ΗΜΑΘΙΑ : ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2022 -  Γεγονότα που καταγράφηκαν στον τοπικό Τύπο, ενδεικτικά της χρονιάς που πέρασε

ΗΜΑΘΙΑ : ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2022 - Γεγονότα που καταγράφηκαν στον τοπικό Τύπο, ενδεικτικά της χρονιάς που πέρασε

Επιμέλεια: Σοφία Γκαγκούση

Με μάσκες και μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ξεκίνησε την πορεία του και το 2022, που το αποχαιρετούμε μουδιασμένοι ακόμα, για να υποδεχθούμε την νέα χρονιά. Την περιμένουμε με ελπίδα και πολλές προσδοκίες για το μέλλον.

Ο Ιανουάριος του 2022 έδειξε από τις πρώτες ημέρες ότι κάθε άλλο παρά εύκολος θα ήταν, ξεκινώντας από τα εορταστικά «κεσάτια» της Αγοράς μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε, φέρνοντας ένα τσουνάμι ακρίβειας αλλά και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό της χρονιάς η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας, τα συνεχή σκληρά κακοποιητικά περιστατικά με θύματα κυρίως παιδιά, που ήρθαν στο φως, οι γυναικοκτονίες, και σκανδαλώδεις περιπτώσεις διαφθοράς και σκανδάλων που εξακολουθούν να πληγώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να προκαλούν θυμό και απαξίωση θεμελιωδών αρχών του Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Οι συνέπειες της κρίσης έγιναν ορατές και στην Ημαθία από το «καλημέρα» του 2022 και ας θυμηθούμε κάποιες ειδήσεις, καλές και κακές και μερικά από τα πολλά γεγονότα απεχθή ή συμπαθή, που άφησαν το αποτύπωμά τους στο τόπο μας. Αξίζει επίσης να ξαναθυμηθούμε δηλώσεις και δεσμεύσεις για τοπικά έργα και ημέρες και να κάνουμε τον απολογισμό!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

-SOS για το λιανεμπόριο εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος με επιστολή του εμπορικού συλλόγου Βέροιας στον Άδωνι Γεωργιάδη μετά και τις αναδουλειές από την χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη κίνηση της Αγοράς που υπήρξε υποτονική, λόγω και της πανδημίας

- Στον κλοιό σφοδρής χιονόπτωσης τα ορεινά της Βέροιας και της Ημαθίας, με τα μηχανήματα στους δρόμους. Από την πρωτοφανή χιονόπτωση έκλεισε ο δρόμος προς το Σέλι και το χιονοδρομικό, με εκατοντάδες Ι.Χ. ακινητοποιημένα. Πολλά προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση στο χωριό του Σελίου.

-Έκλεισε η συμφωνία εκμίσθωσης των 3 - 5 Πηγαδιών της Νάουσας, για 23 χρόνια στους αδελφούς Νουλίκα

-Ουρές όλο τον Ιανουάριο για rapid test μετά τις γιορτές

-Κομβόι διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βέροιας από τουριστικά λεωφορεία, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο τους.

- Κλείνουν τα καταστήματα της ALPHA BANK στην Πιερίων και της EUROBANK στη Μητροπόλεως - Έντονες αντιδράσεις.

-Στους ζαχαροπλάστες το φλουρί της ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών Βέροιας.

-Πάγωσε το σιντριβάνι στην πλατεία Ωρολογίου από το τσουχτερό κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

- 17.000 βιβλία του, χάρισε ο Γιώργος Χιονίδης στην δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας

- Δύο απροσδόκητοι θάνατοι γνωστών συμπολιτών μας καταγράφηκαν στην εκπνοή του Γενάρη και το ξημέρωμα του Φλεβάρη. «Έφυγαν» ο Τέλης Σιδηρόπουλος στα 67 του, ιδρυτής της δομής «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και ο δημοσιογράφος και ποιητής Δημήτρης Καρασάββας στα 65 του.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Με μια συγκλονιστική είδηση κι ένα αποτρόπαιο γεγονός, μπήκε ο Φεβρουάριος στην Ημαθία. Κεραυνός εν αιθρία, η δολοφονία του 19 χρονου φοιτητή από τη Βέροια Άλκη Καμπανού που έπεσε θύμα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία στα κοιμητήρια τη Βέροιας, με πολλά «γιατί ;» Σοκαριστικό το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για συρροή κακώσεων.

