Δήμαρχος Βέροιας προς την  παράταξη ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ: «Φτάνει η παραπληροφόρηση κ. Παυλίδη»

Δήμαρχος Βέροιας προς την παράταξη ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ: «Φτάνει η παραπληροφόρηση κ. Παυλίδη»

Στο χθεσινό  δημοσίευμα της παράταξης «Συνδημότες» του Παύλου Παυλίδη σχετικά με τα αγροκτήματα Ριζωμάτων, αλλά και σε άλλες επισημάνσεις της παράταξης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, απαντάει ο Δήμαρχος  Βέροιας, Κων/νος Βοργιαζίδης, σημειώνοντας τα εξής:

«α. Παρότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο κ. Παυλίδης τα «μάζεψε» στο θέμα των Ριζωμάτων, επανήλθε μέσω ανακοίνωσης προκειμένου να συνεχίσει την παραπληροφόρηση. Στο έγγραφο λοιπόν της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας του 1970 προς τον Υπουργό Γεωργίας και το οποίο επισυνάπτεται, φαίνεται ξεκάθαρα γιατί σήμερα η Διεύθυνση Δασών διεκδικεί από τους συνδημότες μας των Ριζωμάτων το 24% και όχι το 5% της δασικής έκτασης. 

Ακόμα και για το 5% που αναφέρεται στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Παυλίδης (απάντηση στη Βουλή περί παραχωρήσεως τίτλων κυριότητας με ημερομηνία 10-11-1995) αφαιρεί και δεν προσθέτει, αφού όπως αναγράφει «χωρίς μέχρι σήμερα να κριθούν από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων οι δικαιούχοι γεωργικού κλήρου» κάτι που επιβεβαιώνει δυο χρόνια αργότερα και ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Ριζωμάτων κ. Δάλλας στη εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ» (Απρίλιος 1997). 


Δυστυχώς όπως αναφέραμε και στο Δ.Σ. τη μόνη λύση που θυμόμαστε από την πλευρά του κ. Παυλίδη είναι η λύση (κλείσιμο) της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου. 

β. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κ. Παυλίδη για τον αείμνηστο συντοπίτη μας, Αστέριο Κουκούδη, αφού θεώρησε ότι το Σέλι είναι μικρό γι’ αυτόν. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να μιλήσει και για διοικητική προσβολή της απόφασης του Δ.Σ. Βέροιας αφού ο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Ημαθίας. Μιλάμε για τέτοια συγκίνηση. 

Βέβαια, το αυτονόητο είναι ότι από την είσοδο του Σελίου διέρχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενώ αντίστοιχα από ένα μέσο δρόμο εντός του αστικού ιστού μόλις μερικές εκατοντάδες.

 Όπως κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται αυτό είναι απλά το προπέτασμα καπνού. Κι εμείς γίναμε αποδέκτες αιτήματος αναβολής του θέματος στο Δ.Σ. αλλά δεν μπήκαμε στον πειρασμό να το βάλουμε στη ζυγαριά των επόμενων εκλογών όπως ακριβώς έπραξε ο κ. Παυλίδης. 

γ. Σε μια εποχή που δυστυχώς υπάλληλοι αποχωρούν από το δυναμικό του Δήμου Βέροιας χωρίς να αναπληρώνονται στο ακέραιο (συνταξιοδοτήσεις, κινητικότητα κτλ), ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ειδικών συνεργατών οι οποίοι καλύπτουν ειδικότητες και ανάγκες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν εσωτερικά από το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό του Δήμου όπως άλλωστε σήμερα συμβαίνει στους περισσότερους αν όχι σε όλους τους Δήμους της χώρας. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας ειδικός συνεργάτης κοστίζει μισθολογικά λιγότερα χρήματα σε σύγκριση μ’ έναν αντίστοιχο τακτικό υπάλληλο, αφού στερείται σειράς επιδομάτων. 

Όσο για τα υπόλοιπα, εντάσσονται στο συνήθη φτηνό λαϊκισμό του κ. Παυλίδη. Αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, «έχουν γνώσιν οι φύλακες», όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές». 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...