Γράμμα στον Ορέστη, 3 χρόνια μετά…

Γράμμα στον Ορέστη, 3 χρόνια μετά…

Αγαπημένε μου Ορέστη,

Πάνε 3 χρόνια από τότε που έφυγες το Μεγάλο Ταξίδι και είναι για όλους εμάς που ήμασταν κοντά σου μια απουσία έντονη και στα δύσκολά μας…αβάσταχτη, αφού προσέτρεχες πάντα με την συμβουλή και την σιγουριά σου να μας στηρίζεις. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής και ουδείς δεν είναι αθάνατος, όμως αυτό που κατάφερες στη ζωή σου είναι η μνήμη σου να παραμένει ζωντανή μέσα από τα βιώματα που έχεις χαρίσει στον καθένα μας, αλλά και μέσα από τα γραπτά σου, ιδιαίτερα μέσα από τα αγαπημένα χρονογραφήματα του ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ.

Τα δικά μου λόγια φτωχά, εξάλλου είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου άρεσαν λόγια πομπώδη για την ζωή και το έργο σου, που μάλλον με την γνωστή σου σεμνότητα θα με διέκοπτες ο ίδιος. Προτιμώ να μιλήσουμε μαζί σου, να σε ακούσουμε για μια ακόμη φορά να μιλάς απλά, σοφά και μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας. «Βουτάω» επομένως μέσα στον θησαυρό των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ κειμένων σου και γυρίζω στο φύλλο σαββατοκύριακου του ΛΑΟΥ της 10ης Δεκεμβρίου 2016, όταν απηύθυνες με τον δικό σου μοναδικό τρόπο δημόσια πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου σου: «Χρονογραφήματα του Επίκαιρου στον «ΛΑΟ». Τα πρώτα 50 χρόνια» που πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Έγραφες:

«Χρόνια και χρόνια φίλτατε αναγνώστη έσκυβες στη σελίδα τούτη και τιμούσες την ταπεινότητά μου διαβάζοντας τα χρονογραφήματά μου.

Αγκάλιαζες τις σκέψεις μου και τις έκανες δικές σου σκέψεις. Και τις αποδεχόσουν με συμπάθεια ή τις απέρριπτες και στη θέση τους έβαζες τις δικές σου σκέψεις πάνω στο ίδιο θέμα. Όμως με την καλή σου προαίρεση, εκτιμούσες την προσπάθειά μου και από μέσα σου έλεγες: Δεν είναι όπως τα λες αγαπητέ μου Επίκαιρε, όμως εγώ θα σε διαβάζω πάντα, όπως και να τα λες.

Έπειτα σου έγινε συνήθεια και κάθε Τετάρτη, διαβάζοντας την εφημερίδα σου, έφτανες κάποτε και στη δική μου στήλη και έλεγες από μέσα σου: «Άντε να δούμε τι γράφει ο Επίκαιρος σήμερα πάλι». Κι εγώ, προσπαθούσα να δώσω στον αναγνώστη, πάντα και κάτι καλύτερο. Και πάντα, κάτι μέσα στην επικαιρότητα. Με παλιές ή καινούργιες ιστορίες καλέ μου αναγνώστη, κάποιοι άλλοι θα σε κρατήσουν πολύτιμη συντροφιά. Η αναφορά όμως στα τρέχοντα γεγονότα και η παράθεση άποψης πάνω σ’ αυτά, είναι δουλειά υπεύθυνη και δύσκολη. Ιδίως όταν γνωρίζεις πως κάποιοι από τους αναγνώστες σου θα διαφωνήσουν και κάποιοι άλλοι, ίσως δυσαρεστηθούν.

Ξέφυγα όμως από την πρόθεσή μου. Και σήμερα η πρόθεσή μου δεν είναι να σε απασχολήσω με κάποιο ακόμη θέμα. Σήμερα η πρόθεσή μου δεν είναι να σε προβληματίσω αγαπητέ αναγνώστη με κάποια τρέχουσα επικαιρότητα. Σήμερα θέλω να δώσω στα χέρια σου ο ίδιος προσωπικά μια πρόσκληση, που ο «ΛΑΟΣ» απευθύνει στους φίλους και τους αναγνώστες του για τα πενήντα χρόνια της παρουσίας μου στις σελίδες της εφημερίδας.

