Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ για τις αποχωρήσεις

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ για τις αποχωρήσεις

Ενώ βρισκόμαστε στο απόγειο μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στην κοινωνία μας από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή τη στιγμή διάλεξαν σύντροφοι μας να αποχωρήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Μια αποχώρηση που δυστυχώς δεν έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά που οφείλουν να χαρακτηρίζουν την αριστερά. Μια αποχώρηση, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια πολιτικά όργανα, χωρίς ξεκαθαρισμένο ιδεολογικό πλαίσιο παρά μόνο με βάση την αντίθεση τους στο αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας, μέσω της οποίας εξελέγει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΤΡΙΖΑ – ΠΣ. Μια αποχώρηση που αφαίρεσε την δυνατότητα του διαλόγου ανάμεσα σε συν/φους και της σύνθεσης που θα προέκυπτε από την κορυφαία διαδικασία ενός συνεδρίου.

Μια αποχώρηση που αντικειμενικά δίνει πολιτικό χώρο στη ΝΔ να εντείνει την επίθεσή της στην κοινωνία μας. Μια αποχώρηση που έγινε συντεταγμένα δείχνοντας ότι τελικά λειτουργούσαν ως κόμμα μέσα στο κόμμα, με τους δικούς τους αποκλίνοντες στόχους, που δεν συμβάδιζαν με τους στόχους που έθετε το ίδιο το κόμμα. Με την όλη τους τακτική έδειξαν ότι τελικά δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία, αλλά η προσωπική τους ανέλιξη και προοπτική.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι σύντροφοι αιφνιδιάστηκαν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή το αμφισβήτησαν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν το γιατί. Από τη πρώτη στιγμή επιδόθηκαν σε μια επίθεση στο νέο πρόεδρο μας με άκρατο βερμπαλισμό για την έννοια της αριστεράς, ξεχνώντας ότι η αριστερά είναι ταυτόσημη με τη δημοκρατία και όφειλαν να αποδεχτούν την ήττα τους. Δε σεβάστηκαν την ψήφο των δεκάδων χιλιάδων μελών μας απαξιώνοντας την πολιτική τους επιλογή. Δεν έδωσαν τον ελάχιστο πολιτικό χρόνο στο νέο πρόεδρο, να ξεδιπλώσει την πολιτική του αντίληψη, για την πορεία που προτείνει να ακολουθήσει το κόμμα, στις νέες συνθήκες και δεδομένα.

Αρνήθηκαν κάθε προσπάθεια για εσωκομματικό διάλογο και συνεργασία και αντ’ αυτού επιδόθηκαν σε μια πολεμική, που ευχαρίστως φιλοξενήθηκε από τα συστηματικά κανάλια. Αντί να ενσκήψουν και να αναλύσουν τα αίτια της ήττας τους, μετέθεσαν το πρόβλημα τους στην ανωριμότητα που έδειξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην επιλογή τους.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη, όμως θα πορευτούμε πλέον με αυτό το δεδομένο. Συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη και ενάντια σε όσους θέλουν την απάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τον πολιτικό χάρτη. Δε μένουμε αδρανείς μπροστά στην επίθεση που δέχεται η κοινωνία μας από τη ΝΔ και αυτή είναι η κυρίαρχη πολιτική μας επιλογή. Θα σταθούμε απέναντι στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία μας η ΝΔ, διαλύοντας κάθε κοινωνική δομή, επιτιθεμένη σε όλες τις μικρές και μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις, ενσπείροντας τη διχόνοια μεταξύ τους, ώστε ανενόχλητη να προχωρήσει στη διάλυση της κοινωνίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Ε, των συντονιστικών των Οργανώσεων μελών (Ο.Μ) και των μελών του Κόμματος, παραμένουν πεισματικά στις θέσεις τους, υπηρετώντας τις θέσεις του Κόμματος και τις ανάγκες τις κοινωνίας.

Συνεχίζουμε τον αταλάντευτο αγώνα για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αρωγό σε κάθε πολίτη που βιώνει τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και προσδοκά σε ένα διαφορετικό ελπιδοφόρο μέλλον για τον ίδιο και την κοινωνία, όπου ο κάθε πολίτης θα έχει θέση και δε θα ζει με το φόβο της περιθωριοποίησης.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Χαρίσης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Χαρίσης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024...

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της Βίας - Δράση του Γυμνασίου Τρικάλων

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας...

 Το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας σε συνεργασία με το...

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Χατζηευστρατιάδου σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Χατζηευστρατιάδου σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 33 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο...

 Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ...

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Νάουσας για την θολότητα του νερού

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Νάουσας για την θολότητα του νερού

Μετά από έντονη βροχόπτωση και λιώσιμο χιονιών ...

Σύλληψη 4 ανηλίκων για 4 κλοπές και 13 απόπειρες κλοπής στην Βέροια

Σύλληψη 4 ανηλίκων για 4 κλοπές και 13 απόπειρες κλοπής...

Συνελήφθησαν στις 1 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι στην ...

Έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευή Γιάννακα σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευή Γιάννακα σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...