ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ.

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ.

Του δρ.Φώτη Δ. Κουτσουπιά 

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, μια καινοτόμος δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο 2016. Σκοπός της είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη της, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου ως προς τις θέσεις του κόμματος σε όλα τα επίπεδα. Να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις. 

Η Πολιτική Ακαδημία απευθύνεται όχι μόνο σε κομματικά στελέχη, αλλά και σε πρόσωπα που ενεργοποιούνται πολιτικά, χωρίς να είναι οργανωμένα στο κόμμα της ΝΔ. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μια υπόθεση σωστής μεταφοράς του μηνύματος. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε τον προγραμματικό λόγο, έχουμε το αξιακό πλαίσιο. Η μεταφορά του πολιτικού μας λόγου από τα στελέχη πρώτης γραμμής έχει τεράστια σημασία. Ειδικά σε μια εποχή όπου τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα και όπου ο πολιτικός μας αντίπαλος επενδύει συνειδητά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών συνδέεται με συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της απαρτίζεται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες με υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εμπειρία σε τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με τα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας. Οι θεματικές ενότητες αφορούν στα εξής πεδία:

● Ιδεολογία – Η πρόταση διακυβέρνησης της Ν.Δ.

● Οικονομία – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα.

● Εξωτερική πολιτική – Εθνικά θέματα – Ε.Ε. – Διεθνές περιβάλλον.

● Δημόσια Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση.

● Παιδεία – Υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη – Εργασία – Περιβάλλον – Αγροτικός τομέας.

● Ηγεσία – Λήψη αποφάσεων – Διαχείριση κρίσεων.

● Πολιτική επικοινωνία και στρατηγική – Τεχνικές πολιτικής επικοινωνίας.

Η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών διευρύνει τη συνεργασία με τους τομείς και τις γραμματείες του κόμματος, με επιστημονικούς φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη νεολαία.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Ταραντίλης, ο Γιάννης Οικονόμου, πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, πιστεύουν ότι η Πολιτική Ακαδημία της Ν.Δ. αξιοποιεί τον σημαντικότερο πόρο της χώρας, το πολιτικό-στελεχιακό δυναμικό.

Η Διευθύντρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. κα Ρεβέκκα Πιτσίκα υπογραμμίζει ότι: «Καθώς το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών μεγαλώνει, η ανάγκη για επιμόρφωση αυτών των στελεχών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Ας μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρότερη ενασχόληση με την πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες – και μια από τις πιο σημαντικές είναι η συμμετοχή τους στην Πολιτική Ακαδημία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας κάθε φορά, από εξειδικευμένους εισηγητές. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές γνώσεις σχετικές με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρέχει η τεχνολογία, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία, την ηγεσία και άλλα θέματα αιχμής.»

Ο Οδυσσέας Ζώρρας,  Πρύτανης Πανεπιστηµίου Κρήτης, ο Δρ. Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff University, ο Βασίλειος Φεύγας, Πολιτικός Επιστήμονας – Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, ο κ. Μηνάς Παπαδάκης, Χρηματιστής, MBA, DIC., ο Δρ. Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δ.Π.Θ. και πολλοί άλλοι έχουν  συμβάλλει στην επιτυχία της πρωτοποριακής, καινοτόμου αυτής δράσης. Άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος της Ν.Δ. και της κοινωνίας των πολιτών, βοηθά σημαντικά στην κατανόηση των κοινωνικών συνθηκών, απόψεων και προτεραιοτήτων υπό τις οποίες ασκείται η πολιτική δραστηριότητα σήμερα στην Ελλάδα. 

Είναι αυτονόητο για ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα να φροντίζει για τη συνεχή και διαρκή επιμόρφωση των στελεχών του. Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης γνώσεων και βοηθάει ουσιαστικά τα στελέχη στην υποστήριξη του πολιτικού και προγραμματικού λόγου της παράταξης τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε επιμέρους περιβάλλοντα επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...