Δική σας η πρόσκληση. Και με τη δική μου αγάπη».

Ο ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Υ.Γ.: όταν έκλεισα το σημείωμά μου συνειδητοποίησα ότι πουθενά δεν αναφέρω το επίθετό σου Σιδηρόπουλος, ούτε καν την ιδιότητα του γιατρού κι όμως είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι περιττό αφού ο Ορέστης και μάλιστα του ΛΑΟΥ, είναι (έσβησα το ήταν) ένας και μοναδικός.

Ζήσης Μιχ, Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάποιοι κατάφεραν η οργή να γίνει μεγαλύτερη από τον πόνο…

Κάποιοι κατάφεραν η οργή να γίνει μεγαλύτερη από τον...

Σοκαρίστηκα όταν άκουσα από τα χείλη μιας μητέρας που...

Ο «ψηφιακός» Πιερρακάκης θα σώσει την εξεταστική στα Πανεπιστήμια;

Ο «ψηφιακός» Πιερρακάκης θα σώσει την εξεταστική στα...

 «Ψηφιακό» σωσίβιο πέταξε χθες το απόγευμα ο υπουργός...

12 Φεβρουαρίου 2024: Ραντεβού στα γήπεδα με την ελπίδα να μην κλείσουν ποτέ ξανά λόγω οπαδικής βίας!

12 Φεβρουαρίου 2024: Ραντεβού στα γήπεδα με την ελπίδα να...

Με αδημονία περιμένουμε το φως της 12ης Φεβρουαρίου...

Η κυβέρνηση «έχυσε το γάλα» με την επιστολική ψήφο!

Η κυβέρνηση «έχυσε το γάλα» με την επιστολική ψήφο!

Σε Βατερλώ οδηγήθηκε η υπόθεση επιστολική ψήφος μετά...

Γιατί δεν προσδιορίζουν ότι οι Αιγές είναι στην Βεργίνα του δήμου Βέροιας;

Γιατί δεν προσδιορίζουν ότι οι Αιγές είναι στην...

 Από την προηγούμενη των εγκαινίων του ανακτόρου του...

Η Προστασία του Πολίτη έφερε τον Χρυσοχοϊδη  για 5η φορά και πάλι πίσω στο υπουργείο

Η Προστασία του Πολίτη έφερε τον Χρυσοχοϊδη για 5η...

Η χθεσινή έκτακτη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό...

Θεός φυλάξοι με τέτοια μέτρα για την οπαδική βία…

Θεός φυλάξοι με τέτοια μέτρα για την οπαδική βία…

Περιμέναμε μέτρα για την οπαδική βία και μας ήρθε...

Μήπως την πατήσουμε σαν τον «βοσκό» του Αισώπου με τις συνεχείς ανακοινώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων;

Μήπως την πατήσουμε σαν τον «βοσκό» του Αισώπου με τις...

Αυτή η μόδα των τελευταίων ετών με τα «βαφτίσια»(Ιανός,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Την Παραμονή Χριστουγέννων (Παρασκευή 24/12) οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ΑΚΟΥ 99.6, θα βγουν από το στούντιο και θα μεταφερθούν στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας(Προφ. Ηλία και...

Με αφορμή τις ανταλλαγές ανακοινώσεων μεταξύ Παύλου Παυλίδη και Δημάρχου και την αποτυχημένη χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο για το θέμα του βιολογικού, το μόνο που έχω να πω είναι ότι το θέμα είναι πολύ...

  Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, απομακρύνοντας οποιαδήποτε σκέψη και λογική λοκντάουν, ωστόσο η απόφαση για τις παρελάσεις και το «γιαλαντζί» κόκκινο σε...

Η Βέροια, αλλά και γενικότερα η Ημαθία είναι από τις περιοχές με πλούσια νερά, ενώ ουδέποτε υπήρχε ούτε καν ως σκέψη η έννοια λειψυδρία. Δυστυχώς αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα αφενός να μην υπήρχε ποτέ...