Γιώργος Φουντούλης: Όχι άλλα δυσβάταχτα μέτρα στο κρασί

Γιώργος Φουντούλης: Όχι άλλα δυσβάταχτα μέτρα στο κρασί

Κάθετα αντίθετος στην επιβολή ενός ακόμη φόρου στο κρασί δηλώνει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του συνδέσμου οινοποιών και αμπελουργών  Νάουσας κ.Γιώργος Φουντούλης, επεσημαίνοντας ότι ο ΦΠΑ από το 8% πήγε στο 23% για το κρασί, ενώ αντίστοιχα μειώθηκε από το 36% στο 23% στα εισαγόμενα οινοπνευματώδη. Η ανακοίνωση του κ.Φουντούλη έχει ως εξής:

 

"Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες αμπελουργοί…Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα έχουμε χάσει τον ύπνο μας καθώς βλέπουμε τον κόπο μας να πηγαίνει για άλλη μια φορά χαμένος….

Όλοι πλέον γνωρίζουν την πρόθεση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης και τα ανώτατα όργανα του αμπελοοινικού τομέα όπως ο ΣΕΟ, η ΕΔΟΑΟ και η ΕΝΟΑΒΕ κ.ά. έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, αποστολή επιστολών σε υπουργούς και βουλευτές και όχι μόνο.

Οι θέσεις όλων μας είναι πάγιες, αμετάβλητες και μη συζητήσιμες…Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε καν σκέψη επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ένα γεωργικό προϊόν το οποίο παράγει η ελληνική γη, πλαισιώνει καθημερινά το τραπέζι πολλών οικογενειών, αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας και έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Δεν μπορεί να επιβληθεί άλλος δυσβάσταχτος φόρος στο κρασί που από το 8% ΦΠΑ το 1982 έφτασε στο 23% πρόσφατα ενώ αντίστροφα τα εισαγόμενα οινοπνευματώδη κατέβηκαν από το 36% στο 23% ΦΠΑ ( παράγοντας που επίσης θα σημάνει την πλήρη καταστροφή του συμπληρώματος του εισοδήματος των αμπελουργών από την παραδοσιακή απόσταξη στεμφύλων, κατά παραγγελία της Ε.Ε.). Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι και πάλι αρνητικός πρωτοπόρος πλήττοντας τον εαυτό της και την παραγωγική της δύναμη επιβάλλοντας έναν ακόμη παράλογο φόρο στον αγροτικό τομέα ειδικότερα όταν καμία άλλη ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα όρια και αντοχές για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους που αγωνίζονται καθημερινά παρά τις αντίξοες συνθήκες να τα φέρουν βόλτα. Δεν μπορεί να υποστεί το κρασί την επιβολή ειδικού φόρου καθώς αυτό θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην προσπάθεια όλων μας και θα πλήξει άμεσα 250.000 οικογένειες αμπελουργών, 900 οινοποιεία στην ελληνική επικράτεια και πάνω από 25.000 εργαζόμενους.

Έχει αναλογιστεί κανείς που οδηγούν όλες αυτές οι βεβιασμένες και παράλογες ενέργειες; Στην εξομοίωση του ελληνικού οίνου με άλλα αλκοολούχα ποτά, στην διατάραξη και αποδυνάμωση του τομέα, στο μηδενισμό των εξαγωγών, στον οικονομικό μαρασμό όλων όσων ασχολούνται με την παραγωγή και την εμπορία του οίνου, στην αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και παραεμπορίου και κατά συνέπεια στη μείωση των εσόδων του ελληνικού κράτους.

Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό πρόσημο μπορούν να έχουν. Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να σκεφτούν με σύνεση, να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους και να αποσοβήσουν μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

 

Ο Πρόεδρος του

Συνδέσμου Οινοποιών και

Αμπελουργών Νάουσας   

 

 

Φουντούλης Γεώργιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων POLIS TRUCKS στο δρόμο από την Πατρίδα προς τον Αγ. Γεώργιο.@@ads-95@@Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...