Φιλοζωικά σωματεία: απόλυτα επιτυχές το πρόγραμμα στείρωσης 260 αδέσποτων, αν και σε κλίμα τρομοκρατίας

Φιλοζωικά σωματεία: απόλυτα επιτυχές το πρόγραμμα στείρωσης 260 αδέσποτων, αν και σε κλίμα τρομοκρατίας

Κοινό δελτίο τύπου για το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων του δήμου Βέροιας έστειλαν ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας και η ‘Γη των αδέσποτων’, στο οποίο αναφέρουν ότι το σχετικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μέσα σε 8 ημέρες, με απόλυτη επιτυχία, με στειρώσεις και αντιλυσσικούς εμβολιασμούς 260 αδέσποτων ζώων, σκύλων και γατιών.

«Το πρόγραμμα, το οποίο εκτελέστηκε από ομάδα ξένων εθελοντών κτηνιάτρων, άρτια εκπαιδευμένων με τις νέες τεχνικές, ήταν  εξ ολοκλήρου χορηγία της Ευρωπαϊκής Φιλοζωικής Οργάνωσης Ε.Τ.Ν. (Europanscher Tier und Naturschutzbund), προσφορά προς την πόλη και τους πολίτες της, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι στα θέματα ορθής διαχείρισης των αδέσποτων. Το δύσκολο έργο των περισυλλογών και επανεντάξεων όλων αυτών των ζώων έγινε αποκλειστικά και μόνο από τους εθελοντές φιλόζωους και τα μέλη των δύο τοπικών φιλοζωικών σωματείων, που για άλλη μια φορά υπερέβαλαν τους εαυτούς τους, ώστε να εκτελεστεί ομαλά το τόσο σημαντικό για την πόλη μας πρόγραμμα», αναφέρουν οι δύο σύλλογοι και συνεχίζουν:

«Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι τίποτα δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη, που παρείχε προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, ο οποίος από την αρχή έδειξε την αποφασιστικότητά του να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά και όχι μόνο εμπόδια και τον ευχαριστούμε για αυτό. Από την άλλη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και την πικρία μας για το κλίμα τρομοκρατίας, κάτω από το οποίο ξεκίνησε και εκτελέστηκε το όλο πρόγραμμα, εξ αιτίας ιδιωτικών συντεχνιακών συμφερόντων, που με επικεφαλής τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, προσπάθησαν να εμποδίσουν με απειλές και εξώδικα ένα καθόλα νόμιμο πρόγραμμα μεγάλης σπουδαιότητας για την πόλη. Απρόσμενα, στην προσπάθειά τους αυτή βρήκαν αρωγό και μέρος του τοπικού τύπου, που με επιπόλαια παραπληροφόρηση συνέτειναν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος και έθεσαν σε διακινδύνευση το πρόγραμμα. Όλη αυτή η συντονισμένη και πρωτοφανής προσπάθεια ακύρωσης ενός τόσο σημαντικού για την πόλη έργου είχε ως αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι πολίτες, ώστε να συμμετέχουν και αυτοί υποδεικνύοντας αδέσποτα προς στείρωση από τις γειτονιές τους.

Ευχαριστούμε τους τρεις ξένους κτηνιάτρους για την καταπληκτική δουλειά τους, την ευσυνειδησία τους και τον επαγγελματισμό τους, την κτηνίατρο που προσέλαβε ο Δήμος και συμμετείχε στην εκτέλεση του προγράμματος, καθώς και τη Ζωή Κοντού, Πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, που τόσο  βοήθησε στο να έρθει στην πόλη μας η ομάδα των κτηνιάτρων.

 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς από την πόλη μας: το Αρχοντικό Αθηνά στην Κουμαριά και το Αιγές Μέλαθρον που προσέφεραν δωρεάν  φιλοξενία στους ξένους κτηνιάτρους, τα εστιατόρια Μπαρμπούτα και Σείριο για τα γεύματα που παρέθεσαν, καθώς επίσης και όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην εκτέλεση του προγράμματος. Ελπίζουμε να υπάρξει δυνατότητα τέτοιων σημαντικών δράσεων και για το μέλλον, υπό ομαλές βέβαια συνθήκες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...