Τάσος Μπαρτζώκας για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου: «Χρέος μας είναι να φτιάξουμε ένα κράτος θωρακισμένο από ευκαιριακούς τυχοδιώκτες»

Τάσος Μπαρτζώκας για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου: «Χρέος μας είναι να φτιάξουμε ένα κράτος θωρακισμένο από ευκαιριακούς τυχοδιώκτες»

Στη συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος ως μέλος της Ειδικής Προανακριτικής συμμετείχε εκ των έσω στη διαδικασία προανάκρισης. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με  177  ψήφους υπέρ της παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο,  κλείνοντας τον κύκλο του παραδικαστικού και παρακρατικού μηχανισμού, με εκτελεστικό βραχίονα τον ίδιο και πολιτικό εμπνευστή το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας, οι παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη ευθύνονται για την τραυματισμένη δημοκρατία μας, η οποία αποτελεί το καταφύγιο των αδυνάμων. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ξεθωριάζει όλο και περισσότερο από τα συνεχόμενα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το κράτος «μαγαζί», την ποδηγέτηση των ΜΜΕ, την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, την τραγωδία στο Μάτι και τις κακοφτιαγμένες σκευωρίες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε ότι η αποκάλυψη της αλήθειας και η παραπομπή του Κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και των συμμέτοχων, δεν είναι αρκετή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι μια μικρή νίκη της δημοκρατίας. Η ουσιαστική νίκη της δημοκρατίας θα έχει επιτευχθεί όταν το κράτος είναι απροσπέλαστο από ευκαιριακούς τυχοδιώκτες και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

 Το κείμενο της ομιλίας του Τάσου Μπαρτζώκα:

Αξιότιμη κα. Πρόεδρε,

Η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται μόνο για την τραυματισμένη ελληνική οικονομία. Ευθύνεται κυρίως για την τραυματισμένη, τη βαριά μάλιστα τραυματισμένη, δημοκρατία.

Οι απόπειρες αλλοίωσης των θεμελιωδών θεσμών, των βάσεων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, δεν έχουν τελειωμό, όπως διαφαίνεται και από τα όσα αποκαλύπτονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα.

Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, ξεθωριάζοντας παντελώς το ιδεολογικό και ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς, αριστερά, και μάλλον τελευταίας. Κάθε πολίτης που παρακολουθεί την επικαιρότητα δε μπορεί παρά να μένει άναυδος μπροστά στον κυνικό τυχοδιωκτισμό που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τίμημα.

Ακόμα και με τίμημα την ίδια τη δημοκρατική πολιτεία που είναι το κατεξοχήν καταφύγιο του αδύναμου.

·                     Σκευωρία Novartis και επιδίωξη εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων

·                     Υπόθεση Μιωνή και κράτος μαγαζί

·                     Έλεγχος των  ΜΜΕ και υπόθεση Καλογρίτσα

·                     Η υπόθεση στο Μάτι : 102 νεκροί συμπολίτες μας, κατεστραμμένες περιουσίες γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι

Είναι πραγματικά ζοφερά και αδιανόητα όσα έχουν έρθει στο φως, μόνο τον τελευταίο μήνα.

      

Η μεγαλύτερη όμως απόπειρα βλάβης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος εντοπίζεται στο πεδίο της δικαιοσύνης, μέσω της αλλοίωσης της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Το Σώμα σήμερα καλείται να φανεί αντάξιο των περιστάσεων και να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες του, ως προς  τα αδικήματα τα οποία φέρεται να διέπραξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, ενέχει τεράστιους συμβολισμούς.

Θα αποδείξει ότι οι καταλύτες του Συντάγματος και των νόμων, όσο και αν επικαλούνταν ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, όσο και αν υπόσχονταν σε μια τσακισμένη κοινωνία από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ότι θα «μας τάραζαν στη νομιμότητα» είναι μόνο ευκαιριακοί.

Τους συμβολισμούς αυτούς τους έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα.

Τους έχει ανάγκη το πολιτικό και το δικαιοκρατικό μας σύστημα, έτσι ώστε να αποδείξει ότι εν έτει 2020 οι θεσμικές εγγυήσεις του κράτους δικαίου δεν είναι θεωρητικά εργαλεία. Υπάρχουν και λειτουργούν.

