Γιώργος Φουντούλης: Όχι άλλα δυσβάταχτα μέτρα στο κρασί

Γιώργος Φουντούλης: Όχι άλλα δυσβάταχτα μέτρα στο κρασί

Κάθετα αντίθετος στην επιβολή ενός ακόμη φόρου στο κρασί δηλώνει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του συνδέσμου οινοποιών και αμπελουργών  Νάουσας κ.Γιώργος Φουντούλης, επεσημαίνοντας ότι ο ΦΠΑ από το 8% πήγε στο 23% για το κρασί, ενώ αντίστοιχα μειώθηκε από το 36% στο 23% στα εισαγόμενα οινοπνευματώδη. Η ανακοίνωση του κ.Φουντούλη έχει ως εξής:

 

"Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες αμπελουργοί…Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα έχουμε χάσει τον ύπνο μας καθώς βλέπουμε τον κόπο μας να πηγαίνει για άλλη μια φορά χαμένος….

Όλοι πλέον γνωρίζουν την πρόθεση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης και τα ανώτατα όργανα του αμπελοοινικού τομέα όπως ο ΣΕΟ, η ΕΔΟΑΟ και η ΕΝΟΑΒΕ κ.ά. έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, αποστολή επιστολών σε υπουργούς και βουλευτές και όχι μόνο.

Οι θέσεις όλων μας είναι πάγιες, αμετάβλητες και μη συζητήσιμες…Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε καν σκέψη επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ένα γεωργικό προϊόν το οποίο παράγει η ελληνική γη, πλαισιώνει καθημερινά το τραπέζι πολλών οικογενειών, αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας και έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Δεν μπορεί να επιβληθεί άλλος δυσβάσταχτος φόρος στο κρασί που από το 8% ΦΠΑ το 1982 έφτασε στο 23% πρόσφατα ενώ αντίστροφα τα εισαγόμενα οινοπνευματώδη κατέβηκαν από το 36% στο 23% ΦΠΑ ( παράγοντας που επίσης θα σημάνει την πλήρη καταστροφή του συμπληρώματος του εισοδήματος των αμπελουργών από την παραδοσιακή απόσταξη στεμφύλων, κατά παραγγελία της Ε.Ε.). Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι και πάλι αρνητικός πρωτοπόρος πλήττοντας τον εαυτό της και την παραγωγική της δύναμη επιβάλλοντας έναν ακόμη παράλογο φόρο στον αγροτικό τομέα ειδικότερα όταν καμία άλλη ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα όρια και αντοχές για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους που αγωνίζονται καθημερινά παρά τις αντίξοες συνθήκες να τα φέρουν βόλτα. Δεν μπορεί να υποστεί το κρασί την επιβολή ειδικού φόρου καθώς αυτό θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην προσπάθεια όλων μας και θα πλήξει άμεσα 250.000 οικογένειες αμπελουργών, 900 οινοποιεία στην ελληνική επικράτεια και πάνω από 25.000 εργαζόμενους.

Έχει αναλογιστεί κανείς που οδηγούν όλες αυτές οι βεβιασμένες και παράλογες ενέργειες; Στην εξομοίωση του ελληνικού οίνου με άλλα αλκοολούχα ποτά, στην διατάραξη και αποδυνάμωση του τομέα, στο μηδενισμό των εξαγωγών, στον οικονομικό μαρασμό όλων όσων ασχολούνται με την παραγωγή και την εμπορία του οίνου, στην αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και παραεμπορίου και κατά συνέπεια στη μείωση των εσόδων του ελληνικού κράτους.

Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό πρόσημο μπορούν να έχουν. Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να σκεφτούν με σύνεση, να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους και να αποσοβήσουν μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

 

Ο Πρόεδρος του

Συνδέσμου Οινοποιών και

Αμπελουργών Νάουσας   

 

 

Φουντούλης Γεώργιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση...

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ   Π. Δραγκόλα με τον Περιφερειάρχη   Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Π. Δραγκόλα με τον...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων...

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου,...

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνουν   Αστυνομικοί, Δικηγόροι   και Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως αρμόδια υπηρεσία για την εποπτεία και τον έλεγχο επί των αθλητικών σωματείων, ανακοινώνει ότι για την εύρυθμη...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου- την...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης (Γυμνασίου Λ.Τ. - Δημοτικών) έγιναν γνωστά τα εξής: "Κινητοποίηση των γονέων του Γυμνασίου - Λυκείου Ειρηνούπολης είχαμε την Τετάρτη για το πρόβλημα που...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου...