Το χάσαμε… το κορμί πατριώτη!

Το χάσαμε… το κορμί πατριώτη!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου, καλή σας μέρα, 

παρατηρώντας, διαβάζοντας και ακούγοντας τι συμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή, θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι απωλέσαμε το μυαλό πατριώτη. Αλλά αφού έμαθα ότι το γνωστό μοντέλο Bar Rafaeli θα νυμφευτεί, προτιμώ να σας ανακοινώσω … ότι το χάσαμε το κορμί πατριώτη!

Δυστυχώς φίλοι μου, την εβδομάδα που μας πέρασε αναστατώθηκα, μελαγχόλησα και αναγκάστηκα να παραβώ τις αρχές μου και τις αξίες μου. Ακούγοντας από γνωστό τηλεαστέρα - στέλεχος της ΝΔ, ότι για 50 χρόνια θα τρώμε μνημόνια, ταράχτηκα. “Ήρθα” σε επικοινωνία με διάφορους συμφοιτητές μου, που τώρα είναι “τεράστια” κομματικά στελέχη, και τους παρακάλεσα να μεσολαβήσουν ώστε να γίνει μία εξαίρεση, για μένα. Έβαλα βύσμα δηλαδή. 

Τους ικέτεψα, αφού δεν μπορώ να τρώω μνημόνια. Ως εναλλακτικές λύσεις τους πρότεινα να σιτίζομαι μόνο με μακαρόνια ή μπουγάτσα, αφού και αυτά αρχίζουν από Μ. Όταν είδα ότι δεν γινόταν τίποτα, τότε τους πρότεινα να μου μαγειρεύει η Μόνικα Μπελούτσι (όνομα και επίθετο αρχίζουν από Μ)!

Αφού η προσπάθεια του βύσματος απέτυχε, ξεκίνησα για την οικογενειακή εστία για να απολαύσω την τελευταία μου μακαρονάδα με κιμά και μπόλικο τυράκι (τριμμένο για να μην παχύνουμε κιόλας!). 

Μόλις έφθασα, μου ήρθε κατακέφαλα η δεύτερη έκπληξη. Να φύγεις να πας αλλού, “είσαι ένα τέρας”, μου είπε το μεγάλο το καμάρι μου. Τα έχασα!

Εσύ και η γενιά σου φταίτε που τόσα χρόνια στηρίζατε, τον καπιταλισμό! Όπως είπε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, (μεταβήκαμε στο άλλο στρατόπεδο πλέον!),  αναφερόμενη στο απαίσιο έγκλημα που συνέβη στην πατρίδα μας,  “οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα.  Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει”. Μάλιστα η εν λόγω βουλευτής συνδύασε το έγκλημα και με τον  Γερμανό πιλότο και με τον νεοφιλελευθερισμό!

Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ, και υποσχέθηκα στον υιό μου να στείλουμε μία επιστολή στην κυρία βουλευτή και να την “παρακαλέσουμε” να ψηφίσει για να καταργηθούν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, κατάφερα να εισέλθω στο σπιτάκι μου και αναλύσαμε το ενδεχόμενο να φταίει ο καπιταλισμός και τα μνημόνια και για την … περίπτωση της Μήδειας! 

Μόλις υπερπήδησα με επιτυχία τα διάφορα προβλήματα, επικεντρώθηκα στα τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα. Ένα από αυτά είναι “η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος”, η οποία είναι νόμος του κράτους αλλά η κυβέρνηση επιθυμεί την κατάργησή του.

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση δεν θέλει τη μείωση των συντάξεων, αλλά είναι οριζόντια και κάθετη ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και η επιθυμία των θεσμών.

Και για να τα κάνουμε πενηνταράκια.

Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι εάν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν έλλειμμα, τότε θα μειώνονται οι συντάξεις, ώστε το έλλειμμα να μηδενισθεί. Για αυτό το λόγο φωνασκούν οι κυβερνώντες ότι εάν εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος νόμος, οι συντάξεις θα καταλήξουν στα 300 ευρώ. 

Στην άσκηση της πολιτικής, φίλοι μου, κεφαλαιώδη σημασία έχει ο παράγοντας τάιμινγκ. Η στιγμή δηλαδή που θα ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται ένας νόμος. Οι συνθήκες που ισχύουν με άλλα λόγια.

Σαφέστατα, σε μία χώρα που το ασφαλιστικό σύστημα ισορροπεί, θα εφαρμόσεις τη ρήτρα. Θα συναντηθείς με τις “ηγεσίες” των ταμείων που είναι κερδοφόρα και θα τους πεις ότι ισχύει η ρήτρα. Εσείς όμως οι προηγούμενοι, ο Βαγγέλης Σαμαράς και ο Αντώνης Βενιζέλος τι κάνατε. 

Ενώ είχατε και κερδοφόρα ταμεία, προχωρήσατε στις συνενώσεις, τα κάνατε ελλειμματικά, και μάλιστα επειδή τα ταμεία μας ήταν μαλλιαρά, είπατε τρίχες και εφαρμόσατε και το κούρεμα των αποθεματικών ταμείων. Και αφού τα διαλύσατε, καμαρώσατε για το νέο σαξές στόρυ και ψηφίσατε και μία ρήτρα … για δώρο!

Σε μία χρονική περίοδο (τάιμινγκ δηλαδή) που η οικονομική ασφυξία είναι έντονη λόγω έλλειψης ρευστότητας και οι έλληνες δεν πληρώνουν εισφορές, μήνα με το μήνα αυξάνονται, μεγαλώνουν τα ελλείμματα αναγκαστικά, εσείς θέλετε τη ρήτρα, τις μειώσεις των συντάξεων, με άλλα λόγια.

Θερμοί υποστηρικτές σας, οι θεσμοί, τα τροϊκανάκια δηλαδή, που επιμένουν στην εφαρμογή ακόμη ενός αναπτυξιακού νόμου!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...