-Στην Ημαθία ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας για εποπτεία έργων της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας στο νομό.

-Προχωράει μέχρι τις 17 Μαρτίου, η δημοπράτηση 10 έργων και μελετών, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βέροιας.

-Συμβάσεις για προμήθεια απορριμματοφόρου και 790 κάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

-Συνάντηση του Μητροπολίτη Παντελεήμονα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη μετάφραση των κωδικών της Μουφτείας.

-Ξημερώματα Τσικνοπέμπτης 24 Φεβρουαρίου ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας με μαζικούς βομβαρδισμούς. Οικονομικές κυρώσεις από ΗΠΑ και Ευρώπη.

-Ομιλία Τσακαλώτου στη Βέροια, για τον πόλεμο της Ουκρανίας, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

- 100 κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες κατασχέθηκε από αποθήκες εταιρείας στη Βέροια, αξίας 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Απολογήθηκαν οι συλληφθέντες.

-Χρυσό βραβείο στο δήμο Νάουσας για το κέντρο βιομηχανικής κληρονομιάς ΕΡΙΑ

- 50.000 πρόστιμο για το δρώμενο «Μπούλες» της Νάουσας, λόγω περιοριστικών μέτρων κοβιντ

- Ο πόλεμος στην Ουκρανία χτυπάει ροδάκινο και κονσέρβα. Ανησυχία στην Ημαθία.

-Υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων εκδικάστηκε στο τριμελές Βέροιας. Καταδικάστηκε 58χρονη «εισπράκτωρ».

-Νέος διοικητής Ι Μεραρχίας πεζικού Βέροιας ο υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη στην κατάμεστη αίθουσα της Ελιάς στη Βέροια

-Τριήμερη επίσκεψη της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ημαθία.

-Καταιγίδα ανατιμήσεων σε τρόφιμα. 20% αύξηση στο ψωμί.

-Ανθρωπιστική βοήθεια σε Ουρανία από Δήμο Βέροιας και Μητρόπολη. -Κανονικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου μετά από 2 χρόνια λόγω πανδημίας.

- Έφυγαν από τη ζωή ο Νίκος Σίμος, πρώην διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Βέροιας, σε ηλικία 70 ετών και ο Γιώργος Σερεμέτας (83 ετών) γνωστός και ως Μπούρας που διατηρούσε χρόνια κατάστημα με κάρβουνα κοντά στον Αγ. Πατάπιο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

-Στη λίστα με τις 68 μονάδες του ΕΣΥ που αναβαθμίζονται ενεργειακά, βρίσκεται το νοσοκομείο Βέροιας.

-Δεκτή η αίτηση ακύρωσης των Μαρκούλη και Τροχόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου, ως προς την σύνθεση επιτροπών και διοιΠάει

ο παλιός ο χρόνος…

2022: Γεγονότα που καταγράφηκαν στον τοπικό Τύπο, ενδεικτικά της χρονιάς που πέρασε

-Παραίτηση Αποστόλου Νεστορόπουλου, με αιχμές, από το ΔΣ της Αμάλθεια Α.Ε.

-Ανακοινώθηκε το τέλος πιστοποιητικών και self test παντού. Τέλος και στις μάσκες…

-Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος Μακροχωρίου.

-Το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα ξαναμπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

-Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Τάσος Ασικίδης, ο γνωστός επαγγελματίας φωτογράφος της Βέροιας και συνεργάτης του «Λαού»,

ΜΑΙΟΣ 2022

-Παρουσία του Αρχιεπισκόπου και της Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για την μάχη της Δοβρά και το ολοκαύτωμα της Νάουσας.

-Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλη, 62 ετών. Εκατοντάδες κόσμου στην κηδεία του.

- Ο Κώστας Καλδάρας από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας μεταξύ των πρώτων στη Νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

-Μεγάλο συνέδριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο νέο Μουσείο Αιγών με πάνω από 60 εισηγήσεις καταξιωμένων ερευνητών.

-Αρχίζουν οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο, μπροστά στο βυζαντινό μουσείο Βέροιας.

-Κλειστά για δύο μέρες λόγω απεργίας τα μικροβιολογικά και διαγνωστικά εργαστήρια της Ημαθίας, απέναντι στην αντιμετώπιση του κλάδου τους από την κυβέρνηση.

-Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ κύκλωμα «καρουζέλ» στην Ημαθία με εικονικές εταιρείες εμπορίας ζωοτροφών και μαϊμού τιμολόγια, αποκαλύφθηκε με τη συνδρομή της ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

-Ανακοινώθηκε η δημοπράτηση μελέτης για το αρδευτικό Βεργίνας – Μελίκης- Κυψέλης- Αιγινίου.

-Εκοιμήθη ο Μακαριστός Μητροπολίτη Δράμας κυρός Παύλος, με καταγωγή από την Ημαθία. Έφυγε από τη ζωή και ο παλιός καλαθοσφαιριστής του Φιλίππου Βέροιας, Κώστας Ποταμόπουλος.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

-Άρχισαν να πέφτουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου επί της οδού Βερμίου που δωρήθηκε στο δήμο Βέροιας από την οικογένεια Καραναστάση. Ο δρόμος έκλεισε και απαγορεύτηκε η διάβαση αυτοκινήτων, μέχρι και σήμερα.

-Περιοδεία Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ημαθία με εκδήλωση του ΚΚΕ και ομιλία του στο «Φιλίππειο».

-Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε παραγωγές της Ημαθίας.

-Υπογράφηκε η σύμβαση για μελέτη χωροθέτησης και ίδρυσης νέων κοιμητηρίων στην πατρίδα Βέροιας.

-Υπόθεση Γιάννη Αβραμίδη: 12 μήνες φυλακή με αναστολή στον τότε πρόεδρο του ΚΑΠΑ και τον προπονητή.

-Νέος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας ο Σάββας Τσιχλακιδης.

-Συνέντευξη Τύπου του Παύλου Παυλίδη, με δριμύ κατηγορώ στη δημοτική Αρχή Βοργιαζίδη. Δηλώνει εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Βέροιας, με ψηφοδέλτιο μέχρι τα Χριστούγεννα.

-Εκλογές δικηγορικού συλλόγου Βέροιας. Νέος πρόεδρος ο Στέργιος Σουροβίκης.

-Οριστική αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα από την ομάδα της Βέροιας.

-Σε εξέλιξη τα «Παύλεια» από την Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας.

-Ο γνωστός επιχειρηματίας της Βέροιας Νίκος Λαζός, «έφυγε» σε ηλικία 75 ετών. Τον μήνα αυτό πέθανε 93 ετών και ο αρχαιότερος βεροιώτης ιχθυοπώλης, Θανάσης Ψιψίκας.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

-Ξεκίνησε η συζήτηση για την κατάθεση πρότασης υποψηφιότητας της Βέροιας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με καταρχάς αναφορά του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο και εκτενές άρθρο στη συνέχεια του Νίκου Μαυροκεφαλίδη στον τοπικό Τύπο, με τίτλο «Ο κύβος ερρίφθη».

-Πράσινο φως για το έργο ανέγερσης αστυνομικού μεγάρου Ημαθίας, μέσω ΣΔΙΤ, που εγκρίθηκε από διυπουργική επιτροπή. Θετική εξέλιξη, δηλώνει ο Απ. Βεσυροπουλος.

