Η Βεροιώτισσα γιατρός Βασιλική Καραδήμου μίλησε για το θάνατο της μητέρας της που νόσησε από κορωνοϊό (βίντεο)

Η Βεροιώτισσα γιατρός Βασιλική Καραδήμου μίλησε για το θάνατο της μητέρας της που νόσησε από κορωνοϊό (βίντεο)

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Βεροιώτισσα ακτινολόγος του Κ.Υ. Βέροιας Βασιλική Καραδήμου, κόρη της Ιφιγένειας Καραδήμου που έπεσε θύμα του κορωνοϊού, περιγράφοντας την εμπειρία της με την πανδημία, που την οδήγησε στο να χάσει τελικά τη μητέρα της.



«Ακόμα προσπαθώ να κατανοήσω τι έχει γίνει με τη μητέρα μου. Είναι πολύ δύσκολη η αποδοχή του γεγονότος. Τραγική και αιφνίδια. Η μητέρα μου γύρω στις 20 του μήνα παραπονιόταν για ήπιες μυαλγίες. Κάποια στιγμή την έφερα και την εξέτασαν. Είχε έναν άψογο κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, όλα ήταν φυσιολογικά. Το σαββατοκύριακο εμφάνισε πυρετό και έντονη δύσπνοια. Πήγαμε στο νοσοκομείο, της έκαναν τεστ, που βγήκε αρνητικό, και μπήκε στην πτέρυγα του Covid. Είχε κλινική βελτίωση τη Δευτέρα και ραγδαία επιδείνωση την Τρίτη το πρωί. Υπέκυψε κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης την Τρίτη το μεσημέρι», είπε η κ. Καραδήμου.

«Το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό. Έγινε επανάληψη μετά από 24 ώρες και βγήκε θετική», εξήγησε η ίδια, και πρόσθεσε ότι «Εδώ υπήρχε ένα τεστ αρνητικό, αλλά μια κλινικοεργαστηριακή εικόνα που ήταν συμβατή με Covid».



«Η απώλεια είτε ξαφνική είτε αναμενόμενη, είναι απώλεια. Υπάρχει ιδιαιτερότητα στην απώλεια αυτή, και αυτό είναι ότι όσοι νοσούν από κορωνοϊό βρίσκονται ξαφνικά σε ένα θάλαμο, έχοντας γύρω τους γιατρούς, όχι όπως τους έχουν συνηθίσει. Με άσπρες στολές σαν αστροναύτες. Αυτό από μόνο του προκαλεί δέος. Πέρα από το ότι αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης», περιέγραψε η κ. Καραδήμου.

«Η ενημέρωση γινόταν μέσω τηλεφώνου. Και εγώ που είμαι γιατρός δεν μπορούσα να πάω στο νοσοκομείο. Το χειρότερο είναι ότι όταν ειδοποιήθηκα ότι η μητέρα μου θα πρέπει να διασωληνωθεί, την αποχαιρέτισα από το τηλέφωνο. Είναι ό,τι πιο σκληρό υπάρχει. Ακόμα και η ταφή, με βάση τα μέτρα, δεν επιτρέπεται να ανοίξεις το φέρετρο και να χαιρετήσεις. Ούτε τελευταίες εικόνες έχεις, δεν έχεις απολύτως τίποτα. Έχεις τη μνήμη ενός ανθρώπου που μια βδομάδα πριν ήταν μια χαρά, και τώρα δεν υπάρχει», συνέχισε την περιγραφή της.

«Πολλοί θα λένε για ποιο λόγο βρίσκομαι κοντά σας και μιλάω, ενώ μόλις έχω θάψει τη μητέρα μου. Δε χρειάζεται κλάμα η νόσος και ο θάνατος. Χρειάζεται παιδεία. Και δεν διαθέτουμε παιδεία νόσου και θανάτου. Ευτυχώς που υπάρχουν εκπομπές σαν τη δική σας που προάγουν αυτή την ενημέρωση που θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγήσει κάποτε στην απόκτηση αυτής της παιδείας. Ο δρόμος προς τη διασωλήνωση είναι πολύ γρήγορος. Οι αρνητές, λυπάμαι πολύ, αλλά θα βρεθούν μπροστά σε γεγονότα που θα είναι δραματικά», κατέληξε η κ. Καραδήμου κλείνοντας τη συγκλονιστική μαρτυρία της.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη:


Πηγή: megatv.com

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 18 Μαρτίου2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...