Γιώργος Φουντούλης: Όχι άλλα δυσβάταχτα μέτρα στο κρασί

Γιώργος Φουντούλης: Όχι άλλα δυσβάταχτα μέτρα στο κρασί

Κάθετα αντίθετος στην επιβολή ενός ακόμη φόρου στο κρασί δηλώνει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του συνδέσμου οινοποιών και αμπελουργών  Νάουσας κ.Γιώργος Φουντούλης, επεσημαίνοντας ότι ο ΦΠΑ από το 8% πήγε στο 23% για το κρασί, ενώ αντίστοιχα μειώθηκε από το 36% στο 23% στα εισαγόμενα οινοπνευματώδη. Η ανακοίνωση του κ.Φουντούλη έχει ως εξής:

 

"Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες αμπελουργοί…Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα έχουμε χάσει τον ύπνο μας καθώς βλέπουμε τον κόπο μας να πηγαίνει για άλλη μια φορά χαμένος….

Όλοι πλέον γνωρίζουν την πρόθεση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης και τα ανώτατα όργανα του αμπελοοινικού τομέα όπως ο ΣΕΟ, η ΕΔΟΑΟ και η ΕΝΟΑΒΕ κ.ά. έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, αποστολή επιστολών σε υπουργούς και βουλευτές και όχι μόνο.

Οι θέσεις όλων μας είναι πάγιες, αμετάβλητες και μη συζητήσιμες…Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε καν σκέψη επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ένα γεωργικό προϊόν το οποίο παράγει η ελληνική γη, πλαισιώνει καθημερινά το τραπέζι πολλών οικογενειών, αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας και έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Δεν μπορεί να επιβληθεί άλλος δυσβάσταχτος φόρος στο κρασί που από το 8% ΦΠΑ το 1982 έφτασε στο 23% πρόσφατα ενώ αντίστροφα τα εισαγόμενα οινοπνευματώδη κατέβηκαν από το 36% στο 23% ΦΠΑ ( παράγοντας που επίσης θα σημάνει την πλήρη καταστροφή του συμπληρώματος του εισοδήματος των αμπελουργών από την παραδοσιακή απόσταξη στεμφύλων, κατά παραγγελία της Ε.Ε.). Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι και πάλι αρνητικός πρωτοπόρος πλήττοντας τον εαυτό της και την παραγωγική της δύναμη επιβάλλοντας έναν ακόμη παράλογο φόρο στον αγροτικό τομέα ειδικότερα όταν καμία άλλη ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα όρια και αντοχές για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους που αγωνίζονται καθημερινά παρά τις αντίξοες συνθήκες να τα φέρουν βόλτα. Δεν μπορεί να υποστεί το κρασί την επιβολή ειδικού φόρου καθώς αυτό θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην προσπάθεια όλων μας και θα πλήξει άμεσα 250.000 οικογένειες αμπελουργών, 900 οινοποιεία στην ελληνική επικράτεια και πάνω από 25.000 εργαζόμενους.

Έχει αναλογιστεί κανείς που οδηγούν όλες αυτές οι βεβιασμένες και παράλογες ενέργειες; Στην εξομοίωση του ελληνικού οίνου με άλλα αλκοολούχα ποτά, στην διατάραξη και αποδυνάμωση του τομέα, στο μηδενισμό των εξαγωγών, στον οικονομικό μαρασμό όλων όσων ασχολούνται με την παραγωγή και την εμπορία του οίνου, στην αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και παραεμπορίου και κατά συνέπεια στη μείωση των εσόδων του ελληνικού κράτους.

Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό πρόσημο μπορούν να έχουν. Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να σκεφτούν με σύνεση, να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους και να αποσοβήσουν μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

 

Ο Πρόεδρος του

Συνδέσμου Οινοποιών και

Αμπελουργών Νάουσας   

 

 

Φουντούλης Γεώργιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινές ευχές του   υπ. Δημάρχου Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη και των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη»

Πασχαλινές ευχές του υπ. Δημάρχου Βέροιας Αντώνη...

Το μήνυμα του Πάσχα είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην...

Ενώπιος   ενωπίω

Ενώπιος ενωπίω

Είμαστε πλέον λίγες μέρες πριν την ημέρα που οι...

Αλεξάνδρα   Ανανιάδου – Βαφείδου - Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δράση με γνώση»

Αλεξάνδρα Ανανιάδου – Βαφείδου - Υποψήφια δημοτική...

Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1962 και κατοικώ στη Βέροια από...

Η στελέχωση   του ψηφοδελτίου   συνεχίζεται στο συνδυασμό “Ώρας Ευθύνης”

Η στελέχωση του ψηφοδελτίου συνεχίζεται στο...

Από τον συνδυασμό “Ώρας Ευθύνης”, ανακοινώνονται τα...

Αντώνης Μαρκούλης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Αντώνης Μαρκούλης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Κ. Βοργιαζίδη με τίτλο...

Ο Νίκος Μωυσιάδης,   νέος πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ο Νίκος Μωυσιάδης, νέος πρόεδρος στο δημοτικό...

Με 28 ψήφους και 6 λευκά ψηφοδέλτια, εκλέχθηκε πρόεδρος...

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε. Δοβρά

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε....

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων του υπ....

Κωνσταντίνος  Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε...

 Αγωνιζόμαστε για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη  Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Το μήνυμα του Πάσχα είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην ελπίδα, στην αισιοδοξία και στην αλληλεγγύη. Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.Ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας Αντώνης...

Είμαστε πλέον λίγες μέρες πριν την ημέρα που οι συμπολίτες μας θα κληθούν να αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις τύχες του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα...