Δ. ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δ. ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο

Παναγιώτης

Παπαδόπουλος

Φιλόλογος

Το θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων στο δημόσιο επιβάλλεται γιατί στην προκοπή αυτού του έθνους η ευθύνη είναι συλλογική και βαρύνει πρώτα εμάς τους εκπαιδευτικούς, γιατί εμείς διαμορφώνουμε τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας από την παιδική ηλικία.

Έχουν κοινοποιηθεί πολλοί νόμοι για την αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ κατά καιρούς δύο από αυτούς ς είναι οι εξής: « Λαμβάνοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι εκπαιδευτικοί του δείγματος στην μεγάλη τους πλειοψηφία, από τη μια δηλώνουν ότι διαφωνούν με το Π.Δ. 152/2013, από την άλλη όταν ερωτώνται για καθένα από τα κριτήρια που θέτει αυτό το Π.Δ. χωριστά, εμφανίζουν μεγάλο βαθμό συμφωνίας μ’ αυτά. Η εξήγηση αυτού του παράδοξου μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προσεγγίζουν θετικά την αξιολόγηση και τα κριτήριά της στο πλαίσιο μιας γενικότερης θεωρητικής συζήτησης, αντιδρούν όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο Π.Δ. που ήδη είχε ψηφιστεί και εφαρμόζονταν από τη πολιτεία, πιθανόν λόγω της μειωμένης εμπιστοσύνης τους για την αξιοκρατική εφαρμογή του. Οι ιδιαίτεροι παράγοντες που επηρεάζουν το έργο ενός εκπαιδευτικού Πληροφορικής θεωρούνται πολύ σημαντικοί από τους ίδιους. Παράγοντες οι οποίοι δεν ελέγχονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, όπως η αναλογία μαθητών»

«Πρωτ.115853/ΓΔ5/16-09-2021/ΥΠΑΙΘ

Επίσης έχουν γίνει πολλές δημοσιεύσεις στις εφημερίδες «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»26/2/23,-«ΛΑΟΣ»21/2/23-,1/3/23-, , με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τελευταία δημοσίευση διάβασα στο « ΛΑΟΣ» την 21 Απριλίου 2023 με θέμα: 24 αλλαγές προωθεί το ΥΠ-ΕΣ για δημόσιο και δημοσίους υπαλλήλους. Προβλέπουν την αναβάθμιση των υπαλλήλων(aftodioikisi.gr).Πρόκειται για νέο υπαλληλικό Κώδικα. Μερικές αλλαγές.-Προσλήψεις μόνο με ΑΣΕΠ.-Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων με απαιτητικά κριτήρια επιλογής.-Αξιοποίηση υπαλλήλων με υψηλή απόδοση και ικανοτήτων.-Σύσταση κλάδου Πειθαρχικής Δικαιοσύνης εντός του Νομικού Συμβουλιου του Κράτους (στελέχωση 300 ατόμων). Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στις 24 αλλαγές.

Θα μου επιτρέψετε , κύριοι συνάδελφοι, με όλο το σεβασμό, είναι η πρώτη και τελευταία φορά που γίνεται. να αναφερθώ σε κάποιες από τις προσωπικές δραστηριότητές μου ως ενημέρωση, για να δικαιολογηθεί η υψηλή μου βαθμολογία(46-49 με άριστα το 50 και οι κατ’ απόλυτο εκλογή των προαγωγών μου ( Πρωτοβάθμιος-Β.Γυμνασιάρχης-2ος.σε όλη την Ελλάδα και σε ικανοποιητική θέση στον πίνακα Γυμνασιαρχών ,ο οποίος το 1983 καταργήθηκε.

Σε όλες τις πόλεις της Αρκαδίας (Τρόπαια-Κανδήλα-Βλαχοκερασιά Τρίπολη) που υπηρέτησα ως καθηγητής και Διευθυντής Γυμνασίου πραγματοποίησα με τη συνεργασία των συναδέλφων μου ομιλίες παιδαγωγικού και θρησκευτικού περιεχομένου στους γονείς. Για τους μαθητές ιδρύσαμε Κατηχητικά Σχολεία. Έτσι, ακολούθησαν οι, επιβραβεύσεις από μητροπολίτη, (Κατηχητικά κηρύγματα στην εκκλησία, δωρεάν ψαλμωδίες στις εκκλησίες και χορωδία βυζαντινής μουσική. Από τη Νομαρχία Αρκαδίας και από Γ. Επιθεωρητή Μ.Ε, με συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας για την αγορά οικοπέδου 12 στρεμμάτων για ίδρυση γηπέδου. Εξασφάλιση διδακτηρίου για το Γυμνάσιο Κανδήλας Αρκαδίας ,επισκευάζοντας παλαιά οικοδομή.

