΄Δράση με γνώση΄, ο συνδυασμός του Κώστα Βοργιαζίδη. ΄Δεν είμαστε συνέχεια της Συμπολιτείας. Δεν πήρα το δαχτυλίδι από τη δήμαρχο΄

΄Δράση με γνώση΄, ο συνδυασμός του Κώστα Βοργιαζίδη. ΄Δεν είμαστε συνέχεια της Συμπολιτείας. Δεν πήρα το δαχτυλίδι από τη δήμαρχο΄

‘Δράση με γνώση’ είναι το όνομα του συνδυασμού του Κώστα Βοργιαζίδη, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε πριν από λίγο στην Ελιά ο υποψήφιος δήμαρχος. Ο Κώστας Βοργιαζίδης μεταξύ άλλων ανέφερε σχεδιασμούς με κύριους άξονες τον τουρισμό και την ανάπτυξη, με έμφαση στα προβλήματα των χωριών και την κοινωνική πολιτική.

Τα πρώτα ονόματα που παρουσίασε ο κ. Βοργιαζίδης ήταν αυτά των δημοτικών συμβούλων Άρη Λαζαρίδη, Νίκου Μαυροκεφαλίδη, Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, Χρήστου Κούτρα, Μαρίας Παπαϊωάννου, Θωμά Αγγελίνα, τους νυν προέδρους κ.κ. Κακαγιάννη (Παλατίτσια), Τέτο (Συκιά), Τζήμα (Κουμαριά), Σοφιανίδη (Γεωργιανούς), Παπαδόπουλο (Κουλούρα), Χειμώνα (Σφηκιά), Μισοκέφαλο (Δάσκιο), Εμμανουηλίδη (Βεργίνα), Μισοκέφαλο (Δάσκιο), Ασλάνογλου (Βέροια), Βοργιαζίδου (Διαβατός), τους κ.κ. Σιδηρόπουλο (μηχανικός), Ανθυμιάδη (γιατρός) και τις κ. Μπέτσιου, Χολέβα, Γκόγκα.

 

Υπερέβην την επετηρίδα!

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι ο συνδυασμός δεν είναι συνέχεια της ‘Συμπολιτείας’. «Έχουμε ευθύνη για τα όποια λάθη, αλλά έγινε και γίνεται έργο», σημείωσε.

Για τον έχει πάρει το ‘δαχτυλίδι’ από τη δήμαρχο απάντησε επίσης αρνητικά, λέγοντας ότι σε εύθετο χρόνο είχε δηλώσει ‘παρών’ στη δήμαρχο στην περίπτωση που δεν κατέβαινε η ίδια, όπως έπραξαν και άλλοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της ‘Συμπολιτείας’, όπως είπε. «Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι η υπέρβαση της επετηρίδας», σχολίασε, «αφού άλλοι ήταν 8 και 10 χρόνια δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ μόνο 3».

Για τις επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δήλωση περί μη αιτήματος χρίσματος από κόμματα, ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε ότι είχε συνάντηση με τους Ενεργούς Πολίτες και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την απάντηση της δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου στα όσα είπε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης στη διάρκεια της δικής του ιδρυτικής διακήρυξης, ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε είναι δικαιολογημένο να θίγεται όποιος έχει κάνει κάποιο έργο, και «κάθε πρόκληση θέλει και μια απάντηση».

Για το έργο της ανάπλασης, υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός έγινε τη θητεία 2007-10, με επίκεντρο τον σεβασμό στον πολίτη και τον πεζό και όχι στο αυτοκίνητο. 

«Θα έπρεπε κατά την άποψή μου να προηγηθεί ο χώρος πάρκινγκ, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι», τόνισε, σημειώνοντας ότι το έργο έχει περισσότερα θετικά από όσα αρνητικά σημεία.

Για τη γέφυρα Κούσιου και τα χρήματα της δωρεάς που δεν αξιοποιήθηκαν, κάτι που σχολιάστηκε χθες από τον κ. Καραπαναγιωτίδη, απάντησε ότι «ο αντιπεριφερειάρχης δεν πρέπει να μιλάει γιατί ο ίδιος κατάφερε να χάσει τα χρήματα του τέταρτου τριμήνου των κοινωνικών δομών».

