57 ΧΡΟΝΙΑ “ΛΑΟΣ” - 57 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ *Του Αναστάσιου  Βασιάδη

57 ΧΡΟΝΙΑ “ΛΑΟΣ” - 57 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ *Του Αναστάσιου Βασιάδη

Και μόνο το γεγονός ότι μια επαρχιακή ημερήσια εφημερίδα συμπλήρωσε πενήντα επτά χρόνια έκδοσης, αποτελεί μια περιφανή νίκη του ημερήσιου επαρχιακού τύπου συνολικώς, για την οποία δικαιούται να πανηγυρίζει ολόκληρος ο κοινωνικός περίγυρος.

Αυτή δε η διαπίστωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σύγχρονη επικαιρότητα, όπου τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα του κέντρου, μονοπωλούν σχεδόν τις προβλεπόμενες για τις δημόσιες διακηρύξεις χρηματοδοτήσεις.

Και αυτό ενώ ταυτόχρονα τα ίδια εκδοτικά συμφέροντα κυριαρχούν στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και στον εργοληπτικό χώρο των δημοσίων έργων, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο δημόσιο βίο του τόπου.

Αποτελεί επομένως πραγματικό άθλο για τον «ΛΑΟ» που μέσα σε ένα συνεχώς κλιμακούμενο ανταγωνιστικό και γενικότερα αρνητικό περιβάλλον συμπλήρωσε πενήντα επτά χρόνια παρουσίας υπηρετώντας τον τόπο.

Όλα αυτά τα χρόνια ο «ΛΑΟΣ» χαρακτηρίστηκε από την συνέπεια στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, στην υποστήριξη των εθνικών, πολιτιστικών και παραγωγικών ζητημάτων του τόπου και στην παραχώρηση βήματος γραπτού λόγου σε κάθε συμπολίτη που επιθυμούσε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του.

Ο «ΛΑΟΣ» απετέλεσε σχολή αναδεικνύοντας σειρά επαγγελματικών στελεχών στο χώρο της επαρχιακής και όχι μόνο, δημοσιογραφίας.

Με τη συνεχή του λειτουργία, δίδαξε δημοσιογραφικό ήθος, επαγγελματική συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία, ενθαρρύνοντας την έκδοση και άλλων εντύπων τα οποία κάτω από την ίδια γενικότερη αρνητική συγκυρία συνεισφέρουν στην πολύπλευρη ενημέρωση και προσέγγιση στα δρώμενα του τόπου μας.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι αυτό το επίτευγμα απετέλεσε αποτέλεσμα μιας συνεχούς, συνεπούς και εμπνευσμένης διαδρομής και παράδοσης η οποία διατηρείται αμείωτη από τον εκδοτικό οίκο «ΠΑΤΣΙΚΑ».

Άμεση αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του ΛΑΟΥ αποτελούν οι δημοσιοποιούμενες ευχές και τα συγχαρητήρια προς τους εκδότες, από το σύνολο των παραγόντων του τόπου, των φορέων και των συμπολιτών.

Αυτά δε τα συγχαρητήρια αυτονόητα αντανακλούν στο σύνολο του επαρχιακού τύπου που εξακολουθεί να ανθίσταται παρά τις κλιμακούμενες αρνητικές συγκυρίες.

Η σημερινή ωστόσο ιστορική και πολιτική συγκυρία, επιτάσσει κάτι παραπάνω από τις ευχές και τα συγχαρητήρια.

Η αναγκαιότητα θέσπισης ουσιαστικών μέτρων στήριξης του επαρχιακού τύπου και ιδιαίτερα του ημερήσιου, του οποίου η διαδρομή αποτελεί ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο, είναι επιτακτική.

Τα συγχαρητήρια και οι ευχές προς το «ΛΑΟ» και τους εκδότες του, ας αποτελέσουν έναυσμα για μια συντονισμένη προσπάθεια η οποία πρέπει συγκροτημένα και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας ο κ. Παντελεήμων

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και...

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024...

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί...

Συνελήφθη στις 4 Μαΐου 2024 το πρωί σε περιοχή της...

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024...

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Σε μια μικρή και σεμνή τελετή τιμήθηκε την Πέμπτη 2-5-2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Μενέλαος Ιωαν. Παπαγιάννης σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Μενέλαος Ιωαν. Παπαγιάννης σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...