Έφη Αχτσιόγλου από τη Βέροια: Ανοιχτό προσκλητήριο για ενεργό ρόλο των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Έφη Αχτσιόγλου από τη Βέροια: Ανοιχτό προσκλητήριο για ενεργό ρόλο των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ανοιχτό προσκλητήριο στους πολίτες που ακουμπούν τις προσδοκίες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της επικοινωνίας του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον σκοπό αυτό, βρέθηκε χθες το απόγευμα στη Βέροια, η βουλευτής και πρώην υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην «Ελιά» έκανε λόγο για μια αμφίδρομη διαδικασία επικοινωνίας με τους δημοκρατικούς πολίτες ώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο ώριμος και ο κόσμος να λάβει ενεργό ρόλο στην Προοδευτική Συμμαχία και στην εξέλιξη της κοινωνίας.


Η κα Αχτσιόγλου, που πλαισιωνόταν από την βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας Στέργιο Καλπάκη και τον συντονιστή της Ν.Ε. Ημαθίας Τάσο Κωστόπουλο, τόνισε ότι η Ν.Δ. υλοποιεί μια αυταρχική πολιτική που θέλει να έχει τον έλεγχο για τα πάντα, είναι βαθιά οπισθοδρομική, οδηγεί με τεράστια άλματα τη χώρα προς τα πίσω στον εργασιακό τομέα, με υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, της συλλογικής διαπραγμάτευσης κ.ά και είναι επικίνδυνη, όπως είπε, στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ελέω ισορροπιών με το ακροδεξιό ακροατήριο. Εκανε επίσης λόγο για «κουκουλώματα» σε θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη (Novartis), για ευνοϊκές ρυθμίσεις στις Τράπεζες με τα θαλασσοδάνεια, για σκληρή εφαρμογή «νόμου και τάξης» και ότι γκρέμισε σε ελάχιστους μήνες, ότι έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κοινωνία, τα τελευταία χρόνια. «Δυστυχώς τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται, και ήδη έχουμε ρεκόρ απολύσεων» είπε η πρώην υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι «πρέπει οπωσδήποτε να μπει ένα φρένο σε όλα αυτά».


Σχετικά με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτίμηση, η κα Αχτσιόγλου σημείωσε ότι παρέλαβαν άδεια ταμεία και ένα εκτροχιασμένο δημοσιονομικό πρόγραμμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτός που έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, όπως είπε, και άφησε 25 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, με ρυθμισμένα χρέη. «Υπήρξαν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, η χώρα βγήκε στις Αγορές και στα επόμενα βήματα ήταν η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης. Δεν λύθηκαν βέβαια όλα τα προβλήματα, αλλά η κυβερνητική μας πορεία, έφερε μπροστά τη χώρα… Όμως, οι πολίτες, πολλές φορές, αν δεν καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους», εκτίμησε η κα Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική ευθύνη για την εκλογή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση. «Ίσως να μην επικοινωνήθηκαν κακά, όλα αυτά που κάναμε» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, χαρακτήρισε χυδαίο λαϊκισμό τον ισχυρισμό ότι το προσφυγικό πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι μεταναστευτικές ροές το τελευταίο τρίμηνο και ο ίδιος ο υπουργός (Χρυσοχοΐδης) παραδέχτηκε στην Ε.Ε. ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα, που αφορά και την Ευρώπη.

Ερωτηθείσα για τον isiriza δήλωσε ότι υπάρχει συμμετοχή και ενδιαφέρον κυρίως από τη νέα γενιά και ότι αυτό το άνοιγμα στην Περιφέρεια, γίνεται προς την κοινωνία και όχι προς τους βουλευτές και τα στελέχη.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έδειξε μόνο ισχυρή κυβέρνηση, αλλά και ισχυρή αντιπολίτευση», απάντησε σε σχετική ερώτηση ενώ σε άλλη ερώτηση, εάν «βολεύει» τον ΣΥΡΙΖΑ η «αυταρχική», όπως την χαρακτήρισε, πολιτική της Ν.Δ. για να στρέψει μια μερίδα του κόσμου προς την αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε ότι «ποτέ δεν θα το πούμε αυτό για μια πολιτική που πάει πίσω τη χώρα και πλήττει την κοινωνία».

Τέλος, για τις εισφορές των αγροτών, εκτίμησε ότι η επαναφορά των κλάσεων είναι ένα άδικο σύστημα που τους βρίσκει αντίθετους.

Ακολούθησε στον ίδιο χώρο, κεντρική ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου σε ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της Ελιάς.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...