Τέλος, για το κυκλοφοριακό, το οποίο επισήμανε ο κ. Καραπαναγιωτίδης ως πρώτη προτεραιότητα δική του, ο κ. Βοργαιζίδης απάντησε ότι ήδη εκπονείται μελέτη και μάλιστα για το σύνολο της πόλης. «Βιάζεται ο κ. Καραπαναγιωτίδης», σχολίασε.

 

Ιδρυτική διακήρυξη

ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ

Μέτωπο στην κρίση, Ανάπτυξη, Κοινωνική Αλληλεγγύη

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνδημότισσες και συνδημότες

Η πρώτη τετραετία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ολοκληρώνεται σύντομα και όσοι επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Μαΐου καλούμαστε να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης.

 

Και να στοχαστούμε. Ταυτόχρονα οφείλουμε να επανατοποθετηθούμε πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και τις συνακόλουθες οξυμένες ανάγκες που διαμορφώνονται σε ολοένα δυσχερέστερες συνθήκες.

 

Η αυτοδιοικητική τομή του 2010 υποσχόταν πολλά. Οι προσδοκίες μας, όμως, διαψεύστηκαν.

 

Ο «Καλλικράτης» ατυχώς παρέκκλινε από τον εκσυγχρονιστικό και αναμορφωτικό χαρακτήρα του επειδή η κρατική μηχανή προέταξε τον περιορισμό του δημόσιου χρέους, τη μείωση των ελλειμμάτων και την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών, προχωρώντας στη δραστική ελάττωση των δημοσίων δαπανών σε καίριους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία αλλά και οι ΟΤΑ. Ήμασταν οι πρώτοι από τους φορείς του Δημοσίου που βιώσαμε τις συνέπειες, με την ασφυκτική μείωση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

 

Τραγικός αποδέκτης των μέτρων αυτών ήταν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη, που έμειναν άνεργοι, χωρίς προοπτικές εργασίας, που βρέθηκαν στο δρόμο με το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα χιλιάδες νοικοκυριά που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σήμερα σε βασικές καθημερινές ανάγκες όπως επιβεβαιώνουν τα συσσίτια και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Τραγικοί αποδέκτες είναι οι νέοι που δεν μπορούν πλέον να ονειρευτούν και ως μοναδική διέξοδο και προοπτική στη ζωή τους βλέπουν τη μετανάστευση.

 

Στο κλίμα αυτό, κάθε επενδυτική δραστηριότητα καθηλώθηκε και η αγροτική παραγωγή αποδυναμώθηκε.

 

Οι ΟΤΑ, στα όρια της ασφυξίας, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε διεκπεραιωτή κεντρικών πολιτικών αποφάσεων, ανήμποροι να ανταποκριθούν στο κοινωνικό έργο τους καθώς οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης πολιτών διαρκώς συρρικνώνονται.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες

Σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον, εμείς τολμούμε… και δηλώνουμε παρόντες.

 

Η νέα εποχή, όπως διαμορφώνεται σήμερα, απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά κοινωνική αυτοοργάνωση, συλλογικότητες και συνέργειες όλων των κοινωνικών δυνάμεων που αναμφισβήτητα διαθέτει και ο τόπος μας. Απαιτεί όραμα, φαντασία και τόλμη προκειμένου να βρεθούν νέοι δρόμοι που θα οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σε δύο άξονες δράσης: Στον τομέα της ανάπτυξης, κεντρική θέση στις προτεραιότητες μας καταλαμβάνουν η τόνωση της παραμελημένης υπαίθρου και ο τουρισμός. Για τη Βέροια και τα χωριά μας, οι επιλογές μας είναι να μεταμορφωθούν σε περιοχές όπου ο καθένας θα ήθελε να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του, γιατί θα έχει κατακτηθεί το δικαίωμα για ποιοτική ζωή. Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε ο δήμος να ενδυναμώσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα για να ανακουφίσει όλες τις ευπαθείς ομάδες.

