Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ.

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ.

Του δρ.Φώτη Δ. Κουτσουπιά 

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, μια καινοτόμος δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο 2016. Σκοπός της είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη της, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου ως προς τις θέσεις του κόμματος σε όλα τα επίπεδα. Να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις. 

Η Πολιτική Ακαδημία απευθύνεται όχι μόνο σε κομματικά στελέχη, αλλά και σε πρόσωπα που ενεργοποιούνται πολιτικά, χωρίς να είναι οργανωμένα στο κόμμα της ΝΔ. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μια υπόθεση σωστής μεταφοράς του μηνύματος. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε τον προγραμματικό λόγο, έχουμε το αξιακό πλαίσιο. Η μεταφορά του πολιτικού μας λόγου από τα στελέχη πρώτης γραμμής έχει τεράστια σημασία. Ειδικά σε μια εποχή όπου τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα και όπου ο πολιτικός μας αντίπαλος επενδύει συνειδητά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών συνδέεται με συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της απαρτίζεται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες με υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εμπειρία σε τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με τα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας. Οι θεματικές ενότητες αφορούν στα εξής πεδία:

● Ιδεολογία – Η πρόταση διακυβέρνησης της Ν.Δ.

● Οικονομία – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα.

● Εξωτερική πολιτική – Εθνικά θέματα – Ε.Ε. – Διεθνές περιβάλλον.

● Δημόσια Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση.

● Παιδεία – Υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη – Εργασία – Περιβάλλον – Αγροτικός τομέας.

● Ηγεσία – Λήψη αποφάσεων – Διαχείριση κρίσεων.

● Πολιτική επικοινωνία και στρατηγική – Τεχνικές πολιτικής επικοινωνίας.

Η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών διευρύνει τη συνεργασία με τους τομείς και τις γραμματείες του κόμματος, με επιστημονικούς φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη νεολαία.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Ταραντίλης, ο Γιάννης Οικονόμου, πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, πιστεύουν ότι η Πολιτική Ακαδημία της Ν.Δ. αξιοποιεί τον σημαντικότερο πόρο της χώρας, το πολιτικό-στελεχιακό δυναμικό.

Η Διευθύντρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. κα Ρεβέκκα Πιτσίκα υπογραμμίζει ότι: «Καθώς το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών μεγαλώνει, η ανάγκη για επιμόρφωση αυτών των στελεχών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Ας μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρότερη ενασχόληση με την πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες – και μια από τις πιο σημαντικές είναι η συμμετοχή τους στην Πολιτική Ακαδημία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας κάθε φορά, από εξειδικευμένους εισηγητές. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές γνώσεις σχετικές με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρέχει η τεχνολογία, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία, την ηγεσία και άλλα θέματα αιχμής.»

Ο Οδυσσέας Ζώρρας,  Πρύτανης Πανεπιστηµίου Κρήτης, ο Δρ. Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff University, ο Βασίλειος Φεύγας, Πολιτικός Επιστήμονας – Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, ο κ. Μηνάς Παπαδάκης, Χρηματιστής, MBA, DIC., ο Δρ. Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δ.Π.Θ. και πολλοί άλλοι έχουν  συμβάλλει στην επιτυχία της πρωτοποριακής, καινοτόμου αυτής δράσης. Άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος της Ν.Δ. και της κοινωνίας των πολιτών, βοηθά σημαντικά στην κατανόηση των κοινωνικών συνθηκών, απόψεων και προτεραιοτήτων υπό τις οποίες ασκείται η πολιτική δραστηριότητα σήμερα στην Ελλάδα. 

Είναι αυτονόητο για ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα να φροντίζει για τη συνεχή και διαρκή επιμόρφωση των στελεχών του. Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης γνώσεων και βοηθάει ουσιαστικά τα στελέχη στην υποστήριξη του πολιτικού και προγραμματικού λόγου της παράταξης τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε επιμέρους περιβάλλοντα επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινές ευχές του   υπ. Δημάρχου Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη και των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη»

Πασχαλινές ευχές του υπ. Δημάρχου Βέροιας Αντώνη...

Το μήνυμα του Πάσχα είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην...

Ενώπιος   ενωπίω

Ενώπιος ενωπίω

Είμαστε πλέον λίγες μέρες πριν την ημέρα που οι...

Αλεξάνδρα   Ανανιάδου – Βαφείδου - Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δράση με γνώση»

Αλεξάνδρα Ανανιάδου – Βαφείδου - Υποψήφια δημοτική...

Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1962 και κατοικώ στη Βέροια από...

Η στελέχωση   του ψηφοδελτίου   συνεχίζεται στο συνδυασμό “Ώρας Ευθύνης”

Η στελέχωση του ψηφοδελτίου συνεχίζεται στο...

Από τον συνδυασμό “Ώρας Ευθύνης”, ανακοινώνονται τα...

Αντώνης Μαρκούλης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Αντώνης Μαρκούλης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Κ. Βοργιαζίδη με τίτλο...

Ο Νίκος Μωυσιάδης,   νέος πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ο Νίκος Μωυσιάδης, νέος πρόεδρος στο δημοτικό...

Με 28 ψήφους και 6 λευκά ψηφοδέλτια, εκλέχθηκε πρόεδρος...

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε. Δοβρά

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε....

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων του υπ....

Κωνσταντίνος  Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε...

 Αγωνιζόμαστε για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη  Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Το μήνυμα του Πάσχα είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην ελπίδα, στην αισιοδοξία και στην αλληλεγγύη. Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.Ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας Αντώνης...

Είμαστε πλέον λίγες μέρες πριν την ημέρα που οι συμπολίτες μας θα κληθούν να αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις τύχες του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα...