Παν. Λαφαζάνης από τη Βέροια: «Οι πλειστηριασμοί μέχρι και την κυβέρνηση θα ρίξουν»

Παν. Λαφαζάνης από τη Βέροια: «Οι πλειστηριασμοί μέχρι και την κυβέρνηση θα ρίξουν»

Για το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στην Ημαθία, ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στην «Εληά», συνοδευόμενους από τοπικά στελέχη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Λαφαζάνης στην επίσκεψή του στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ, με το οποίο είχε δεσμούς από τη θητεία του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου συναντήθηκε με τους αγρότες, τον δ/ντή προσωπικού και το Σωματείο Εργαζομένων. «Οι παραγωγοί είναι ακόμα απλήρωτοι παρότι παρέδωσαν τον κόπο τους κι αν δεν πληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι πολύ δύσκολο να δηλώσουν την παραγωγή τους στη νέα καλλιεργητική περίοδο» είπε, χαρακτηρίζοντας «υπερεπείγουσα» την άμεση πληρωμή τους. «Η ΕΒΖ έχει και μέλλον και προοπτική, αλλά έχει και μία μεγάλη θηλιά στο λαιμό της που λέγεται Τράπεζα Πειραιώς. Η Βιομηχανία δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ… Αυτοί που χρωστάνε στην ΕΒΖ είναι η Τράπεζα η οποία εξαγόρασε την ΑΤΕ, έστειλε στον εκκαθαριστή την ΕΒΖ, αλλά κράτησε τα χρέη της, προς την Τράπεζα. Αυτό το χρέος δεν υφίσταται» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας αυτή την κίνηση ως «ληστεία».

Για τον λόγο αυτό, η ΛΑΕ απαιτεί, τη διαγραφή χρεών, όπως είπε, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη την πώληση των δύο εργοστασίων ζάχαρης που βρίσκονται στη Σερβία, «με απώτερο σκοπό να μπει στην Τράπεζα Πειραιώς ρευστό χρήμα». Πρότεινε, τέλος, να αναπτύξει η ΕΒΖ διεθνείς συνεργασίες για εξαγωγές ζάχαρης, η οποία, όπως είπε, «είναι διαμάντι και μπορεί να επιβιώσει, αρκεί να υπάρξει σχέδιο και βούληση».

Εντυπωσιασμένος έμεινε από τη λειτουργία, τον εξοπλισμό, την καθαριότητα και την επιμέλεια των παιδιών του Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ, Δήμου Βέροιας, το οποίο επισκέφθηκε μόλις έφτασε στη Βέροια.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου και μίλησαν για την κατάσταση της Αγοράς. «Το εμπόριο πεθαίνει, πνίγεται από πολυεθνικές, φόρους και εισφορές… Βρίσκεται υπό διωγμόν… Τα μνημόνια είναι ο επιθανάτιος ρόγχος των επιχειρήσεων», υπογράμμισε. Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη, το νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτη Καραβασίλη και τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Υπεραστικών κ. Συμεωνίδη, τον οποίο θα υποστηρίξει, όπως είπε, η ΛΑΕ για την επίλυση προβλημάτων των ΚΤΕΛ. Κατά την επίσκεψή του στη Βέροια, ο κ. Λαφαζάνης εισέπραξε ένα ελπιδοφόρο κλίμα, αφού «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνει για να αλλάξει η κυβέρνηση που τον κοροϊδεύει και εξαπατά με ψεύδη το λαό» όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τραγωδία και δεν πρόκειται να βγουν από τα μνημόνια, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις κηδεμονίας και επιτροπείας, για έναν αιώνα.

Τέλος, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, τους οποίους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η ΛΑΕ βρήκε τρόπους να αναστείλει, εκτίμησε ότι το θέμα αυτό μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. «Από τους πλειστηριασμούς, θα προκύψουν ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις» τόνισε με έμφαση ο κ. Λαφαζάνης και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στη Λαϊκή Ενότητα, στο αντιμνημονιακό μέτωπο, «το οποίο, πάει καλά και πάει ψηλά, αλλά δεν το εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις διότι είναι επικίνδυνο, για τον μνημονιακό χώρο και αυτό ενοχλεί». Ο κ. Λαφαζάνης, έκλεισε την επίσκεψή του στη Βέροια, με ομιλία, το βράδυ, στην «Εληά».


Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

Εργασίες βελτίωσης   και αναβάθμισης   των σχολικών   μονάδων στη Νάουσα

Εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών ...

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης και αισθητικής...

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής  του Δήμου Βέροιας συναντήθηκε  με φορείς της Αλεξάνδρειας

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής ...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, τον ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ο οποίος ξεκίνησε ένα μεγάλο στοίχημα ποδηλατώντας από την Αθήνα προς τον...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν στη δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας όπως προσέλθουν στα γραφεία για την παραλαβή αυτής. Ημέρες : Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 ....