 

Δεσμευτικές μας θέσεις και αρχές:

- Σεβόμαστε τα κόμματα ως σημαντικούς θεσμούς της δημοκρατίας μας.

Δεν επιθυμούμε, όμως, ούτε τα χρίσματα ούτε τα επιχρίσματά τους.

- Ζητώντας τη διοίκηση του δήμου μας, απευθυνόμαστε στο σύνολο των συμπολιτών μας. Σε αυτούς θα λογοδοτούμε και μόνο.

 

- Η χειραφετημένη αυτοδιοίκηση προϋποθέτει ακηδεμόνευτους, ελεύθερους συμβούλους, κατά το «όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά» του Ρήγα Φεραίου.

 

- Αθροίζουμε, από τους εκλεκτούς του δήμου μας, προσωπικότητες που έχουν καταξιωθεί μέσα από το κοινωνικό τους έργο, πέρα από αυθαίρετους διαχωρισμούς.

 

- Καλούμε σε συμπαράταξη για να συντάξουμε τον χάρτη των κοινωνικών προταγμάτων,

 

- Μακριά από αρνητισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις.

- Δεσμευόμαστε για νομιμότητα και διαφάνεια στην εφαρμογή

πολιτικών του προσκηνίου, πάντα επ’ ωφελεία της κοινωνίας των πολιτών.

 

- Δηλώνουμε μηδενική ανοχή στην ανομία.

- Ενώνουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις εγνωσμένων ικανοτήτων για να εισφέρουν στο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

- Πάντα δίπλα στον πολίτη και στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας, τους οποίους θέλουμε συνεργάτες στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων του δήμου μας.

 

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μίας σύγχρονης διοίκησης του δήμου που θα εστιάζει στα καθημερινά προβλήματα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του τόπου και των συμπολιτών μας. Όχι μπροστά από τους πολίτες αλλά σε ισότιμη συμπόρευση.

 

Έχουμε το όραμα και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας, έχουμε τη φαντασία να βρούμε δρόμους για να το υλοποιήσουμε, έχουμε την τόλμη να το πραγματοποιήσουμε. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία.

 

Διαμορφώνουμε σχέδια για τις λύσεις των κοινωνικών αιτημάτων μέσα από τις ΑΡΧΕΣ:

 

· Της αξιοκρατίας

· Της ισονομίας

· Της ισοπολιτείας

· Της διαφάνειας

· Της συλλογικότητας

· Της αλληλεγγύης

· Της ισόρροπης ανάπτυξης του δήμου μας

· Της κοινωνικής λογοδοσίας

Εγγυητής των αρχών μας, ο υποψήφιος δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων.

Συνδετικός μας ιστός, το κοινό καλό και το γενικό συμφέρον.

Κοινός μας τόπος, η προσφορά.

Τρόπος δράσης μας, η αγωνιστική συμπαράταξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας.

 

Κύριο μέλημά μας, η χειραφέτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή που την ορίζει ως θεσμό έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας.

 

Καλούμε σε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ όλες τις δυνάμεις του τόπου που κοινό παρονομαστή έχουν την αγάπη και την επιθυμία να προσφέρουν στο δήμο Βέροιας και στους πολίτες του.

 

Καλούμε όλους εκείνους που επιθυμούν να διαθέσουν γνώσεις, εμπειρία και χρόνο για τον κοινό στόχο.

 

Θέλουμε μαζί μας όλους όσους αποστρέφονται το πολιτικαντισμό, τον παλαιοκομματισμό, τις μεγαλοστομίες.

 

Ελάτε να συμπαραταχθούμε με τις παραγωγικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή και των νέων μας, για να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες για έναν δημιουργικό δήμο.

 

Καλούμε σε ισότιμη και ανιδιοτελή συμπαράταξη όλους τους Πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, με τη δέσμευση ότι στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια θα συμπορευτούμε σε νέους ελπιδοφόρους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...