-Αποτελέσματα απογραφής 2021 με όλο και λιγότερους στη χώρα. Στην Ημαθία, 130.026 κάτοικοι, με μειωμένο πληθυσμό κατά 7,5% μέσα σε μία δεκαετία.

-Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι αγρότες για την έλλειψη εργατών γης και την στάσιμη διαδικασία μετάκλησής τους, για μία ακόμη χρονιά.

-Γεμάτο κάθε βράδυ το γήπεδο της Πατρίδας στις εκδηλώσεις του συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου.

-Δίνεται «λύση για το τελωνείο Βέροιας» δηλώνει ο ημαθιώτης υφυπουργός Απ. Βεσυρόπουλος, που επισκέφθηκε την Κουλούρα με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

-Παραίτηση του Λεωνίδα Ακριβοπούλου από τη θέση του προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας. Τον αντικατέστησε ο Θανάσης Δέλλας.

-Νέοι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίστηκαν στην Ημαθία, η Έφη Γώτη και ο Θανάσης Αλατζόγλου, αντίστοιχα.

-Ένας από τους παλαιότερους επιχειρηματίες και εξαγωγείς της Ημαθίας, ο Στέφανος Κασάπης, «έφυγε» 92 ετών, ενώ στα 86 απεβίωσε ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, Εμμανουήλ Μπουλασίκης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

-Κουκουλοφόροι άρπαξαν φάκελο με χρήματα από βενζινοπώλη της Βέροιας έξω από την τράπεζα Πειραιώς επί της οδού Πιερίων. Του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν, μπροστά στα μάτια του κόσμου που περίμενε να μπει στο κατάστημα.

-Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε Ινδούς μετανάστες μέσω Ημαθίας, από το τοπικό τμήμα διαχείρισης μεταναστών.

-Συσκέψεις επί συσκέψεων για το συμπήρινο και τις τιμές. Αντιδράσεις και ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από αγροτικούς συλλόγους.

-Πρόταση της ΔΕΥΑΒ προς το υπουργείο, για προμήθεια 20.500 έξυπνων υδρομέτρων με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

- Μεγάλες ζημιές από χαλάζι που χτύπησε τις παραγωγές. Χαλί, τα πεσμένα ροδάκινα στα χωράφια.

- Απόφαση Βεσυρόπουλου για παραχώρηση του πρώην διοικητηρίου, στον Δήμο της Νάουσας.

-Με μεγαλοπρέπεια έγιναν οι εκδηλώσεις του δεκαπενταύγουστου στη Σουμελά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

-Ξεκινάει το 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Δήμο Βέροιας.

-Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στην αγορά της Βέροιας, μίλησε με τον εμπορικό κόσμο και ζήτησε εκλογές.

-Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, με Γεωργαντά Σκυλακάκη, Βεσυρόπουλο και εκδήλωση – ομιλίες στην Ελιά.

-Τα νέα γραφεία της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στο κέντρο της Βέροιας εγκαινιάστηκαν από την υφυπουργό Ζωή Ράπτη.

-Το άλυτο θέμα της μεταφοράς μαθητών στο μουσικό σχολείο προκάλεσε συνέντευξη Τύπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

-Εκδηλώσεις μνήμης από συλλόγους και Μικρασιάτες για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.

-Τρίτοι σε επισκεψιμότητα, πανελλαδικά, οι Βασιλικοί τάφοι στη Βεργίνα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν.

-Εντυπωσιακή η παρουσία της Ημαθίας ως τιμώμενη περιοχή, στο φεστιβάλ γαστρονομίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

-Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» και ο γνωστός βεροιωτης επιχειρηματίας δομικών υλικών Κώστας Μπεσίνας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

-Πράσινο φως για δημιουργία κέντρου ψυχικής υγείας στην Ημαθία, ανακοινώνει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας - Δέσμευση για άμεση στελέχωσή του.

-Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας με τέσσερις συνδυασμούς για πρώτη φορά στις κάλπες. Νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Μάκης Ισαακίδης.

-Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για αγορά της βίλας Βικέλα, με 1,5 εκατ. ευρώ από το πράσινο ταμείο.

