βαρβάρα. Τα αιτήματα των μαθητών...

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...