Παραδοσιακά και βιολογικά παστέλια ΜΕΛΙΜΑ Βέροιας!

Παραδοσιακά και βιολογικά παστέλια ΜΕΛΙΜΑ Βέροιας!

   Η εταιρεία «Μέλιμα» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των βιολογικών τροφίμων από το έτος 2002, υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Χατζηαράπογλου, με την παραγωγή παραδοσιακών παστελιών με πιστοποίηση της ΔΗΩ.


  Με έδρα τη Βέροια, η οικογένεια ίδρυσε μια μικρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη μονάδα παραγωγής, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αγνές πρώτες ύλες, όπως μέλι, αναποφλοίωτο σουσάμι, καρύδι, αμύγδαλο, ινδοκάρυδο και σιρόπι ταπιόκας, αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας, για να δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες γεύσεις παστελιών.

  Όλα τα είδη παράγονται με τρόπο παραδοσιακό και χειροποίητο, χωρίς να καβουρδίζονται ή να ψήνονται, προκειμένου να μη χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους, και κυρίως χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γλυκόζης ή άλλων συντηρητικών. Αποκλειστικό συστατικό τους είναι το μέλι, και απόδειξη είναι το γεγονός ότι τα παστέλια είναι μαλακά και όχι πετρωμένα όπως αυτά της μαζικής παραγωγής.


   Λόγω των αγνών συστατικών τους και του παραδοσιακού, χειροποίητου τρόπου παραγωγής, είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο κ.α., σε ποσοστό 30% περίπου της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας σε κάθε συσκευασία των 30 – 35 γραμμ. Ενδείκνυται για καθημερινή κατανάλωση για μικρούς και μεγάλους, και κυρίως για πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως εγκύους, αθλητές, μαθητές. Είναι το καλύτερο σνάκ, συμπλήρωμα διατροφής, καθώς και ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, με ρίζες από την αρχαιότητα.

   Τα  παστέλια ΜΕΛΙΜΑ είναι παραδοσιακά δημιουργημένα μην έχοντας κανένα κοινό σημείο με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας  που  κυκλοφορούν  στην  αγορά. Εκπλήσσουν ευχάριστα τον καταναλωτή με την διαφορετικότητα της γεύσης και της υφής τους, όπως και με την ποικιλία των συνταγών που κυκλοφορούν.

         Οι διαφορές τους σε σχέση με τα βιομηχανοποιημένα παστέλια της αγοράς είναι  ότι παράγονται  ΜΟΝΟ  με  μέλι  χωρίς  την  προσθήκη  άλλων  γλυκαντικών (ζάχαρης, γλυκόζης κλπ.), παρασκευάζονται  με  παραδοσιακό  τρόπο, ζυμωμένα με πλάστη,  χειροποίητα κι όχι βιομηχανοποιημένα.

Το  σουσάμι  που χρησιμοποιείται  είναι  αναποφλοίωτο, γι’ αυτό και έχουν πιο σκούρο χρώμα από τα βιομηχανοποιημένα. Έτσι  διατηρεί όλα τα ιχνοστοιχεία και  τις  φυτικές  ίνες του σουσαμιού.

Επίσης τα  συστατικά  των  παστελιών δεν καβουρδίζονται για να μην καταστραφούν οι  θρεπτικές  τους  αξίες.

Τα προϊόντα:

Το «Παστέλι Μελιού», με σουσάμι και μέλι.  

Το «Μελαμύγδαλο», με αμύγδαλο και μέλι.

Το «Σησαμελοκάρυο», με σουσάμι, καρύδι και μέλι.

Το « Μελινδοκάρυδο», με ινδική καρύδα, μέλι και σιρόπι ταπιόκας.

Η «Extra Energy Bar», με 9 συστατικά (βρώμη, σουσάμι, αμύγδαλο, κρανμπερυ, σταφίδα, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, μέλι και σιρόπι ταπιόκας)

«Το Ταχίνι από τη Βέροια», από αναποφλοίωτο σουσάμι, αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο


 Η  συσκευασία  των  30  γρ.  είναι  ατομική  μερίδα, η οποία καλύπτει  το 30% της ΣΗΠ για ένα ενήλικα.  Η  ποσότητα  αυτή  είναι  αρκετή για  να  θραφεί και να χορτάσει  κάποιος, αν και φαινομενικά μικρή.  Μπορεί  να  μπει  σε  σχολικές  τσάντες  για  τα  παιδιά,  στο συρτάρι  του  γραφείου,  σε  γυναικείες  τσάντες,  στο  ντουλαπάκι  του  αυτοκινήτου  κλπ, έτσι  ώστε  να  καλύπτει  ένα  γεύμα  ανά  πάσα  στιγμή  με  εύκολο  και  γρήγορο  τρόπο ( οι  ορειβάτες  τα  έχουν  στις  τσέπες  των  παντελονιών   τους  και  τα  καταναλώνουν  ακόμη  και  στην  διάρκεια  της  ορειβασίας ).


 Έχουν  1  χρόνο  διάρκεια. Το  μέλι  είναι  συντηρητής  των  υλικών  στα  οποία  χρησιμοποιείται.

Λόγω της αποκλειστικής χρήσης μελιού, τα παστέλια συντηρούνται σε θερμοκρασία <=25ο C. Αν εκτεθούν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, το μέλι ζεσταίνεται και μαλακώνει το μείγμα με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να το φάει κάποιος.


 Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες!! Από νήπια έως υπερήλικες, οποιοσδήποτε μπορεί να τα καταναλώσει, αφού είναι πολύ μαλακά και δεν κολλάνε στα δόντια!

Είναι νηστίσιμα, χορταστικά και δίνουν την απαραίτητη ενέργεια σε περιόδους έντονης σωματικής άσκησης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόρδου Βύρωνα 3
59100 ΒΕΡΟΙΑ
ΤΗΛ1/FAX: 2331077506
ΤΗΛ2: 2331068148
ΚΙΝ: 6947842449
Email: melima_pasteli@yahoo.gr

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Σαμαρά σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Σαμαρά σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 29...

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η Ευφροσύνη Τσιναφορνιώτου

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η...

Ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, ενώπιον του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...