-Κανονικά φέτος η παρέλαση και οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Βέροιας.

-Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον δεύτερο μεγάλο κυκλικό κόμβο στην Βέροια, επί της οδού Ακροπόλεως, στον Προμηθέα (στο ύψος της λαϊκής).

- Μετά από χρόνια μάχη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Τάσος Κωστόπουλος, πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος - εκδότης της εφημερίδας «Αιχμή». Στα 83 του, και ο γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο του επίπλου Γιώργος Δοβλέτογλου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

- Το όνομα του συνδυασμού του «Άλμα για τον Δήμο Νάουσας» ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Μαρκοβίτης.

-Με ανακοίνωσή του, ο Παύλος Παυλίδης υπενθυμίζει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βέροιας.

-Στους πρωταθλητές παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, ο δήμος Βέροιας.

-Ο Μιχάλης Χαλκίδης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Βέροιας με ομιλία και ανοιχτή εκδήλωση στην Ελιά.

-Πανελλαδικό συνέδριο φιλολόγων, με μεγάλη συμμετοχή, για τα 100 χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής.

-Προωθητική καμπάνια για την προβολή της Βέροιας ξεκίνησε η αντιδημαρχία Τουρισμού.

- Το έβαλε τελικά το λουκέτο η Πειραιώς στο κατάστημα της Βενιζέλου. Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για στήριξη των εργαζομένων, ενώ ακολουθούν τις επόμενες μέρες ουρές και διαμαρτυρίες πολιτών για δυσκολία εξυπηρέτησης.

-Ένας ακόμα νέος άνθρωπος, «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών, ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Τάκης πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρειας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

- Ξεκίνησαν οι πρώτες συνδέσεις στη Βέροια για φυσικό αέριο. Ενημέρωση της ΔΕΔΑ στο Επιμελητήριο.

- Στην πλατεία Εληάς άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, από Βοργιαζίδη και Καλαιτζίδη, σηματοδοτώντας τη συνεργασία Αντιπεριφέρειας- Δήμου και ΚΕΠΑ για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

- Εντάσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα και τις εορταστικές εκδηλώσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

-Επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της ισχύος της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Θεοδωρικάκου για την αυτοδιοίκηση μετά από σχετικό αίτημα του Αντώνη Μαρκούλη και ομάδας δικηγόρων από Βέροια και Θεσσαλονίκη.

-Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο των Αιγών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και εκπροσώπων τοπικών αρχών.

- «Αιχμηρή» παραίτηση Θεόφιλου Κορωνά, από δημοτικός σύμβουλος Βέροιας. Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον ίδιο. Τη θέση του στα έδρανα έλαβε ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος.

-Μέγα σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ, συγκλόνισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τη χώρα μας. Εμπλεκόμενη φέρεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, την οποία διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

-Ένας μεγάλος δάσκαλος που άφησε το αποτύπωμά του με το έργο του στην τοπική ιστορία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο Μανώλης Βαλσαμίδης, ερευνητής και συγγραφέας, συνεργάτης του «ΛΑΟΥ».

-Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής χτύπησαν ηρωικά το εορταστικό δωδεκαήμερο, αφού κάναμε Χριστούγεννα (και Πρωτοχρονιά) με ζέστη και με το θερμόμετρο να πιάνει μέχρι και 18 - 20 βαθμούς κελσίου, ακόμα και στα βορειότερα της χώρας.

-Ο τελευταίος μήνα του 2022, είχε έντονο άρωμα εκλογών και μια «προεκλογική» κινητικότητα, με πολιτικές παρουσίες στα δεκάδες παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δρώμενα της Ημαθίας, που αναβίωσαν φέτος οι τοπικοί σύλλογοι, με κέφι, κόντρα στα δύσκολα!

σ.σ. Κι αν ξεχάσαμε ή μας διέφυγε κάτι, να μας συμπαθάτε…

Είναι η επίδραση του χρόνου που περνά και χάνεται!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...