Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ.

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ.

Του δρ.Φώτη Δ. Κουτσουπιά 

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, μια καινοτόμος δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο 2016. Σκοπός της είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη της, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου ως προς τις θέσεις του κόμματος σε όλα τα επίπεδα. Να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις. 

Η Πολιτική Ακαδημία απευθύνεται όχι μόνο σε κομματικά στελέχη, αλλά και σε πρόσωπα που ενεργοποιούνται πολιτικά, χωρίς να είναι οργανωμένα στο κόμμα της ΝΔ. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μια υπόθεση σωστής μεταφοράς του μηνύματος. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε τον προγραμματικό λόγο, έχουμε το αξιακό πλαίσιο. Η μεταφορά του πολιτικού μας λόγου από τα στελέχη πρώτης γραμμής έχει τεράστια σημασία. Ειδικά σε μια εποχή όπου τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα και όπου ο πολιτικός μας αντίπαλος επενδύει συνειδητά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών συνδέεται με συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της απαρτίζεται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες με υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εμπειρία σε τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με τα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας. Οι θεματικές ενότητες αφορούν στα εξής πεδία:

● Ιδεολογία – Η πρόταση διακυβέρνησης της Ν.Δ.

● Οικονομία – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα.

● Εξωτερική πολιτική – Εθνικά θέματα – Ε.Ε. – Διεθνές περιβάλλον.

● Δημόσια Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση.

● Παιδεία – Υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη – Εργασία – Περιβάλλον – Αγροτικός τομέας.

● Ηγεσία – Λήψη αποφάσεων – Διαχείριση κρίσεων.

● Πολιτική επικοινωνία και στρατηγική – Τεχνικές πολιτικής επικοινωνίας.

Η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών διευρύνει τη συνεργασία με τους τομείς και τις γραμματείες του κόμματος, με επιστημονικούς φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη νεολαία.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Ταραντίλης, ο Γιάννης Οικονόμου, πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, πιστεύουν ότι η Πολιτική Ακαδημία της Ν.Δ. αξιοποιεί τον σημαντικότερο πόρο της χώρας, το πολιτικό-στελεχιακό δυναμικό.

Η Διευθύντρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. κα Ρεβέκκα Πιτσίκα υπογραμμίζει ότι: «Καθώς το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών μεγαλώνει, η ανάγκη για επιμόρφωση αυτών των στελεχών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Ας μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρότερη ενασχόληση με την πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες – και μια από τις πιο σημαντικές είναι η συμμετοχή τους στην Πολιτική Ακαδημία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας κάθε φορά, από εξειδικευμένους εισηγητές. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές γνώσεις σχετικές με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρέχει η τεχνολογία, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία, την ηγεσία και άλλα θέματα αιχμής.»

Ο Οδυσσέας Ζώρρας,  Πρύτανης Πανεπιστηµίου Κρήτης, ο Δρ. Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff University, ο Βασίλειος Φεύγας, Πολιτικός Επιστήμονας – Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, ο κ. Μηνάς Παπαδάκης, Χρηματιστής, MBA, DIC., ο Δρ. Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δ.Π.Θ. και πολλοί άλλοι έχουν  συμβάλλει στην επιτυχία της πρωτοποριακής, καινοτόμου αυτής δράσης. Άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος της Ν.Δ. και της κοινωνίας των πολιτών, βοηθά σημαντικά στην κατανόηση των κοινωνικών συνθηκών, απόψεων και προτεραιοτήτων υπό τις οποίες ασκείται η πολιτική δραστηριότητα σήμερα στην Ελλάδα. 

Είναι αυτονόητο για ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα να φροντίζει για τη συνεχή και διαρκή επιμόρφωση των στελεχών του. Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης γνώσεων και βοηθάει ουσιαστικά τα στελέχη στην υποστήριξη του πολιτικού και προγραμματικού λόγου της παράταξης τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε επιμέρους περιβάλλοντα επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών -  Κατασχέθηκαν περισσότερα από 11 κιλά κάνναβη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας...

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν από...

Μίσθωση λεωφορείου από το Δήμο Νάουσας για την συμμετοχή δημοτών στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα

Μίσθωση λεωφορείου από το Δήμο Νάουσας για την...

 Ο Δήμος Νάουσας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για...

Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας

Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο...

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στη συνεδρίαση...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019-ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - Φέτος γίνομαι δυο ετών

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019-ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - Φέτος γίνομαι δυο...

Φέτος γίνομαι δυο ετών. Στα περσινά μου γενέθλια μου...

Η Βέροια τιμάει σήμερα τον  Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο

Η Βέροια τιμάει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Βέροιας η...

Οργανωτική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ν. Ημαθίας: Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα

Οργανωτική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ν. Ημαθίας:...

Η Επιτροπή Αγώνα Ημαθίας για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανακοινώνει...

Ενεργειακή αναβάθμιση  και βελτίωση υποδομών σε σχολεία Ειρηνούπολης,  Κοπανού και  στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών σε...

Τρία νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης...

Απ. Εμμανουηλίδης: Πρώτος στόχος να γίνει η Βέροια κεντρικός τουριστικός προορισμός

Απ. Εμμανουηλίδης: Πρώτος στόχος να γίνει η Βέροια...

Δεσμεύτηκε για κυκλοφοριακό, δημόσια ασφάλεια,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σήμερα τις πρώτες πρωινές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 2 αλλοδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, καθώς και ένας 19χρονος ...

 Ο Δήμος Νάουσας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για την μετάβαση στην Αθήνα όσων δημοτών του ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.Οι δημότες που...