ΤΟΠΙΚΑ

Κόντρα Βοργιαζίδη - Παυλίδη με φόντο την πανδημία και με αιχμές για συναυλίες και γάμους  -Γιατί αποχώρησαν οι «Συνδημότες»

Κόντρα Βοργιαζίδη - Παυλίδη με φόντο την πανδημία και με αιχμές για συναυλίες και γάμους -Γιατί αποχώρησαν οι «Συνδημότες»

Στις ανακοινώσεις του συνδυασμού "Συνδημότες" του Παύλου Παυλίδη με τις οποίες ζητούσε έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου ειδικά για την πανδημία, απάντησε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης,  στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.



Ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε ότι τον ξένισε η πρόταση Παυλίδη για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο δεν απάντησε επειδή "αποφεύγει να απαντά σε πυροτεχνήματα". Επειδή όμως ο κ. Παυλίδης επανήλθε και μάλιστα με προτάσεις, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα όσα αναγράφονταν, σημειώνοντας ότι πολλές από τις προτάσεις, είτε έχουν αποφασιστεί ήδη (όπως απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που τελούν σε αναστολή), είτε δεν έχει αρμοδιότητα ή δυνατότητα να τις υλοποιήσει ο Δήμος.




Παράλληλα, ο κ. Βοργιαζίδης διάβασε απόσπασμα από δήλωση του Παύλου Παυλίδη μετά τη συναυλία της "Εύηχης Πόλης" στο θέατρο Άλσους τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην οποία ο κ. Παυλίδης κατηγορούσε ως επιπόλαια την απόφαση για την διεξαγωγή της και παραλλήλισε την εκδήλωση του Δήμου "σε ανοιχτό χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας" με την ιδιωτική εκδήλωση του κ. Παυλίδη, που έγινε "σε κλειστό χώρο και χωρίς μάσκες".  (Ο Δήμαρχος προφανώς αναφερόταν στον γάμο του γιου του Παύλου Παυλίδη, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει). Απαντώντας ο Παύλος Παυλίδης ανέφερε πως αντιλαμβάνεται ότι προκειμένου να καλυφθούν οι αδυναμίες στην διαχείριση της κρίσης κάποιοι μετέρχονται γνωστών μεθόδων, με την χρήση φημών και πολιτικού κουτσομπολιού, χωρίς στοιχεία. Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, με αήθεις πολιτικές επιθέσεις δεν θα ασχοληθεί.


Δεν ωφελεί τον δημόσιο λόγο να κάνει τον "αστυνόμο" ο Δήμαρχος, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Αντώνης Μαρκούλης, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Γιώργος Μελιόπουλος ανέφερε πως ο δήμαρχος προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με κουτσομπολιά που γράφονται στο facebook.


Για το θέμα του γάμου του γιου του κ. Παυλίδη έχει υπάρξει στην κοινωνία μεγάλο "σούσουρο", "κουτσομπολιό", "φήμες" ή "πληροφορίες" (ο καθένας όπως θέλει ας τα πει), για τα οποία όμως δεν υπήρξε ουδέποτε συγκεκριμένη και στοιχειοθετημένη τοποθέτηση, ούτε όμως δόθηκε και κάποια απάντηση.

 Ανακοίνωση Παυλίδη μετά  την αποχώρηση…

Για  τον λόγο αποχώρησης της από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, η παράταξη "Συνδημότες", ανακοίνωσε τα εξής:



"Ζητήσαμε προ ημερών έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την "κατάρα" των ημερών και την θέση της Δημοτικής Αρχής. Αγνοήθηκε το αίτημα  προκλητικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Επανήλθαμε με το ίδιο αίτημα, εμπλουτισμένο με μια πρώτη δέσμη προτάσεων προς εξέταση. Αγνοήθηκε και πάλι το αίτημα. Ούτε και αυτό συνιστά μείζον θέμα. Όμως, ορίζεται για σήμερα από την Διοίκηση δημοτικό συμβούλιο και δεν υπάρχει καν στα θέματα ημερήσιας διάταξης  το θέμα της πανδημίας και η ενδεχόμενη συνδρομή του Δήμου μας προς την πληττόμενη κοινωνία. Αυτό είναι πρόβλημα.

Αν σήμερα ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν νιώθει την ανάγκη να συζητήσει τρόπους συνδρομής στην προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει  την επικίνδυνη αυτή  κατάσταση, τότε  είναι προφανές ότι έχει χάσει την επαφή  με την πραγματικότητα, αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και κυρίως αγνοεί τον ρόλο ύπαρξής μας.

Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σήμερα  θα αποτελούσε προσβολή στους συνδημότες μας που δεινοπαθούν πολλαπλώς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απέχουμε και θα απέχουμε".


                                                                                                                Νίκος Βουδούρης

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...