Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Το πέμπτο βιβλίο του Γεωπόνου Δημήτρη Στυλιανίδη!

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Το πέμπτο βιβλίο του Γεωπόνου Δημήτρη Στυλιανίδη!

Είναι ο τίτλος του πέμπτου βιβλίου του Γεωπόνου Δ.Κ. Στυλιανίδη με τους συνεργάτες του Θ.Ε. Σωτηρόπουλου, Α.Δ. Σιμώνη και Δ.Δ. Αλμαλιώτη, που πραγματεύονται την ιστορία της διατροφής του ανθρώπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ποια πολύτιμα στοιχεία περιέχουν οι τροφές, που κράτησαν το τελειότερο ζωντανό πλάσμα της γης να μείνει ρωμαλέο στην πορεία των αιώνων, να αναπτυχθεί ο εγκέφαλός του, να πλουτίσει η σκέψη του, η ψυχή του, και να αναπτυχθεί ο πολιτισμός γενικά της γης και να διδάσκεται στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και συνεχώς να συμπληρώνεται με νέες θεωρίες και γνώσεις, ειδικά την εποχή που ζούμε…

Και οι τέσσερις διαπρεπείς επιστήμονες πρόσφεραν ανιδιοτελώς ό,τι επιστημονικό πλούτο συγκέντρωσαν με τη μελέτη και την έρευνα και τον κατέθεσαν στον «μαέστρο» της συγγραφής του βιβλίου.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο θα βρεθούμε μπροστά σε πολλά άλλα αξιόλογα ονόματα που ξόδεψαν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους, για να προσθέσουν το δικό τους «γυαλιστερό» πετράδι της γνώσης στη διατροφή του ανθρώπου.

Ασφαλώς, όταν τρώμε συμμετέχοντες σ’  ένα πλούσιο και γαργαλιστικό γεύμα, δεν σκεφτόμαστε την αξία της διατροφής που η φύση μας προσφέρει. Κυριαρχεί το αίσθημα της απόλαυσης. 

Όμως όλα τα πολύτιμα στοιχεία, εάν ο οργανισμός μας είναι υγιής, με θεϊκή ευλάβεια και ατέλειωτο κόπο, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε, θα τα ξεχωρίσει και θα τα στείλει στη μορφή που κάθε τέλειο εξάρτημα της ανθρώπινης μηχανής χρειάζεται να καταναλώσει, ώστε κι εκείνο με τη σειρά του να φτιάξει το ανάλογο προϊόν, για να λειτουργήσει τέλεια η μηχανή του ανθρώπου. 

Κι ακόμη πιο υψηλό, αν προλάβει προτού «φύγει», να προσθέσει κι αυτό πολύτιμες γνώσεις βοηθώντας τις μελλούμενες γενιές. 

Φίλε αναγνώστη, η ζωή μας έτσι έπρεπε να είναι. Μια υπέροχη αλυσίδα στην οποία συνέχεια θα προστίθεται κι ένας καινούργιος πολύτιμος κρίκος. 

Το βιβλίο που κρατάς και διαβάζεις αξίζει να είναι φίλος και σύντροφός σου σ’ όλη τη ζωή σου. Θα σου δίνει δύναμη και κουράγιο και ταυτόχρονα με τις γνώσεις που θα αποκτήσεις θα αποφεύγεις τις κακοτοπιές της ζωής.  

Κάθε οικογένεια το χρειάζεται για να το συμβουλεύεται. Η σωστή επιλογή της τροφής και του πιοτού θα κρατάει έτοιμη, ζεστή και δυνατή τη μηχανή του σώματος, της σκέψης και της ψυχής, για να αντιμετωπίζεις κάθε εξωγενή απειλή.

Η αρχιτεκτονική δομή του βιβλίου είναι έξυπνα σχεδιασμένη. 

Ο πίνακας των περιεχομένων σαν ένας χαριτωμένος ξεναγός από τις πρώτες σελίδες σε βοηθά να περιπλανηθείς ευχάριστα στις επιστημονικές γνώσεις. 

Ας μου επιτραπεί, προτού κλείσω το σημείωμά μου, να μιλήσω για δύο εξαιρετικούς και φιλεργατικούς επιστήμονες, τον Γεωπόνο Επίτιμο Διευθυντή του Ινστιτούτου φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας κ. Δ. Στυλιανίδη και τον Δρ  Α.Δ. Σιμώνη, Γεωπόνο – χημικό, Επίτιμο Διευθυντή Ινστιτούτου Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης. 

Με τον κ. Δημήτρη Στυλιανίδη είμαστε φίλοι εδώ στη Βέροια επί (36) τριάντα έξι χρόνια. Η προσφορά του στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ. Η προσέγγιση των αγροτών οποιαδήποτε ημέρα και ώρα για να λύσουν κάποιο πρόβλημα ασθένειας των δέντρων τους ήταν ελεύθερη είτε στο Ινστιτούτο είτε στο χωράφι, και πάντοτε αφιλοκερδώς. 

Με τον Δρ Α. Σιμώνη συναντιόμασταν στο γήπεδο της ΧΑΝΘ για να προπονηθούμε. Ο κ. Αστέριος Σιμώνης ξεκίνησε ως ακοντιστής και μετά τον κέρδισε η σφυροβολία. Και στα δύο αγωνίσματα διακρίθηκε για τις επιδόσεις του, αλλά και για το εξαιρετικό ήθος που απέπνεε.

Κλείνοντας το σημείωμά μου, ευχαριστούμε όλους τους επιστήμονες, όπως και τον ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΟ ΤΥΠΟΣ» 

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...