Γεωργία Μπατσαρά: Πλήρης εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου μας

Γεωργία Μπατσαρά: Πλήρης εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου μας

«Βιώνουμε την εγκατάλειψη. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τα χωριά μας από την Δημοτική αρχή». Αυτά διεμήνυσαν στην Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» Γεωργία Μπατσαρά, οι κάτοικοι των χωριών της Συκιάς, των Παλατιτσίων και της Βεργίνας.

Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας συνοδευόμενη από υποψήφιους/ιες Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού της, το βράδυ της Πέμπτης συναντήθηκε με κατοίκους των τριών τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ανύπαρκτο έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής στα χωριά τους, αλλά και στην προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφους από άλλους που τους υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια».

«Εμείς ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα από εσάς, τους απλούς ανθρώπους που μοχθείτε καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και σαν Δημοτική αρχή, από την πρώτη κιόλας μέρα, θα ασχοληθούμε με τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Για να νοιώσετε πως πραγματικά ενδιαφερόμαστε για εσάς και δεν σας σκεφτόμαστε σε μια ετήσια γιορτή ή στην προεκλογική περίοδο» τους είπε η Γεωργία Μπατσαρά και την ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον που δείχνει.

Σύμφωνα με αυτά που κατέθεσαν οι κάτοικοι στην Υποψήφια Δήμαρχο και μετά από διαλογική συζήτηση, στην Συκιά το μεγάλο πρόβλημα είναι το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο, με σωλήνες αμιάντου, δίκτυο ύδρευσης και η μικρή ποσότητα πόσιμου νερού και άρδευσης, επειδή χάνονται ανεκμετάλλευτες ποσότητες νερών από τις πηγές.

Επιπλέον για το χωριό της Συκιάς, είναι η κακή κατάσταση του δρόμου από το χωριό τους μέχρι τα Παλατίτσια. «Ολημερίς τον στρώνανε και το βράδυ εξαναχαλούσε…» είπαν σκωπτικά και σε παράφραση της ιστορίας για το γιοφύρι της Άρτας.
Στα Παλατίτσια, επίσης, το πρόβλημα είναι η έλλειψη επάρκειας νερού. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα κατασκευής ενός άρτιου αρδευτικού δικτύου για το πότισμα των καλλιεργειών τους, αλλά σε πρώτη φάση να δημιουργηθούν άλλες δύο γραμμές από τον Αλιάκμονα για να υπάρξει επάρκεια νερού για τον σκοπό αυτό.

Η περιοδεία της Γεωργίας Μπατσαρά έκλεισε στη Βεργίνα όπου έτυχε μεγάλης υποδοχής. Εκεί οι κάτοικοι εξήραν το ήθος και την πολιτική πορεία της Υποψηφίας Δημάρχου και στην συνέχεια της ανέφεραν πως «αυτά τα χρόνια δεν έγινε τίποτα στο χωριό μας. Εδώ και μήνες, είπαν χαρακτηριστικά, υπάρχει  σπασμένη μια κολώνα φωτισμού σε πεζοδρόμιο, ενημερώσαμε αλλά ακόμα δεν έγινε τίποτα και ο  κεντρικός πεζόδρομος είναι σε κάκιστη κατάσταση. Αν αυτό δεν είναι εγκατάλειψη, τότε τι είναι;» αναρωτήθηκαν στο τέλος.

Τέλος οι κάτοικοι της Βεργίνας επισήμαναν πως «η Βεργίνα, οι Αιγές, το Βασίλειο των Μακεδόνων, δεν πήρε ούτε το ελάχιστο που δικαιούται ως ιστορία, ως ένα σημείο παγκόσμιας αναφοράς. Ό,τι γίνεται σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους, δεν είναι αποτέλεσμα προσπαθειών του Δήμου Βέροιας, αλλά των αρχαιολογικών υπηρεσιών».     

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, έκανε την εξής σύντομη δήλωση:

«Λυπάμαι πολύ που οι κάτοικοι των χωριών αυτών, μου μετέφεραν την δυσαρέσκειά τους και το αίσθημα εγκατάλειψης που νοιώθουν. Τους κατανοώ απόλυτα γιατί κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό των Πιερίων, τα οποία χωριά θα επισκεφθώ την Κυριακή και ξέρω τι ζητούν από μια Δημοτική αρχή. Θέλουν να νοιώθουν την ζεστασιά, την οποία δεν την έχουν. Είναι ολιγαρκείς και όταν κάποιοι τους υπόσχονται πολλά, τους αποστρέφονται. Είναι άνθρωποι που θέλουν λίγα, αλλά υλοποιήσιμα.

Βέβαια στα χωριά αυτά υπάρχει και η Βεργίνα, παγκόσμιο σημείο αναφοράς, όπως ανέφεραν, και αιχμή της τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο Βέροιας, την Ημαθία και την χώρα μας. Ένας χώρος που όταν ένας τουρίστας τον επισκέπτεται, θα πρέπει να νοιώθει πως βρίσκεται σ΄ έναν τόπο αντάξιο της ιστορίας του και όχι μίζερο από την εγκατάλειψή του.

Διαβεβαιώνω ότι ως Δημοτική αρχή θα έχω στην πρώτη σειρά της ατζέντας μου την λέξη «ενδιαφέρον» και όχι «εγκατάλειψη» για όλα χωριά του Δήμου μας. Ο Δήμος μας αξίζει καλύτερα…».     

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης «Άξονας 6ος : Υποδομές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη»

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης «Άξονας 6ος : Υποδομές για...

 Χτίζουμε τη Βέροια του αύριο σε γερά θεμέλια Η...

Αποκαλυπτική η Γεωργία Μπατσαρά σε Αγ. Βαρβάρα, Άμμο και Μετόχι

Αποκαλυπτική η Γεωργία Μπατσαρά σε Αγ. Βαρβάρα, Άμμο...

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες ο πρώτος κύκλος των ...

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας σε εμπορικά καταστήματα και καφενεία της οδού Πιερίων και της Πλ. Ωρολογίου.

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας σε εμπορικά...

Μαζική εξόρμηση σε καταστήματα της οδού Πιερίων, το...

ΠΑΜΕ   ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από  17   εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τη προηγούμενη εβδομάδα

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα...

Με Σοφία Υφαντίδου κλείνει το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία

Με Σοφία Υφαντίδου κλείνει το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα...

 Με  την Σοφία Υφαντίδου, κλειδώνει το ψηφοδέλτιο του...

Παρουσίαστηκε η  τουριστική καμπάνια του Δήμου Νάουσας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρουσίαστηκε η τουριστική καμπάνια του Δήμου...

Η Νάουσα ταξιδεύει στον κόσμο κι ας μην έχει...

Π. Παυλίδης:

Π. Παυλίδης:" Εμείς οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ δεν...

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παραβρέθηκαν χθες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός- μουσικοθεραπεύτριαwww.sonatal.gr Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον…. Ο θρήνος της Παναγίας. Ο σπαραγμός μιας μητέρας. Ο θρήνος για τον επίγειο θάνατο. Ένα από ...

 Χτίζουμε τη Βέροια του αύριο σε γερά θεμέλια Η αναβάθμιση και η επέκταση των υποδομών του Δήμου Βέροιας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο σχέδιο μας για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη που να...