Ηλεκτρονικά πλέον η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Βέροιας     --Φυσική παρουσία μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού

Ηλεκτρονικά πλέον η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Βέροιας --Φυσική παρουσία μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού

Ο «e-ΕΦΚΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», χρησιμοποιεί τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους. Τις φυσικές δομές θα μπορεί να τις επισκέπτεται ο ασφαλισμένος μόνο μετά από ραντεβού.

 

Οδηγίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης

 

Για την ενημέρωση και τον τρόπο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, το  Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Βέροιας, δια της διευθύντριας κας Ευτυχίας Σοφιανίδου», σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

 

«Μεγάλα βήματα ως προς την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων έχει κάνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) το τελευταίο τρίμηνο, οπότε και εφαρμόστηκαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ο φορέας, ο οποίος πλέον έχει γίνει e-ΕΦΚΑ, εφαρμόζοντας από τον Μάρτιο τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και ασφαλισμένων, δεν λειτουργεί πλέον δια ζώσης και δεν χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία ώστε να εξυπηρετηθεί κάποιος.

Όλα γίνονται μέσω διαδικτύου και της πλατφόρμας www.efka.gov.gr/menoumespiti, η οποία είναι πολύ εύκολη στη χρήση, με γρήγορη ανταπόκριση σε κάθε αίτημα ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωσή του.

Μετά την ανάδειξη της πλατφόρμας www.efka.gov.gr/menoumespiti, επιλέγεται η Είσοδος για κλείσιμο ραντεβού στις Οργανικές Δομές.

Συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να συνδεθεί με τους κωδικούς του TAXISnet και ακολουθώντας τις οδηγίες να συμπληρώσει τα σχετικά πεδία να υποβάλει το αίτημά του.

Εισάγεται το ΑΜΚΑ το οποίο και ζητείται από την εφαρμογή και στην επόμενη οθόνη θα πρέπει να επιλέγεται η Νέα Αίτηση ώστε να καταχωρείται το αίτημα.

Είναι απαραίτητη

-η ορθή αναγραφή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail),

-η ιδιότητα του αιτούντος/αιτούσας

-η κατηγορία αιτήματος

-το αρμόδιο Υποκατάστημα

Το αίτημα ολοκληρώνεται με το πάτημα Υποβολής του Αιτήματος.

Ακολούθως από το Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Βέροιας θα επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά ώστε ο ασφαλισμένος να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, και τον τρόπο προσκόμισής τους στην Υπηρεσία.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα κλειστεί ραντεβού ώστε να τα προσκομίσει ο ίδιος.

Να σημειωθεί βέβαια πως ορισμένα αιτήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα κι αυτό γιατί ο ασφαλισμένος μπορεί να μην έχει επικαιροποιημένα στοιχεία στο TAXISnet και να εμφανίζεται π.χ. ένα τηλέφωνο επικοινωνίας που δεν ισχύει πλέον ή το τηλέφωνο του λογιστή του κ.τ.λ. με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί του από τον Φορέα».                           

                                                                         

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην...

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέη Μοναχή

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και...

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ...

 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους ωφελούμενους...

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τα Κουνούπια

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης...

 Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος...

Συνεδριάζει   την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου...

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ:...

«Τη σημασία της ενίσχυσης των τεχνικών δυνατοτήτων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Φιλ . Κοκκίνου στη Νάουσα. 33χρονος Ναουσαίος, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, παρά το...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέης Μοναχής.@@ads-307@@Η εξόδιος ακολουθία αυτής...

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 θα γίνει και η επίσημη ενθρόνιση του Ηγούμενου  της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη από τον  Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.Μετά από πολλά χρόνια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον γλύπτη κ. Μιχάλη Κευγά για τη δωρεά τριών (3) γλυπτών για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τον αριθμό των 160.000 τεκμηρίων...