Στον Πειραιά: Εργασία μου με τις μαθήτριες του 3ου Θηλέων Πειραιώς αναδείχτηκε πρώτη στην Ελλάδα και στάλθηκε στην Ευρώπη και απέσπασε το Α’ Βραβείο (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός). Διενήργησα, ως υπεύθυνος με βαθμό Β. Γυμνασιάρχης (ενώ ο νόμος προέβλεπε το Γυμνασιάρχη, Λυκειάρχη) τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Πειραιά στο σχολικό συγκρότημα ΡΕΤΣΙΝΑ και επιβραβεύθηκα από τον Επιθεωρητή για την άψογη λειτουργία τους..

Στο Πρότυπο Ιωνιδείου Σχολής, ως Υποδιευθυντής, πραγματοποίησα εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αττική, σε αρχαιολογικούς χώρους, στα νησιά των Κυκλάδων με την οικονομική ενίσχυση εφοπλιστών (είχαμε παιδιά τους). Πραγματοποιήσαμε με ενόργανη μουσική του σχολείου επισκέψεις σε Γηροκομεία, νοσοκομεία προσφέροντες χαρά στους τροφίμους. Διοργάνωση με την ευκαιρία της ημέρας παράδοσης εκδήλωση με την ενοικίαση συλλογής αγροτικών εργαλείων.

Στην Κατερίνη επανίδρυσα με καταστατικό το Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Πιερίας με βάση του νέου νόμου περί πολυτέκνων με (4) τέσσερα παιδιά και ομιλία μου στην έκθεση Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος σε επίπεδο Υπουργών.

Στη Γερμανία μαζί με την Διεύθυνση του Λυκείου Dusseldorf το ζεύγος Κότσιρα διοργανώσαμε θεατρική παράσταση αρχαίας τραγωδίας (της Μήδειας) την οποία παρουσιάσαμε σε πόλεις της Γερμανίας, μεταξύ των οποίων και την ΒΟΝΝΗ. Ήταν αίτημα του Κοσμήτορα της φιλοσοφικής σχολής κ. Neumann και της ελληνικής Πρεσβείας. Πραγματοποίησα παιδαγωγικές ομιλίες και για την Ποντιακή Γενοκτονία στους γονείς και στους μαθητές στην ελληνική Κοινότητα Krefeld Με τη συμμετοχή των μαθητών πάντα και των γονέων στις εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις στις εθνικές γιορτές και σε εκδηλώσεις στις Γερμανό-Ελληνικές.

Στη Βέροια Ως συνταξιούχος, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα,1992, πραγματοποίησα ομιλίες στις πόλεις της Μακεδονίας, και της Αυστραλίας, με πρόσκληση του Συντονιστή στους ποντιακούς συλλόγους, στα 7 Έλληνο-ορθόδοξα σχολεία Γυμνάσια-Λύκεια επί 18 ημέρες (Μάιος του 204) με θέματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό των Ποντίων καιι τη Γενοκτονία των 353.000. Τιμήθηκα από τη Μητρόπολη, την Β/βάθμια εκπαίδευση και το Δήμο για την πνευματική μου προσφορά με ομιλίες μου στο κοινό, στο Σύλλογο Ποντίων. Συμμετείχα κάποια χρονιά στα Παύλεια της Μητρόπολης Βεροίας με εισήγηση ε: Πως δικαιολογείται η ελληνομάθεια του Αποστόλου Παύλου κ. α. και αρθρογραφώ στην Εφημερίδα «ΛΑΟΣ» από το 1999 μέχρι σήμερα εθελοντικά με θέματα επίκαιρα και ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου .

Θεσσαλονίκη. Τελευταία βράβευση με επισημότητα μεγάλη έγινε πριν από 3 μήνες(5 Φεβρουαρίου), με την ανώτατη τιμητική διάκριση ,από το Σωματείο Παναγία Σουμελά με το= ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΜΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ- ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ=. Συγκεκριμένα για τη λειτουργία του ποντιακού περιοδικού, ως Εκδότου-Διευθυντού και την στήριξη με κάθε τρόπο του έργου της Παναγίας Σουμελά με μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Προηγήθηκε εισήγηση της Αντιδημάρχου της Θεσσαλονίκης. κ. Στεφανίας Τανιμανίδη και σύντομη ομιλία δική μου θρησκευτικού και παιδαγωγικού περιεχομένου στους γονείς και τους μαθητές στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Φωνάξτε και εμάς τους συνταξιούχους στις εκδηλώσεις σας στο σχολείο. Η εμπειρία είναι πολύτιμο αγαθό. Με βαθιά εκτίμηση.

Τέλος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...