 

 

Ο κατάλογος των αδικημάτων τα οποία φέρεται να τέλεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι μακρύς και αποκαλύπτει το εύρος του παραδικαστικού κυκλώματος και του παρακράτους που ο ίδιος και οι πολιτικοί εμπνευστές του προσπάθησαν να εγκαταστήσουν.

 

·                     Ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας

·                     Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος

·                     Παράβαση καθήκοντος κατ’εξακολουθησιν

·                     Απόπειρα εκβίασης

·                     Δωροληψία Πολιτικού Αξιωματούχου και υπαλλήλου

·                     Εγκληματική Οργάνωση

Ένας πρώην δικαστικός λειτουργός και μέλος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του, αν όχι με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης σίγουρα με την ανοχή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του τέως Πρωθυπουργού.

Τα προαναφερόμενα ποινικά αδικήματα στοιχειοθετούν απόλυτα την έννοια της προσβολής του πολιτεύματος.

 


Ωστόσο, δε μπορούμε να υποκρινόμαστε. Το τραύμα που έχει υποστεί η δημοκρατία μας δεν επουλώνεται με την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής και την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου σε ειδικό δικαστήριο.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να θωρακίσουμε το πολίτευμα μας προκειμένου να μη δεχτεί ξανά τέτοιες βάναυσες επιθέσεις.

Δεν είναι αρκετή απλά μια κάθαρση. Δεν αρκεί μια τιμωρία και η αποκάλυψη της αλήθειας.

Η υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε ένα κράτος, που δεν είναι ούτε λάφυρο, ούτε μαγαζί, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε.

Η παραπομπή του πρώην Υπουργού θα είναι μόνο μια μικρή νίκη της δημοκρατίας σήμερα. Η πραγματική νίκη θα είναι όταν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου, απροσπέλαστο από ευκαιριακούς τυχοδιώκτες. Και γι΄αυτό έχουμε δρόμο μπροστά μας.

 

 

Ο σύνδεσμος για την ομιλία του Τάσου Μπαρτζώκα:

 

https://studio.youtube.com/video/wFVJfPO14q4/edit/basic

 

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του:

 

https://www.youtube.com/watch?v=J3i-kMimvno

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΔΗΜΟΝΕΙ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΔΗΜΟΝΕΙ… του Γιάννη...

 Εδώ  σε μια γωνιά της σκέψης κάθομαικαι πώς...

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη - Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Βέροια: Συνελήφθη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παρακώλυση συγκοινωνίας και κατοχή ράβδου

Βέροια: Συνελήφθη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής...

Συνελήφθη χθες (24 Σεπτεμβρίου2020) το απόγευμα σε ...

Δήμος Βέροιας: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

Δήμος Βέροιας: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και...

Δώδεκα υποτροφίες σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης για νέους και νέες της Κεντρικής Μακεδονίας

Δώδεκα υποτροφίες σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης...

Δώδεκα (12) υποτροφίες σπουδών επαγγελματικής...

Συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

Συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τους...

Την Παρασκευή, 25/9/2020 στο 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (Από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου)

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (Από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου)

Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΒεροίας, Ναούσης και...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΑ1 – ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας έχει την τιμή να συμμετέχει και πάλι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 40 ετών, ο Βεροιώτης γιατρός Γεώργος Θεοδ. Πίσπας. Ο 40χρονος παθολόγος έδινε μάχη με τον καρκίνο και διατηρούσε ιατρείο στον Κοπανό Νάουσας. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 25...

Συμπολίτες, η περιοχή της Θεσσαλίας πνίγηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ορμητικά νερά και τόνοι λάσπης κατέκλισαν σπίτια, επιχειρήσεις και περιοχές ολόκληρες. Εκατοντάδες...

-Κάρτες με οδηγίες βήμα-βήμα, παρήγγειλε ο Δήμος για να τοποθετηθούν στις ηλεκτρονικές βάσεις@@ads-307@@Από την 1η Σεπτεμβρίου, ως γνωστόν, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Βέροιας 28 δημοτικά ποδήλατα και...

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Γυμνάσιο Μακροχωρίου  στο 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, παρελθόν, παρόν, μέλλον» οποίο τελεί  υπό την Αιγίδα της Ελληνικής...